Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών»

Το Επιμελητήριο Γρεβενών ανακοινώνει προς ενημέρωση τα βασικά σημεία του τροποποιημένου οδηγού του προγράμματος «Εκσυγχρονισμός χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών» -Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον.

1. Σκοπός του Προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

 

  • Συνθήκες υγιούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης, μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής των νόμων Ν3887/10 και Ν4038/12 και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών επιχειρηματικότητας.

 

  • Δυνατότητα σταδιακής μείωσης του αριθμού των μεμονωμένων οδηγών επιχειρήσεων που οδηγεί αναμφίβολα σε εσωτερικό μη υγιή ανταγωνισμό και δημιουργία σύγχρονων επιχειρήσεων και επίτευξης οικονομιών κλίμακας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες,

 

  • Μείωση του μεταφορικού κόστους μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού.

 

  • Προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας μέσω εφαρμογής συστημάτων εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, εκπαίδευσης οδηγών, χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης μετακινήσεων οχημάτων, μείωσης αγορών ανταλλακτικών και σέρβις και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών.

 

Ο εκσυγχρονισμός των εταιρειών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οδηγούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και να προσαρμόζονται ταχύτερα στις αλλαγές συμπεριφοράς των εμπορικών και καταναλωτικών συνηθειών, εξαιτίας αυτής. Εκτός των σημαντικών και άμεσων ωφελειών στην Ελληνική οικονομία, το πρόγραμμα συμβάλλει γόνιμα στην επίτευξη των περισσότερων στόχων της στρατηγικής της ΕΕ για το εκσυγχρονισμό των οδικών μεταφορών γενικότερα.

 

2. Κανονιστικό Πλαίσιο Προγράμματος

 

Το πρόγραμμα διέπεται από τους κανονισμούς 1998/2006-Deminimis (Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται στην ίδια επιχείρηση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100.000€ σε περίοδο 3 ετών) και τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό 800/2008 της Ε.Ε.

 

 

     3. Φορείς Διαχείρισης – Υλοποίησης Προγράμματος

 

Φορέας Χρηματοδότησης του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑ\Ν ΙΙ – ΕΥΔ/ΕΠΑΕ και τον ΕΦΕΠΑΕ. Οι δύο αυτοί φορείς θα λειτουργήσουν ως Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης (ΕΦΔ) με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ (Για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ είναι η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ).

 

4.1 Επιλέξιμες επιχειρήσεις

 

Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες

επιχειρήσεων:

 

α) Υφιστάμενες Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και οι οποίες ταξινομούνται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα VII Οδηγού Προγράμματος) και έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους το αργότερο μέχρι την 30/9/2010, λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε και οι οποίες έχουν νομική μορφή όπως ορίζεται από το Άρθρο 2 παράγραφος 7α, και 7β του Ν. 3887/2010 και τροποποιήθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 5 , παράγραφος 2 του Ν. 4038/12.

 

 

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που :

 

  • Δραστηριοποιούνται στον τομέα των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ) και δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του Ν. 3887/10 και των τροποποιήσεων αυτού.

 

  • Απασχολούν έως 250 εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα50 εκ.ευρώ ή το ύψος του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα43 εκ.Ευρώ.

 

  • Λειτουργούν νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.

 

 

β) Νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις και μεσαίες (start-up επιχειρήσεις)

 

• Ως νέες επιχειρήσεις θεωρούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και οι οποίες ταξινομούνται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα VII Οδηγού Προγράμματος), έχουν αρχίσει την δραστηριότητα τους μετά τις 30/9/2010 και μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος και λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε. Για αυτές τις εταιρείες που ιδρύθηκαν ή θα ιδρυθούν μετά την εφαρμογή του Ν. 3887 (30/9/2010) επιλέξιμες θεωρούνται οι εταιρείες με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ.

 

  • Υπό σύσταση επιχειρήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής επενδυτικής πρότασης, τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών. Η απαίτηση αυτή αφορά στο σύνολο των εταίρων ή μετόχων.Οι επιχειρήσεις αυτές θα συσταθούν μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος και δραστηριοποιούνται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα VII Οδηγού Προγράμματος).

 

Βασική προϋπόθεση είναι ότι τα φυσικά πρόσωπα θα συστήσουν εταιρεία ΑΕ ή ΕΠΕ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.

 

Νεοσύστατες επιχειρήσεις. Για τις ανάγκες του παρόντος οδηγού νεοσύστατες επιχειρήσεις θεωρούνται αυτές που είναι υπό σύσταση καθώς και αυτές που έχουν ιδρυθεί αλλά δεν έχουν κλείσει μια διαχειριστική χρήση μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

 

Κάθε επιχείρηση δικαιούται να υποβάλει μία μόνο πρόταση. Σε περίπτωση υποβολής, από τον ίδιο φορέα (επιχείρηση), περισσοτέρων της μίας προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος, απορρίπτονται όλες. Επίσης υπογραμμίζεται ότι κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μία (1) μόνο πρόταση στο παρόν πρόγραμμα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε περισσότερες από μία προτάσεις στο Πρόγραμμα, οι προτάσεις στις οποίες αυτό το φυσικό πρόσωπο συμμετέχει, θα απορρίπτονται όλες, ανεξαρτήτως της συμμετοχής άλλων προσώπων. Τέλος, προκειμένου να είναι επιλέξιμη μία επιχείρηση θα πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά τα κριτήρια των παραγράφων 4.2 και 4.3 που ακολουθούν.

 

 

4.2 Μορφή και Δραστηριότητα της επιχείρησης.

 

Επιλέξιμες επιχειρήσεις θεωρούνται οι εταιρικές επιχειρήσεις που ορίζονται από το Άρθρο 2 παράγραφος 7 του Ν. 3887/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον Ν.4038/12. Για εταιρείες που ιδρύθηκαν μετά την εφαρμογή του Ν. 3887 (30.09.2010) επιλέξιμες θεωρούνται μόνο οι εταιρείες με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ. Το αντικείμενο του Επιχειρηματικού Σχεδίου (είτε για υφιστάμενη είτε για νέα είτε για υπό σύσταση επιχείρηση) πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον σε έναν από τους κωδικούς Κ.Α.Δ. 2008 (NACE—αναθεώρηση 2 όπως ισχύει) που αντιστοιχούν σε δραστηριότητες των τομέων των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, σύμφωνα με το Παράρτημα VII του Οδηγού του Προγράμματος. Οι κωδικοί αυτοί θα πρέπει να αναγράφονται στην άδεια λειτουργίας της μονάδας ή στη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος ή στα έντυπα φορολογικής δήλωσης της επιχείρησης (π.χ. Ε3) ή σε άλλο στοιχείο ισοδύναμης αποδεικτικής αξίας. Επισημαίνεται ότι δεν είναι επιλέξιμες οι επιχειρήσεις δικαιόχρησης (franchising) καθώς επίσης κοινοπραξίες (παρ. 2 του άρθρου 2 του ΚΒΣ) και αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

 

 

5. Προϋπολογισμός Προγράμματος-Προϋπολογισμός έργων

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή που περιγράφεται αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος (Για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 9.000.000€ και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 750.000€).

 

7.  Δημόσια Χρηματοδότηση(επιχορήγηση)

 

Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης διαμορφώνεται ως εξής:

 

• Οι δαπάνες που θα υλοποιηθούν με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ.1998/2006 της Επιτροπής – Ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De minimis aid) θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 70% της συνολικής τους αξίας. Επιπρόσθετα, η επιχορήγηση σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 €.

 

• Οι δαπάνες που θα υλοποιηθούν με βάση τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 800/2008 της Επιτροπής της 6ης Αυγούστου 2008 (άρθρα 14,19 και 40), θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 25% της συνολικής τους αξίας για τις νεοσύστατες μικρές επιχειρήσεις (άρθρο 14) και 45% της συνολικής τους αξίας για τις μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (άρθρα 19 & 40).

 

9. Διάρκεια υλοποίησης

 

Η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 18 μήνες από την ημερομηνία παράδοσης της Υπουργικής Απόφασης Ένταξης, με δυνατότητα 6μηνης παράτασης κατόπιν σχετικού αιτήματος της επιχείρησης, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου. Κατ’ εξαίρεση, δύναται να δοθεί πρόσθετη παράταση τριών μηνών μόνο σε περιπτώσεις τεκμηριωμένης ανωτέρας βίας.

 

12 Πληροφορίες

 

Το έντυπο υποβολής, τα έντυπα της πρόσκλησης, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορίες για το πρόγραμμα οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να τα αποκτήσουν από :

 

α) τους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους:

 

των διαδικτυακών τόπων των εταίρων του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και των συνεργαζόμενων με τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. Συνεταιριστικών Τραπεζών και Αναπτυξιακών Φορέων τα στοιχεία των οποίων  αναγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος.

 

β) Το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ στο τηλ.8011136300.

 

γ) Toν EΦΕΠΑΕ (τηλ.210-6985210, e-mail: info@efepae.gr, www.efepae.gr ) και τους εταίρους του, καθώς και τα συνεργαζόμενους με τον ΕΦΕΠΑΕ Αναπτυξιακούς Φορείς, Συνδέσμους και Συνεταιριστικές Τράπεζες.

 

 

Ειδικά για τις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται από :

 

α) τους δικτυακούς τόπους :

 

β) Από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Μαρίνου Αντύπα 41, Θέρμη Θεσσαλονίκης,  τηλ. 2310-480000, ιnfo@e-kepa.gr, www.e-kepa.gr).

 

γ) Από τα Επιμελητήρια της Κεντρικής  και Δυτικής Μακεδονίας και την ANAΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. (ΑΝΚΟ- Παράρτημα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη) καθώς και τους διαδικτυακούς τους τόπους.

 

δ) Από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τους Αναπτυξιακούς Φορείς, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων, αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

ε) Από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ στο τηλ.8011136300.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ