Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Περιφέρεια : Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

Από το 2006, τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία έχουν επιβραβεύσει την αριστεία όσον αφορά στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουν διαγωνισθεί περισσότερα από 2.500 έργα, στηρίζοντας από κοινού τη δημιουργία περισσότερων από 10.000 νέων επιχειρήσεων.

Στόχος των Βραβείων είναι να εντοπιστούν και να αναγνωριστούν οι επιτυχημένες δραστηριότητες, και να διαδοθούν τα παραδείγματα των βέλτιστων πολιτικών και πρακτικών επιχειρηματικότητας. Επιπλέον τα Βραβεία αποσκοπούν στην ενημέρωση  του κοινού για το ρόλο των επιχειρηματιών στην κοινωνία, ενώ λειτουργούν παράλληλα ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους επιχειρηματίες.

Ο διαγωνισμός έχει δύο στάδια: οι συμμετέχοντες πρέπει πρώτα να διαγωνισθούν σε εθνικό επίπεδο και έπειτα θα είναι επιλέξιμοι για να διαγωνισθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για τον εθνικό διαγωνισμό, κάθε χώρα θα επιλέξει δύο πρωτοβουλίες για να συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Οι υποψήφιοι επιλέγονται με βάση ορισμένα κριτήρια, την πρωτοτυπία και την υποδομή, τον αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, τη βελτίωση των σχέσεων με τους τοπικούς παράγοντες, καθώς και τη δυνατότητα εφαρμογής του έργου και σε άλλες περιφέρειες της Ευρώπης.

Τον Απρίλιο του 2014, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας  συμμετείχε στον διαγωνισμό με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DESUR, στην κατηγορία ‘Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα’.

Στην Αίτηση Συμμετοχής που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του Προγράμματος DESUR έως σήμερα. Το έργο DESUR στοχεύει να αναπτύξει τις πολιτικές που επιτρέπουν τις ΜΜΕ να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινή τους δραστηριότητα. Να προάγουν δηλαδή, την οικολογική καινοτομία των ΜΜΕ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους, να δημιουργήσουν ποιοτική απασχόληση και να σέβονται περισσότερο το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου, καθώς και οι μελέτες που εκπονήθηκαν για την εύρεση και επιλογή καλών πρακτικών σε ζητήματα ΕΚΕ, καθώς και για την εις βάθος εξέταση των λόγων που αποτρέπουν την εφαρμογή των αρχών ΕΚΕ από τις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Ανταλλαγές Προσωπικού, που είχαν ως στόχο την μεταφορά Καλών Πρακτικών και τη δημιουργία συνεργασιών μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχες των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο. Στη συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη περιγραφή των υπεύθυνων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, η συμμετοχή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το έργο.  Πιο συγκεκριμένα άμεση εμπλοκή στο έργο είχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις/φορείς:

  1. Άλφα Κουκουτάρης Α.Ε
  2. Κτήμα Βογιατζή
  3. Κτήμα Άλφα
  4. Κτήμα Καρανίκα
  5. Προϊόντα Γης Βοϊου
  6. ΒΙΟΡΑΝ Κουρέλλας
  7. Δίτσιος Α.Ε
  8. Πιτένης Α.Ε
  9. Αγροτικός Συνεταιρισμός ΔΗΜΗΤΡΑ
  10. Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ
  11. Μεταποιητική Μονάδα Ναουμίδης
  12. Αγροτικός Συνεταιρισμός Πελεκάνος
  13. Επιμελητήριο Φλώρινας
  14. ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας
  15. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Τον Μάιο του 2014, κατόπιν αξιολόγησης του υποβληθέντος φακέλου, η πρόταση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DESUR επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τα Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας για το έτος 2014, στην κατηγορία ‘Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα’.

Το τελικό στάδιο της αξιολόγησης και απονομής των βραβείων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού θα διεξαχθεί στη Νάπολη τον Οκτώβριο του 2014.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την ανάδειξη των ικανών, παραγωγικών επιχειρήσεων που προοδεύουν και διακρίνονται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Ελλαδικό άλλα και στο διεθνή χώρο.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ