Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Παπανικολάου: Δεν ήθελα να φύγω από Ολυμπιακό, αλλά…

Την άποψη πως δεν επιθυμούσε να φύγει από τον Ολυμπιακό για την Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο Κώστας Παπανικολάου. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας διεθνής δικαιολογεί την απόφαση της ΚΑΕ, τονίζοντας πως “… αν ήμουν εγώ στη θέση του Ολυμπιακού, θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Του χρόνου δε θα είχε τίποτα να κερδίσει από μένα. Έκανε αυτό που είναι το σωστό”.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Goal”, ο 23χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε ακόμα σε όσους το κατέκριναν για την μετεγγραφή του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη και αναφέρθηκε στην τιμή που αισθάνεται που φορά τη φανέλα της Εθνική.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Goal για:

-το αν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό: «Όχι, δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό. Προτεραιότητά μου ήταν να μείνω στην ομάδα μου. Το είχα δηλώσει άλλωστε. Έφυγα γιατί υπήρξαν κάποιες συνθήκες που βόλευαν τον Ολυμπιακό».

-το τι θα έπραττε στη θέση της ΚΑΕ: «Αν ήμουν εγώ στη θέση του Ολυμπιακού θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Διότι τα πράγματα ήταν δεδομένα Του χρόνου ο Ολυμπιακός δεν θα είχε τίποτα να κερδίσει από μένα. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που είναι το σωστό. Πέρα από το συναισθηματικό δέσιμο που αναπτύσσεται στη σχέση ενός παίκτη και μίας ομάδας δεν πρέπει να αρνούμαστε ότι υπάρχει και το επιχειρηματικό κομμάτι στη λειτουργία της. Ο Ολυμπιακός έπραξε σωστά, το λέω και το πιστεύω, και γι’ αυτόν τον λόγο και δεν δημιουργήθηκε κάτι στις μεταξύ μας σχέσεις. Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για τον Ολυμπιακό.
Και για αυτό χωρίσαμε σαν δυο πραγματικοί φίλοι».

-την κριτική που δέχτηκε: «Είναι λίγο παράξενο. Οτιδήποτε και να πεις, ο κόσμος μπορεί να το παρερμηνεύσει. Δεν έχει σημασία πώς θα το πεις εσύ ή πώς θα το καταγράψει ο δημοσιογράφος. Αυτό που έχει σημασία είναι ο αποδέκτης. Ο κόσμος δηλαδή! Αυτός έχει σημασία πώς θα εκλάβει αυτό που θα πω εγώ ή ο κάθε άνθρωπος. Οπότε εκεί υπάρχει ένα ζήτημα. Αυτά που ακούγονται για τα χρήματα της Μπαρτσελόνα δεν είναι αληθή. Ναι μεν υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να χαρούν βλέποντας ότι ένας άνθρωπος που σέβονται ή αγαπούν, προοδεύει, αλλά γενικά υπάρχει πολλή ζήλια και κακία υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι δεν σεβάστηκα την κατάσταση στην Ελλάδα ότι νοιάστηκα μόνο και μόνο για τα λεφτά και διάφορα τέτοια Ενώ φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο,τι έγινε και μεσολάβησε σε αυτόν τον χρόνο, έχει τελειώσει. Ανοίγει μία νέα σελίδα προχωράμε μπροστά. Δεν στέκεσαι σε αυτά που σε στεναχώρησαν, σε πίκραναν ή σου προκάλεσαν πολύ μεγάλη ικανοποίηση».

-τις πρώτες εντυπώσεις από την Μπαρτσελόνα: «Η αντιμετώπιση που είχα ήταν απίστευτη. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό δεν είχα ζήσει παρόμοια υποδοχή. Είχα καταφτάσει ως μία επένδυση, ως ένας πιτσιρίκος που κάποια στιγμή ίσως να έπαιζε μπάσκετ. Εκεί, στη Βαρκελώνη, πήγα ως έτοιμος παίκτης και η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική. Και δεν κρύβω ότι μου άρεσε και το απόλαυσα. Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή».

-τη συμπεριφορά του: «Δεν λέω ότι η συμπεριφορά μου κάποιες φορές, και ιδιαίτερα στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν ανάρμοστη. Ήταν! Παρουσίασα έναν πολύ κακό εαυτό κι αυτό που έβγαλα δεν ήταν καθόλου επαγγελματικό. Δεν τα είχα καλά με τον εαυτό μου. Κι αυτό οφείλεται στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου δεν μου έβγαινε το παιχνίδι κι όλο αυτό μου προκαλούσε νεύρα. Ίσως να μην έχω την πείρα να διαχειριστώ μία τέτοια κατάσταση, κατά την οποία ο Ολυμπιακός που ήρθε ως πρωταθλητής Ευρώπης επέστρεψε στην Ελλάδα και δεν του πήγε τίποτα καλά στους τελικούς. Κι αυτό που συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους ήταν ότι πρέπει από εδώ και πέρα να το έχω στο μυαλό μου. Είναι ένα κομμάτι εμπειρίας πολύτιμο. Με πείραξε η συμπεριφορά μου στους τελικούς. Αισθάνθηκα άσχημα, να πω συγγνώμη είναι το λιγότερο που μπορώ και θα ήθελα να κάνω, αλλά όλοι θα γυρίσουν και θα πουν ότι… “ο Παπανικολάου λέει συγγνώμη τώρα… Τότε τι έκανε ο μεγάλος;”. Οπότε δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να πεις συγγνώμη στους συμπαίκτες, στους αντιπάλους, παντού. Αλλά όταν δεν έχεις φερθεί σωστά πρέπει να δεχτείς και το… κράξιμο ως αποτέλεσμα των πράξεων σου. Από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Προσωπικά ξέρω τι έχω κάνει λάθος και δεν θα ξανασυμβεί. Ήταν μία πολύτιμη εμπειρία για εμένα».

-τον Βασίλη Σπανούλη: «Είχα σπουδαία πρότυπα ως συμπαίκτες. Όπως ο Βασίλης (Σπανούλης) που είναι πραγματική ευλογία να τον έχεις δίπλα σου. Να τον βλέπεις να τα δίνει όλα σε κάθε προπόνηση, να κάνει έξτρα πράγματα, να προσπαθεί συνεχώς. Ακόμα και όταν εμείς, οι μικροί, κάναμε ατομικές αυτός ερχόταν να κάνει σουτ. Ε, μετά, πώς γίνεται αυτός ο άνθρωπος να μη γίνει πρότυπο;».

-την Εθνική: «Όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο δεν είσαι ο παίκτης του Ολυμπιακού ή της Μπαρτσελόνα. Είσαι ο Κώστας και μέσα από το πρόσωπο σου καθρεφτίζονται 11 εκατομμύρια Έλληνες. Όταν καταφέρνεις να είσαι μέσα στους 17 καλύτερους παίκτες της χώρας σου, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι ένα τεράστιο προνόμιο και μεγάλη ευλογία. Πολύ περισσότερο δε, όταν το νιώθεις κιόλας πολύ έντονα».

 

 

 

 

 

 

newsit.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ