Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο χάρτης της ΄΄νέας΄΄ Γ’Εθνικής – Αργεί ο καταρτισμός των έξι ομίλων – Θολό τοπίο και για την Β Εθνική

Η Football League 2 (Γ’ Εθνική) και η Δ’ Εθνική (Περιφερειακό πρωτάθλημα) συγχωνεύονται και δημιουργείται η νέα Γ’ Εθνική η οποία θα είναι ερασιτεχνική και θα περιλαμβάνει έξι ομίλους.

Το μεγάλο όνομα της νέας κατηγορίας φυσικά θα είναι η ΑΕΚ, η οποία δεν θα δηλώσει συμμετοχή στην Football League για να πάρει μέρος στην Γ’ Εθνική, ενώ θα βρεθούν στη νέα αυτή κατηγορία επίσης ομάδες με ιστορία, όπως το Αιγάλεω, ο Ιωνικός, η Προοδευτική, η Καστοριά, η Λαμία, ο Ηλυσιακός, η Καλαμάτα, o δικός μας Πυρσός Γρεβενών και άλλες.

Από τις Επαγγελματικές κατηγορίες (Super League, Football League, Football League 2) και τις Ερασιτεχνικές (Περιφερειακό πρωτάθλημα, Ενώσεις ΕΠΣ), θα συμμετάσχουν στη νέα Γ’ Εθνική: ΑΕΚ, Θρασύβουλος, Αναγέννηση Επανομής, Προοδευτική, Κεραυνός Γλυφάδας, Πανηλειακός, Ρούβας, Κόρινθος, Καλαμάτα, Εθνικός Αστέρας, Βατανιακός, Οδυσσέας Κορδελιού, Ζάκυνθος, Εθνικός Σιδηροκάστρου, Δόξα Κρανούλας, Τηλυκράτης Λευκάδας, Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα προβιβάστηκαν:

1ος όμιλος: Άρης Ακροπόταμου, Δόξα Πετρούσας, Έβρος Σουφλίου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης, ΠΑΟ Κοσμίου.

2ος όμιλος: Ηρακλής Αμπελοκήπων, Καμπανιακός, Αγροτικός Αστέρας, Διγενής Λακκώματος, Εθνικός Ν. Αγιονερίου, Κιλκισιακός.

3ος όμιλος: Πυρσός Γρεβενών, Κοζάνη, Νάουσα, Ένωση Αποστόλου Παύλου, Λευκάδια Ημαθίας, ΑΜΕΣ Αχιλλέας, Κάστωρ ΑΟ.

4ος όμιλος: Λαμία, ΑΟ Καρδίτσας, Δωτιέας Αγιάς, Αχιλλέας Δομοκού, Πυργετός, Ρήγας Φεραίος, Αμπελωνιακός.

5ος όμιλος: Μεσολόγγι, Όλυμπος Κέρκυρας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Άρης Αιτωλικού, Τρίκαλα, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Αετός Διασέλλου.

6ος όμιλος: ΠΦΟ Πανόπουλου, Ατρόμητος Λάππα, Παναρκαδικός, Εθνικός Σαγέικων, Δόξα Νέας Μανολάδας, Αχαϊκή.

7ος όμιλος: Ένωση Ερμιονίδας, Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός, Παναργειακός, Χαλκίδα, Πανναυπλιακός, Πέλοπας Κιάτου.

8ος όμιλος: Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Τράχωνες, Περιστέρι.

9ος όμιλος: Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρας Βάρης, Πανναξιακός, Περαμαϊκός, Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου.

10ος όμιλος: Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, Ερμής Ζωνιανών, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Κισσαμικός.

 

Και από τα μπαράζ των ΕΠΣ:

1ος όμιλος: Νέστος Χρυσούπολης

2ος όμιλος: Δόξα Πενταλόφου ή Ηρακλής Αμμουδιάς (Θα παίξουν μπαράζ)

3ος όμιλος: Π.Ο. Μουδανιών

4ος όμιλος: Καστοριά

5ος όμιλος: Θεσπρωτός

6ος όμιλος: Μαχητής Τερψιθέας

7ος όμιλος: ΑΟ Κύμης

8ος όμιλος: ΠΑΣ Πρέβεζα

9ος όμιλος: Δόξα Βύρωνα

10ος όμιλος: Μύκονος

11ος όμιλος: Θύελλα Ραφήνας

12ος όμιλος: ΠΑΟ Βάρδας

13ος όμιλος: Μεσσηνιακός

14ος όμιλος: Άγιος Νικόλαος

 

Δύο εκκρεμότητες:

Από εκεί και πέρα εκκρεμότητα υπάρχει με το πια ομάδα θα πάρει τη θέση της ΑΕΚ στη Football League. Από τον 1ο όμιλο η Προοδευτική και από το 2ο ο Βατανιακός είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τη μία θέση. Αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα η ΕΠΟ, όπως και το τι θα γίνει στο 2ο όμιλο των μπαράζ ανόδου, όπου ισοβαθμούν Ηρακλής Αμμουδιάς (ΕΠΣ Σερρών) και Δόξα Πενταλόφου (ΕΠΣ Μακεδονίας).

 

Καθυστερεί ο καταρτισμός

Ο καταρτισμός των ομίλων αναμένεται πάντως να καθυστερήσει, όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου  στην ιστοσελίδα Onsports.gr. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι:  «Αυτή τη στιγμή κανένα από τα σενάρια που ακούγονται για τους ομίλους δεν έχει ισχύ. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στον καταρτισμό των ομίλων. Η διαδικασία αυτή θα γίνει αφού γνωρίζουμε με σιγουριά πόσα σωματεία θα δηλώσουν συμμετοχή. Μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει το συμβούλιο της ΕΠΟ για να περάσουν οι αλλαγές στους κανονισμούς και την έγκριση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, τα σωματεία, ενημερωμένα για τα νέα δεδομένα, θα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα δούμε πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική και θα προχωρήσουμε στον καταρτισμό. Λόγω των πολλών ομάδων σε Αττική και Μακεδονία, για να γίνει με δίκαιο τρόπο η μοιρασιά σε ομίλους, θα γίνει κλήρωση».

 

Το θέμα των ξένων…  

Μια από τις αλλαγές που θα γίνουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σε σχέση με όσα ίσχυαν στα τελευταία δύο χρόνια είναι οι ξένοι παίκτες στην κατηγορία. Στη Δ’ Εθνική δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ξένοι ποδοσφαιριστές, παρά μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις (να παίζει στην ομάδα για πάνω από τρία χρόνια ο ξένος παίκτης), ενώ στη Football League 2, επιτρεπόταν κάθε ομάδα να έχει δύο κοινοτικούς στο ρόστερ της.

Η νέα Γ’ Εθνική, που θα αποτελέσει κράμα της Δ’ Εθνικής και της FL2 αναμένεται να επιτρέψει τη συμμετοχή ξένων παικτών. Πρόθεση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ είναι να επιτρέψει την χρησιμοποίηση τεσσάρων αλλοδαπών παικτών στη 18άδα. Κι όταν λέμε ξένους, εννοούμε όχι μόνο όσους έχουν κοινοτικό διαβατήριο αλλά και τους κοινοτικούς.

 

Τι γίνεται με την  Β’ Εθνική;

Όλο και πλυθαίνουν οι… ψίθυροι που θέτουν εν αμφιβόλω την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Football League σε δύο ομίλους των 14ων ομάδων.

Οι 500.000 ευρώ σαν Μετοχικό Κεφάλαιο που θέτει ως προυπόθεση η διοργανώτρια αρχή, μοιάζει με… σκόπελο που για κάποιες ομάδες δείχνει απροσπέλαστος.

Διόλου απίθανο, λοιπόν, είναι κάποιες από αυτές που πήραν φέτος το «εισιτήριο», αλλά και και ορισμένες από όσες έπαιξαν στη Football League και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να μην δηλώσουν συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα…

Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένη την αποχώρηση της ΑΕΚ, δεν αποκλείεται η επόμενη σεζόν να γίνει με τη σημερινή μορφή, σε έναν όμιλο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, που οι ομάδες μειωθούν αισθητά, δεν τίθεται βέβαια θέμα μπαράζ και ανόδου για ακόμα μια ομάδα από την Football League 2, η οποία θα αντικαταστήσει την «Ένωση».  Μπαράζ θα γίνει μόνο αν συμμετάσχουν κανονικά και οι 27 ομάδες και «κλειδώσει» η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με δύο ομίλους.

Αναφορικά, τέλος με τα όσα ακούγονται για σωτηρία τουΘρασύβουλου ή ακόμα και της Επανομής, οι πληροφορίες που έρχονται από Θεμιστοκλεους μεριά αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού ομάδα που υποβιβάστηκε για αγωνιστικούς λόγους δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ίδια κατηγορία την επόμενη σεζόν, ασχέτως με το πόσες ομάδες τελικά θα παίξουν στο νέο πρωτάθλημα.

 

 

ΠΗΓΕΣ: kavala-sports.gr , sport24.gr, mikriliga.com

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ