Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο βουλευτής Καστοριάς που δήλωσε αναρχικός

Λάδι στη φωτιά στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας έριξε ο βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος με τις δηλώσεις ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, προκαλώντας ταυτόχρονα πολλαπλά σοκ και στην Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» ότι «αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο», δίνοντας νέα λαβή στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη Βίλα Αμαλία.

 

 

Οι δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου που εμφανίστηκε ώς ο… Μπακούνιν του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τουλάχιστον εκνευρισμό στην ηγεσία του κόμματος, ενώ η Κουμουνδούρου, αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους και τη ζημιά που προκαλούσε στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω διαρροών, «άδειασαν» τον βουλευτή χαρακτηρίζοντας «άστοχες τις δηλώσεις του», ενώ τον κάλεσε «δημόσια να τις ανασκευάσει τις δηλώσεις».

Το «κλειστό» κινητό του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου -τον έψαχναν εναγωνίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- προκάλεσε νέο εκνευρισμό και τελικά μετά λίγες ώρες ο κ. Διαμαντόπουλος επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

«Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής Αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτοπροσδιορίζεται από αυτήν την ιδιότητα και μόνο.

Πάντως πρόσθεσε ακόμα μια φράση, πως «είναι απόλυτα συμβατές με αυτήν την ιδιότητα οι αξιακές αναφορές του για την άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους». Ο 32χρονος Ευάγγελος Διαμαντόπουλος εκλέχθηκε στον Νομό Καστοριάς και, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την εκλογή του -στην πρώτη του συνέντευξη-, πρώτη του αγάπη είναι ο? Αρης. Φανατικός φίλαθλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος βρέθηκε σε μια νύχτα από την κερκίδα στη? Βουλή.

Απείχε…
Ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι για πρώτη φορά ψήφισε σε βουλευτικές εκλογές, όταν εντάχθηκε στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από πρόταση των τοπικών στελεχών του Νομού Καστοριάς.

Ο λόγος; Απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες προφανώς για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχθές, την ώρα που η αντιπαράθεση του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία ανέβαζε πολλά ντεσιμπέλ, πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης είπε πως «τα πολιτιστικά κέντρα -εννοώντας τη βίλα Αμαλία- θα γίνουν εφαλτήρια που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν?».

 

 

Χαρακτήρισε δε φασίζουσα τη συμπεριφορά του κ. Δένδια και πως τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι «ζωντανοί χώροι και πολιτιστικά κέντρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα κλικ πιο αριστερά χθες, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι χώροι αυτοί, όπως η βίλα Αμαλία, «που έχουν εγκαταλειφθεί, συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο».

Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει κάθε εστία αντίστασης είπε, ενώ χαρακτήρισε τους αναρχικούς «άμεσους δημοκράτες». Σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».

Β. Διαμαντόπουλος
Ακτιβιστής και φίλαθλος…

Τεχνικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα, ο κ. Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στο Βοτάνι της Καστοριάς το 1980 και από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ. Στο σύντομο «πιστεύω» του που ανακοίνωσε με αφορμή την υποψηφιότητά του ως βουλευτή έγραψε ότι «μέσω του ρεαλιστικού και ανθρωποκεντρικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ενεργοποίηση της γενιάς του, που είναι η πλέον εκπαιδευόμενη και τεχνικά καταρτισμένη, για πάρει το μέλλον στα χέρια της». Το σύνθημά του ήταν «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους».

Οπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό του, είχε δραστηριότητα στα μαθητικά συμβούλια και στα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα αλλά και ήταν ενεργό μέλος πολιτιστικών συλλόγων και του… Συνδέσμου Φίλων του Αρη.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του στο Κοινοβούλιο και δεν ανήκει σε καμία συνιστώσα του κόμματος. Στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα πανεργατικής απεργίας, ο κ. Διαμαντόπουλος συμμετείχε σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που κινήθηκε κατά μήκος της διαδήλωσης, φωτογραφίζοντας αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά, ενώ μετείχε και στην τελευταία αποστολή πλοίου -«Free Gaza»- με ξένους ακτιβιστές για την Παλαιστίνη.

 

 

Πηγή: ethnos.gr – Άρθρο του Παναγιώτη Τσούτσια

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ