Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

… Ο «ΑΓΕΡΑΣ» ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΠΙΑ…! Του Γιώργου Νούτσου

Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ! Πεδίο αντιπαράθεσης, κατά κύριο λόγο, προσώπων και δυνατοτήτων. Ο λόγος για προγράμματα και σχεδιασμούς , τουλάχιστον στις τωρινές αυτοδιοικητικές εκλογές, περνά στη φαντασιακή σφαίρα Του Ανύπαρκτου…!

Συγκρούονται λοιπόν πρόσωπα, ψυχώσεις και ψυχισμοί, ιδιοσυγκρασίες, dna-ικες καταβολές, γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες, διάθεση, μύχιες και υστερόβουλες σκέψεις, καλλιέργεια, παιδεία, ανθρωπιά και πολλά ακόμα άλλα εξίσου σημαντικά…!

Πίσω από κάθε μια από τις προαναφερόμενες λέξεις, φιγουράρει όμως, με απόλυτη βεβαιότητα η ακριβώς αντίθετή της…! Έχουμε λοιπόν, μια μάχη χαρακτηριστικών, κάποιων προσώπων, που φιλοδοξούν να μας «διοικήσουν» και που η επικράτηση μερικών από αυτά, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την διοίκηση που θα ασκηθεί !!!

Είναι λοιπόν, κραυγαλέα σημαντικό, η επιλογή μας, να διερευνήσει διεξοδικά πριν εκφραστεί στην κάλπη, όλα εκείνα που εκφράζουν τους υποψηφίους δημάρχους και που θα σηματοδοτήσουν από αύριο κιόλας την καθημερινή μας ζωή.

Σε μια εποχή κόπωσης, υπερβολών, εντάσεων και στείρας επικοινωνίας, όπου η ουσία αποπέμπεται σαν κάτι το βδελυρό – προφανώς γιατί μέσα στη μετριότητά του κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει – ο κόσμος με σύνεση και θετική προσμονή καλείται να κάνει την επιλογή του…

Η κακοπάθεια της πολιτικής, ο καιροσκοπισμός και η ιδιοτέλεια στην άσκησή της, ο σιχαμερός ρόλος των κομμάτων με τις ανεύθυνες στηρίξεις, οι «κατ επάγγελμα» ασχολούμενοι διακαώς με το περίτεχνο αυτό προσοδοφόρο «σπορ», η «συμμοριακή» δομή πολλών σχηματισμών ανά την Ελλάδα, φιλοδοξούντων να παραμείνουν μία εισέτι πενταετία στην καρέκλα των «θαυμάτων», ήδη προκαλούν και προδιαγράφουν την τάση αλλά και τη στάση των πολιτών…! Αυτής της δήθεν άβουλης και ανέκφραστης μάζας, που θεωρείται πως και τη φορά αυτή μπορεί να χαλιναγωγηθεί, με τις γνωστές ξεπερασμένες πολιτικάντικες συνταγές της αμετροέπειας, της εξαγοράς, των εκβιασμών και των στείρων παλληκαρισμών !!!

Μόνο που όλα αυτά, πια, κανέναν δεν αγγίζουν ! Κι η σιωπηλή πλειοψηφία, ήδη, «φωναχτά» εκφράζεται… Τόσο φωναχτά, που την κραυγή της – απίθανα έντονη και διαπεραστική – οι μόνοι που δεν την ακούν, είναι τελικά εκείνοι, που διαισθανόμενοι την καταδίκη που επιφυλάσσει για τους ίδιους, κλείνουν ερμητικά τα αυτιά και κατεβάζουν μαύρο πανί σε όλες τους τις αισθήσεις, έτσι ώστε να μη βλέπουν, να μην ακούν, να μη νιώθουν τον «αγέρα», που κάπου εκεί έξω λυσσομανά και τους περιμένει !!! Κι όσο δεν ακούν , λανθάνουν ! Κι όσο λανθάνουν, παρεκκλίνουν από τις στοχεύσεις του «συλλογικού ασυνείδητου», που σαν μόνη πια πρόταξη του, έχει μονοδρομικά θέσει την επιδίωξη για μια υλικά αξιοπρεπή, ηθικά αδέκαστη, πνευματικά και πολιτισμικά «γεμάτη», ψυχοσυναισθηματικά ανθρώπινη ζωή και συμπεριφορά…!!!

Κι είναι τα σημεία που ο νυν δήμαρχος Γρεβενών κος Κουπτσίδης και εκ νέου υποψήφιος, έχει τραγικά αποτύχει…!

Όπως στον αντίποδα, είναι τα σημεία, που ο νυν αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κος Δασταμάνης και υποψήφιος δήμαρχος τη φορά αυτή, απλά και ξάστερα, υπερέχει…!

… Τα παραπάνω δεν τα λέω μόνο εγώ, που στο κάτω κάτω, μια μικρή και αμελητέα «μονάδα» αποτελώ, στην ανθρωπογεωγραφία της τοπικής μας κοινωνίας… Τα σιγοψιθύριζε ίσα με τώρα – και πια τα βροντοφωνάζει – ο «αγέρας», που με τον συριγμό του διαπερνά καθοριστικά κι αμετάκλητα, κάθε σπίτι, κάθε γωνιά και κάθε έντιμη σκέψη, που λαχαίνει στον τόπο αυτό, χρόνια τώρα, να μοιράζεται και να διεκδικεί ελπίδες και όνειρα…!!! 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ