Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οριστική λύση στο ζήτημα της παραχώρησης οικοπέδων στους ακτήμονες της ΠΕ Γρεβενών και ρύθμιση ανάσα στα κόκκινα δάνεια των αγροτών

Οριστική λύση δόθηκε στο ζήτημα της παραχώρησης οικοπέδων σε ακτήμονες, σε εφαρμογή του Π/Δ 24/4/1985, για τις οποίες δεν είχαν εκπληρωθεί οι όροι, που προβλέπονταν στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 2 όπως αντικαταστάθηκαν από τις διατάξεις του αρ. 9 του ν. 3147/2003.

Συγκεκριμένα, μετά από αιτήματα κατοίκων της ΠΕ Γρεβενών και κατόπιν επανειλημμένων παρεμβάσεων του βουλευτή Γρεβενών κυρίου Κοψαχείλη Τιμολέοντα, ήδη από τον Σεπτέμβρη του  2013 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια υπομνημάτων ακόμη και συγκεκριμένων προτάσεων νομοτεχνικής  βελτίωσης,  επετεύχθη τελικώς ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη βουλή στις 29/1/14. Η ρύθμιση βρίσκεται στο άρθρο 37 παράγραφο 16 και μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Ο ενδιαφερόμενος «διατηρεί την κυριότητα του οικοπέδου που δικαιώθηκε, καταργούμενου κάθε όρου και περιορισμού  του δικαιώματος κυριότητας, εφόσον καταβάλλει πρόστιμο ίσο με το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου». Το πρόστιμο καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη μέχρι 31/12/15 και η δεύτερη μέχρι 31/12/17.

Επίσης, προβλέπεται ότι «τα συμβόλαια αγοραπωλησίας και προσύμφωνα που συντάχθηκαν κατά παράβαση των όρων του προεδρικού διατάγματος θεωρούνται έγκυρα και ισχυρά».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου επετεύχθη ρύθμιση που αφορά τα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών φυσικών προσώπων προς την Αγροτική Τράπεζα. Οι παρεμβάσεις, οι ερωτήσεις, οι παραστάσεις στον αρμόδιο υπουργό καθώς και η σχετική τροπολογία που συνυπέγραψε μαζί με τριάντα βουλευτές, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή της από τον κύριο Υπουργό.

Η ρύθμιση μεταξύ άλλων καθορίζει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων και περιορίζει το ύψος του συνόλου των καταβληθέντων ποσών στο 120% του αρχικού κεφαλαίου εφόσον τον σύνολο των πάσης φύσεως απαιτήσεων της Τράπεζας δεν υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Περισσότερες λεπτομέρειες της ρύθμισης αναφέρονται στο σχέδιο νόμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κύριο Τσαυτάρη Αθανάσιο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Μάξιμο Χαρακόπουλο για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν χιλιάδες πολίτες.

 

Κοψαχείλης Τιμολέων

Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ