Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρωτάθλημα παλαιμάχων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Δείτε φωτογραφίες

 

Η ιδέα ήρθε από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πρωτεργάτης ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς, Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 9 ομάδες, οι αγώνες άρχισαν το Σεπτέμβριο και διεξάγονταν κάθε 15 μέρες. Ο θεσμός ήταν υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που κάλυψε ό¬λα τα έξοδα διαιτητών στις κατά τόπους ΕΠΣ αλλά και την υποχρεωτική παρουσία ιατρού σε κάθε παιχνίδι.
Οι 9 ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: βετεράνοι Εορδαίας, Πυρσού Γρεβενών, Καστοριάς, Αγίου Γεωργίου Γρεβενών, Μακεδονικού Σιάτιστας, «Miners» ΔΕΗ, δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης, Κοζάνης, ΠΑΣ Φλώρινας. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από 38 ετών και άνω, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Υπήρχε, επίσης δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν είτε παλαίμαχοι, είτε εν ενεργεία διαιτητές.

DSC_2116 DSC_2119 DSC_2171 (1) DSC_2207
Yπήρχαν φύλλα αγώνος σε κάθε ματς, μάλκ έγιναν και ενστάσεις για αντικανονική σι μετοχή και υπήρξαν και τιμωρίες.
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ: Το σκεπτικό της θεσμοθέτησης αυτού του πρωταθλήματος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, είχε διάφορες παραμέτρους. Από τη μια μεριά δίνεται η ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά άνθρωποι που τε έπαιξαν μαζί στην ίδια ομάδα, είτε ως αντίπαλοι και να γίνει περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων. Παράλληλα, εφόσον αυτοί οι ποδοσφαιριστές επέλεγαν να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, θα άνοιγε δρόμος για περισσότερες συμμετοχές νεαρότερων παικτών στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ και τέλος θα μπορούσαν και οι παλαίμαχοι να συμμετάσχουν σε ένα «δικό τους» πρωτάθλημα.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Παλιές δόξες του ποδοσφαίρου είχαν λοιπόν τη δυνατοί τα να δείξουν επί… χόρτου πως δεν ξέχασαν σαν την τέχνη τους. Ενδεικτικά μόνο μπορούν να αναφερθούν ορισμένα ονόματα ποδοσφαιριστών από όλες τις ομάδες: Σωτήρης Μαυροδήμος, Αντώνης Καλλιμάνης, Νίκος Εμμανουηλίδης, Λάζαρος Τύρνας, Νίκος Κατακαλίδης, Τάκης Αλιατίδης, Παναγιώτης Μητκίδης, Νίκος Δίντσικος, Αλκης Στολτίδης, Τηλέμαχος Κασκαμανίδης, Ηλίας Γάγαλης, Κώστας Ζιάκας, Κώστας Κοτσατίσογλου, Αβραάμ Βουνοτρυπίδης, Κώστας Δούμτσης, Θεόφιλος Σεχίδης, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μπακαϊμης.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Το ενδιαφέρον δι¬ατηρήθηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, τελικά ο τίτλος κρίθηκε στον πόντο και τον κατέκτησε ο Πυρσός Γρεβενών. Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής: Πυρσός Γρεβενών 37, Βετεράνοι Εορδαίας 36, ΠΑΣ Φλώρινα 32, Miners ΔΕΗ 27, Καστοριά 27, Αι Γιώργης 23, Δικηγόροι Κοζάνης 10, Μακεδονικός Σιάτιστας 3, Κοζάνη  (αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα).

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Συνήθως μετά από κάθε αγώνα, ακολουθούσε γεύμα, όπου δινόταν η δυνατότητα σε όλους να βρεθούν ακόμα πιο κοντά.
Κι επειδή όσα φέρνει η μοίρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, σίγουρα αρκετοί θα έχουν να θυμούνται την εντυπωσιακή σύμπτωση να ανταμώσουν ξανά μετά από 35 χρόνια (όταν ήταν μαζί φαντάροι) οι Γιώργος Κυριακίδης και Δημήτρης Σαββόπουλος! Ήταν ένα περιστατικό που από μόνο του δείχνει την ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρα¬τούσε.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Για τη σωστή διεξαγωγή των αγώνων και την εύρυθμη λειτουργία του πρωταθλήματος γενικότερα, χρειάστηκε η συνδρομή αρκετών ατόμων. Η οργανωτική επιτροπή αποτελούνταν από έ¬να άτομο από κάθε ομάδα, που ήταν οι ε¬ξής: Χάρης Ιορδανίδης (Πυρσός Γρεβενών), Κώστας Παναγιωτίδης (βετεράνοι Εορδαίας), Δημήτρης Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣ Φλώρινα), Γιάννης Κουλίδης (miners ΔΕΗ), Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Καστοριά), Γιώργος Δρόσος (Αι Γιώργης), Γιάννης Δήμος (δικηγόροι Κοζάνης), Γιάννης Σαμαράς (Μακεδονικός Σιάτιστας), Θόδωρος Μανδραβέλης (Κοζάνη).

«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»: Μιλώντας για τη διοργάνωση, ο περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς, Δημήτρης Εμμα¬νουηλίδης, τόνισε τα εξής:
«Το πρωτάθλημα ήταν απόλυτα επιτυχημένο κι αυτό έχει να κάνει με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων, με την τυπικότητα που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια όλοι οι διαγωνιζόμενοι, ενώ επίσης σημαντικό στοιχείο είναι πως ο θεσμός ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό. Η πρωτοβουλία ήρθε στα πλαίσια ανάπτυξης περιφερειακής συνείδησης, είναι μια προσπάθεια να γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, αλλά και για παλιές δόξες του ποδοσφαίρου που ξαναβρίσκονται. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό, ο θεσμός αγαπήθηκε, σε σημείο που έδειξαν διάθεση να δηλώσουν συμμετοχή και ομάδες από την κεντρική Μακεδονία ή και την Ήπειρο! Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γιάννη Σόκουτη, επίσης τους αρχιδιαιτητές των 4 νομών της Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή τους Θόδωρο Τσιμεντερίδη (Κοζάνης), Φώτη Σιδηρόπουλο (Καστοριάς), Θωμά Κωνσταντίνου (Φλώρινας) και Αργύρη Νατσιόπουλο (Γρεβενών). Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή που σήκωσε το βάρος και όλους όσους βοήθησαν στην ομαλή δι¬εξαγωγή».
ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ: Οι διοργανωτές μερί¬μνησαν ώστε να διεξαχθεί και τελετή λήξης. Με δεδομένο ότι πρώτευσε ο Πυρσός Γρε¬βενών, η εκδήλωση έγινε στο ΔΑΚ Γρεβενών και περιελάμβανε ποδοσφαιρικό αγώνα και βραβεύσεις. Αγωνίστηκαν δύο «μικτές» ο¬μάδες, που αποτελούνταν από 4 ποδοσφαι¬ριστές από κάθε μια εκ των 9 διαγωνιζόμε¬νων. Η μικτή Κοζάνης-Καστοριάς επικράτη¬σε 6-1 της μικτής Γρεβενών-Φλώρινας.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΧΕΙΣ: Όσον αφορά τις βραβεύσεις, τιμήθηκαν όλες οι ομάδες (οι πρώτες τρεις με κύπελλα), ενώ δόθηκε έπαινος συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Παράλληλα, τιμήθηκαν ξεχωριστά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ένας από κάθε ομάδα, που ήταν οι εξής: Γιάννης Κωτούλας (Κοζάνη), Παναγιώτης Πάτρας (Μακεδονικός Σιάτιστας), Μάρκος Φλώρος (δικηγόροι Κοζάνης), Γιώργος Κυριακίδης (Κεραυνός Αγίου Γεωργίου), Χρήστος Πετρόπουλος (miners ΔΕΗ), Δημήτρης Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣ Φλώρινα), Χρήστος Γαβριηλίδης (Εορδαία), Γιάννης Τσιοπλής (Πυρσός Γρεβενών). Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Μάνθος Αδάμος, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών, Βασίλης Λάτσιος.
Κ.Μ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ