Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οκτώ δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ από 1 έως 3,6 μονάδες

Δύο 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές/αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής πέντε δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως τέτοια δυναμική που να φέρει πολιτική ανατροπή και πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο. Με όλη την -δικαιολογημένη- επιφυλακτικότητα που υπάρχει για τις δημοσκοπήσεις, οι μετρήσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα προεξοφλούν την πρωτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και η αντοχή της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση MRB

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, κατέγραψε πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τα τελευταία 24ωρα από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Δημοσκόπηση Marc

Στο 3,6% καταγράφει τη διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δημοσκόπηση της Marc για τον alpha που ολοκληρώθηκε χθες σε δείγμα 1180 ατόμων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα.

Δημοσκόπηση Alco

Η Alco για το protothema.gr δείχνει διαφορά 3,4%, η GPO για το iefimerida.gr δίνει προβάδισμα μιας μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ, η Metron Analysis για τον ANT1 δίνει 3,2% διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, η Rass για τα «Παραπολιτικά» 2,8% υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών εμφανίζει τη ΝΔ 2,5 μονάδες πίσω.

Δημοσκόπηση GPO

Στη μέτρηση της GPOο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 23,2% έναντι 22,2% για τη ΝΔ. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 8,5%, ακολουθεί η Ελιά με 7%, το Ποτάμι με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, οι ΑΝΕΛ με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Σύμφωνα με την ανάλυση της δημοσκόπησης, η διάθεση ανατροπής της κυβέρνησης είναι στο 40% ενώ υπέρ της σταθερότητας είναι το 48%, 12% δεν τοποθετείται, ισχυρή ένδειξη της ενίσχυσης του διλημματικού χαρακτήρα των εκλογών. Η πλειοψηφία επίσης δεν θέλει πρόωρες εκλογές κατά 55%.

Το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένει σαφώς μεγαλύτερο απ” το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αυτή τη στιγμή, είναι μικρό και στα όρια του στατιστικού λάθους. Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε αξιοσημείωτα επίπεδα που θα κρίνουν την αναμέτρηση πάνω από την κάλπη. Είναι αρκετοί για να μεταβάλλουν ακόμα και τη σειρά των πρώτων δύο κομμάτων ή να αυξήσουν τη μεταξύ τους διαφορά.

Στην 3η θέση φαίνεται να σταθεροποιείται η Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθούν Ελιά, Ποτάμι και ΚΚΕ. Η Ελιά ανεβαίνει σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, παίρνοντας την ψήφο ταυτότητας ΠΑΣΟΚ και πολιτικής σταθερότητας. Το Ποτάμι διεκδικεί τη χαλαρή ψήφο κριτικής. Το ΚΚΕ είναι σε άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές, αλλά υποχωρεί απ” το πρόσφατο αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα.

Οι ΑΝΕΛ υποχωρούν καθώς έχουν σημαντικές διαρροές προς τη Χ.Α, τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ δίνει αγώνα επιβίωσης για το 3% ενώ αξιοσημείωτες είναι οι παρουσίες Οικολόγων – Πειρατών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ και Ένωση για την Πατρίδα.

Στις λίγες ώρες που απομένουν, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα τελευταία μηνύματα που θα εκπέμψουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ιδιαίτερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και αυτές οι εκλογές είναι σε μεγάλο βαθμό εκλογές ψυχολογίας.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

-ΣΥΡΙΖΑ: 24,2%

– Ν.Δ.: 21,0%

– Το Ποτάμι: 6,8%

– Χ.Α.: 6,7%

– Ελιά: 6,5%

– ΚΚΕ: 3,2%

– ΑΝ.ΕΛ.: 2,8%

– ΔΗΜ.ΑΡ.: 2,0%

– Οικολόγοι Πράσινοι: 1,3%

– Άλλο κόμμα: 4,7%

– Λευκό/άκυρο: 2,5%.

«Δεν θα ψηφίσω» απάντησε το 5,6%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» μετρήθηκε στο 12,7%.

Στην «παράσταση νίκης», το 3,0% πιστεύει πως, η Ν.Δ. θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά, ενώ το 35% με μικρή.

Στον αντίποδα, το 13,0% θεωρεί πως, πρώτο λόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή.

Δημοσκόπηση Rass

Στην έρευνα της Rass για τα «Παραπολιτικά» που διεξήχθη από τις 19 έως τις 21 Μαΐου τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου έχουν ως εξής:

– ΣΥΡΙΖΑ: 25,3%

– Ν.Δ.: 22,5%

– Χ.Α.: 9,1%

– Το Ποτάμι: 8,1%

– ΚΚΕ: 6,1%

– Ελιά: 5,4%

– ΑΝ.ΕΛ.: 3,8%

– ΔΗΜ.ΑΡ.: 1,5%

– Άλλο Κόμμα: 4,6%.

Το 9,8% των ερωτηθέντων δεν διευκρίνισε την πρόθεση ψήφου του.

Τέλος, στην ερώτηση «Ποιο Κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις Ευρωεκλογές», ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε το 48,2%, Ν.Δ. το 41,5% και «Αλλο κόμμα» το 2,5%. Το 7,8% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Δημοσκόπηση Public Issue

Προβάδισμα 2,5 μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 30%, η ΝΔ 27,5%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελιά με ποσοστό 8,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Σε υψηλό ποσοστό, στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5% Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.

Τέλος, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Δημοσκόπηση Pulse

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Ποντίκι, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. κατά 2,5% τόσο στην Πρόθεση Ψήφου όσο και στην Πρόθεση Ψήφου με Αναγωγή επί των εγκύρων.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ