Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών Κυρακαλής: "Βρισκόμαστε σε απόγνωση" – Επιστολή και στον κ. Μαγκριώτη (6/2/2012)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι 80 δικαιούχοι εργατικών κατοικιών Κυρακαλης Γρεβενών  που από τον Γεναρη του 2007 που κληρώθηκαν  τα σπίτια τους δεν έχουν μπει ακόμη μέσα , μιας και ο Ο.Ε.Κ. έως τώρα 5 χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρώσει το έργο.

Έτσι λοιπόν όλοι οι δικαιούχοι αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς την εκπομπή του Σπύρου Σούλη  << Με το δεξί >> που παρουσιάζετε στον ΑΝΤ1 , ζητώντας του να έρθει στα Γρεβενά και να ολοκληρώσει της 80 κατοικίες που έχουν κληρωθεί οι δικαιούχοι αλλά όλα αυτά τα χρόνια ο Ο.Ε.Κ. δεν κάνει κάτι ώστε να τα ολοκληρώσει.

Παρακάτω η επιστολή που έχει σταλεί :

 

Προς την εκπομπή του ΑΝΤ1 του Σπύρου Σούλη << Με το Δεξί>>.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να έρθετε στα Γρεβενά στην περιοχή Κυρακαλη ώστε να  ολοκληρώσετε και σε μας τους 80 δικαιούχους Εργατικών Κατοικιών τις εργασίες που έχουν απομείνει να γίνουν στα σπίτια που έχουμε κληρωθεί από τον Γεναρη του 2007 και δεν έχουν τελειώσει έως τώρα.

Ένα μικρό ιστορικό. Το έργο ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2003 από μια εταιρεία που πήρε το έργο από τον Ο.Ε.Κ. Τον Γεναρη του 2007 γινανε οι κληρώσεις των 80 κατοικιών όπως προβλεπόταν. Στην συνέχεια το έργο κατασκευής σταμάτησε μιας και ο εργολάβος δεν συνέχισε τις εργασίες και κηρύχτηκε έκπτωτος. Έγινε νέα δημοπράτηση του έργου ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν απομείνει. Πέρασε ένας χρόνος και πάλι οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει. Επειδή οι αγανάκτηση και η οργή όλων εμάς που έχουμε κληρωθεί ένα σπίτι είναι πολύ μεγάλη , και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί απέναντι στους κυβερνόντες όλα αυτά τα χρόνια και το πολιτικό σύστημα , εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας πλέον σε σένα Σπύρο ώστε να έρθεις και να ολοκληρώσεις τα σπίτια μας όπως έχεις κάνει σε τόσες και τόσες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Δηλώνουμε συμμετοχή όλοι εμείς όχι για να αλλάξεις τα σπίτια μας , γιατί δεν έχουν γίνει και δεν έχουν ολοκληρωθεί ποτέ , αλλά για να μας τα ολοκληρώσεις.

Για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας και να είσαι εσύ αυτός που θα μας καλωσορίσει << ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ >> στα νέα μας σπίτια , μιας και οι κυβερνώντες , όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας εμπαίζουν παίρνοντας την ψήφο μας δεν είναι πλέον ικανοί να το κάνουν.

Επειδή πιστεύουμε σ’αυτο  που έχεις πει  ότι το μόνο μέρος στον κόσμο που μας “ανήκει” είναι το σπίτι μας. Και έτσι, όλοι αξίζουμε να ζούμε σε σπίτια που μέσα τους αισθανόμαστε άνετα, όμορφα, και ήρεμα.

Σε καλούμε να έρθεις λοιπόν στα Γρεβενά να μας ολοκληρώσεις τα σπίτια ώστε να αισθανθούμε και εμείς άνετα , όμορφα και ήρεμα με τις οικογένειες μας.

 

Για τον Σύλλογο Δικαιούχων

Το Δ/Σ

 

Προς: κ. Υφυπουργό Υποδομών  ,Μεταφορών και Δικτύων        

κ. Γιάννη  Μαγκριώτη. 

   Κύριε Υπουργέ,

 

Σας ενημερώνουμε με  την παρούσα επιστολή, καθώς η αγανάκτησή μας,  η υπομονή και η ανοχή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Με ευθύνη της πολιτείας, 80 οικογένειες που έχουν κληρωθεί ως δικαιούχοι κατοικίας  στον οικισμό Κυρακαλής,  , τα τελευταία 9 χρόνια έχουν καταντήσει αντικείμενο εμπαιγμού αφού ουδέποτε το έργο ολοκληρώθηκε.

Σας παραθέτουμε  το ιστορικό της μη, εν τέλει, κατασκευής των εργατικών κατοικιών.

– Ο Οικισμός  ΚΥΡΑΚΑΛΗ 1 του  ΟΕΚ  έχει ξεκινήσει στα τέλη του 2003 με την εγκατάσταση του εργολάβου στην περιοχή.

– Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής ονομάζεται <<ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ>> με εργολάβο κάποιον κ. Δήμου.

– Το έργο προχωρούσε για δυο περίπου χρόνια κανονικά. Όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα στην κατασκευή, άρχισαν οι απολύσεις εργαζομένων και το έργο προχωρούσε με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.  Στην συνέχεια άλλαξε επωνυμία η εταιρεία και μπήκε νέος συνέταιρος  και όλο αυξανόταν τα προβλήματα με περισσότερες καθυστερήσεις έως και το 2006.

– Το έτος 2007 τα προβλήματα εντάθηκαν και μετά τις εκλογές η κατασκευή  σχεδόν υπολειτουργούσε,  το Εργατικό Κέντρο βλέποντας τις φανερές καθυστερήσεις, με έγγραφά του προς τον ΟΕΚ, επισήμανε τις καθυστερήσεις και προειδοποιούσε ότι με τα προβλήματα που υπάρχουν, την συνεχή απόλυση εργαζομένων και των λίγων υπεργολάβων που εργάζονταν στο έργο, αυτό δε θα μπορούσε να παραδοθεί στις ημερομηνίες που προβλέπονταν, δεδομένου ότι ακόμη δεν είχε τελειώσει το χτίσιμο των κτιρίων .

–  Ο ΟΕΚ απάντησε τότε στα έγγραφά μας ότι οι εργατικές κατοικίες θα ήταν έτοιμες μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονταν και δεν υπήρχε καμία  καθυστέρηση.

– Τον Ιανουάριο του 2007 έγιναν οι κληρώσεις των σπιτιών και μοιράστηκαν στους δικαιούχους από τον τότε Υφυπουργό κ. Γιακουμάτο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ήταν έτοιμο το Πάσχα του 2008 και ότι οι δικαιούχοι θα μπαίναμε στα σπίτια τους.

– Οι  φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στα τέλη του έτος 2007 καθώς στις αρχές του 2008 σταμάτησαν οριστικά  οι εργασίες.

Σημειώνεται ότι η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου ήταν να παραδώσει τις Εργατικές Κατοικίες, μετά από εξάμηνη παράταση το Πάσχα του 2008. 

– Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ  κήρυξε τον εργολάβο  έκπτωτο στο τέλος του 2008 με αρχές του 2009. Ο Εργολάβος  κατέθεσε  αίτηση θεραπείας μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονταν από το νόμο και συζητήθηκε μέσα στο μήνα Γενάρη του 2009. Η αίτηση του απορρίφτηκε από το ΔΣ του Οργανισμού και ο ίδιος κατέθεσε ασφαλιστικά μετρά κατά τις απόφασης της έκπτωσης, η οποία και εκδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εργολάβου εταιρείας απορρίφθηκε.  Η απόφαση μας επιδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2009.

– Παράλληλα με όλα αυτά ιδρύθηκε Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Δικαιούχος Κληρωθέντων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλης» και γίνεται ένας αγώνας σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας το γνωστό στην τοπική κοινωνία μέσω των Μ.Μ.Ε., ενοχλώντας και ενημερώνοντας τον σημερινό βουλευτή κ. Χαντάβα αλλά και πριν   τον πρώην Υπουργό κ. Φώλια, τον Νομάρχη κ. Κουπτσίδη αλλά και των Δήμαρχο κ. Νούτσο παρουσιάζοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην πραγματική του διάσταση μιας και έχουμε να κάνουμε με 80 οικογένειες εργατοϋπαλλήλων που βρίσκονται σε απόγνωση, με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν και πότε θα μπουν στα σπίτια τους.

Εδώ και δυο χρόνια έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για να βρούμε το δίκιο μας χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση από κανέναν. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία υπήρξε ανύπαρκτη και αδιάφορη για το συγκεκριμένο θέμα προκαλώντας μας πολλά ερωτήματα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τις ολιγωρίες και την άρνηση τους να μας συναντήσουν  και να συζητήσουμε το θέμα.

 

 

Υπήρξε μόνο μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΕΚ τον κ. Στάμου μετά από εξάμηνη προσπάθεια όχι μόνο να κλείσουμε ραντεβού αλλά και να μιλήσουμε τηλεφωνικά. Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με την βοήθεια του  Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσιδη στο γραφείο του Προέδρου του Ο.Ε.Κ. παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών και Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Φώλια , του Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσιδη & του Δημάρχου Γρεβενών κ. Νουτσου. Η αλαζονεία και η προκλητικότητα   τον ανθρώπων του Οργανισμού  ήταν τέτοια που μας ανάγκασαν να προκαλέσουμε την παραπάνω σύσκεψη , χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα και να μας υποχρεώσουν να  στέλνουμε συνεχώς επιστολές στο Μαξίμου στον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή καταγγέλλοντας τόσο τον ΟΕΚ αλλά και την ίδια την Υπουργό κ. Πετραλια για την πλήρη αδιαφορία τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ίδια αδιαφορία συνεχίστηκε και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ ,όπου αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε και πάλι στον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου με επιστολή μας στις αρχές του έτους . 

Σήμερα και δικαστικά πλέον ο ΟΕΚ έχει αποδεσμευτεί έναντι του παλαιού εργολάβου και οφείλει να προχωρήσει στην εκ νέου δημοπράτησή του. Παρόλα αυτά ο οργανισμός στις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, μας απαντά, ότι καμία ενέργεια δεν μπορεί να γίνει, καθώς εκκρεμούσε  η τοποθέτηση νέου προέδρου, ώστε να μπορεί να συνεδριάσει το Δ.Σ.

Το έργο αυτήν την στιγμή έχει υποστεί μεγάλες ζημιές μιας και είναι ο τρίτος χειμώνας που τα σπίτια είναι ανοιχτά χωρίς πόρτες και παράθυρα, κάποια επίσης δεν έχουν ούτε σκεπή  και έχουν υποστεί ακόμη μεγαλύτερες φθορές.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στους δικαιούχους μιας και όλοι περίμεναν ότι θα μπούνε στα σπίτια τους πριν από τρία χρόνια, κάνοντας ο κάθε ένας τον προγραμματισμό του.

Η κατάσταση είναι απελπιστική στους δικαιούχους. Δεδομένου του ότι περνάμε και μια μεγάλη οικονομική κρίση, ζητάμε την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2010 , ώστε να μπουν οι δικαιούχοι στα σπίτια τους.

Επειδή όπως όλος ο ελληνικός λαός έχει επενδύσει και περιμένει πολλά από την Κυβέρνηση,  έτσι και εμείς, οι 80 οικογένειες ελπίζουμε και περιμένουμε την γρήγορη εγκατάσταση εργολάβου  για να μην χαθεί και η φετινή χρονιά και καταντήσει το έργο σαν το γεφύρι τις Άρτας.

 

 

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

Αυτή ήταν η επιστολή που σας έχει σταλεί στις 9-4-2010. Από τότε το έργο παραμένει ως έχει χωρίς να έχει γίνει καμία εργασία και να παραμένουν τα σπίτια για 9 πλέον χρόνια εκτεθειμένα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες , μιας και είναι ανοιχτα όλα αυτά τα χρόνια.

Την άνοιξη του 2011 έχει γίνει μετά από προφορική επικοινωνία που είχαμε με τον Ο.Ε.Κ. νέα δημοπράτηση του έργου με νέο εργολάβο πλέον μια εταιρεία με την επωνυμία <<ΚΑΣΤΡΙ Α.Τ.Ε.>>.

Ενώ όπως μάθαμε από τον διευθυντή του Ο.Ε.Κ. υπάρχει χρονοδιάγραμμα 300 ημερών για την ολοκλήρωση του έργου , έχουν περάσει ήδη η μισές μέρες χωρίς να δούμε τον νέο εργολάβο να εγκαθίσταται και να ξεκινάει το έργο.

Προσπαθήσαμε επανειλημμένα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να επικοινωνήσουμε με την Πρόεδρο του Ο.Ε.Κ. ώστε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του έργου , αλλά η απάντηση εξακολουθεί να είναι η ίδια όλα αυτά τα χρόνια από την γραμματεία του γραφείου τις Προέδρου ότι είναι συνεχώς απασχολημένη και ότι είναι σε σύσκεψη και δεν μπορεί να μας μιλήσει. Ζητήσαμε ραντεβού αλλά έχουμε συνέχεια την αρνητική απάντηση του γραφείου της , ότι είναι απασχολημένη.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν κύριε υπουργέ έναν ολόκληρο χρόνο η Πρόεδρος του Ο.Ε.Κ.  να μην βρίσκει χρόνο να απαντήσει η να συναντηθεί με το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών και με τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών . Άραγε ενημερωθήκατε ποτέ για το έργο αυτό το οποίο με τα λεφτά του ελληνικού λαού και τα δικά μας έχει γίνει έως τώρα , και δυστυχώς το βλέπουμε εμείς οι ίδιοι να καταστρέφετε από την πλήρη ανικανότητα και αδιαφορία του οργανισμού και του υπουργείου να ολοκλήρωση ένα μεγάλο έργο , όπως αυτό των Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλης Γρεβενών , που σχεδιάστηκε να στεγάσει 80 οικογένειες.

Κύριε υπουργέ

Οι 80 οικογένειες που δικαιώθηκαν είναι εξοργισμένες με τον Ο.Ε.Κ. που μας απαξιώνει δια μέσου της Προέδρου μη αποδέχονταν να μας δει , να μας ενημερώσει για το τι πρόκειται να γίνει.

Είμαστε εξοργισμένοι με το υπουργείο που δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα μεγάλα αυτά αναπτυξιακά έργα που σκοπό είχαν την ανακούφιση 80 οικογενειών σε μια περιοχή, σε έναν Νομό που πλήττεται από την ανεργία όλα αυτά τα χρόνια. Που σκοπό είχε να αποκαταστήσει και να λύση το στεγαστικό πρόβλημα 80 οικογενειών εργατοϋπαλλήλων του Νομού Γρεβενών.

Είμαστε εξοργισμένοι με το πολιτικό σύστημα που κατάφερε να κάνει τα όνειρα μας εφιάλτες , που από το 2008 το Γενάρη που έγινε η κλήρωση των κατοικιών στους δικαιούχους μας κρατά ομήρους χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι , χωρίς να μπορούμε να προγραμματίσουμε την ζωή μας , παρά μόνο να περιμένουμε δίχως να υπάρχει ελπίδα.

Κύριε Υπουργέ

Ζητάμε να δώσετε άμεσα  λύση ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες και να εγκατασταθούν οι δικαιούχοι στα σπίτια τους μέσα στο 2012.

Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες του υπό ανέγερση οικισμού ώστε να διαπιστώσετε την εγκατάλειψη και την αδιαφορία του έργου όλα αυτά τα χρόνια.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

 

    Για την Διοίκηση

  

Ο Πρόεδρος

 

 

Κυριαζίδης Λάζαρος

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ