Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Νέες ώρες λειτουργίας στο Δημόσιο (6/8/2011)

Αλλάζουν οι ώρες λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών μετά την αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες στο Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα.

Οπως ορίζει η υπουργική απόφαση, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ’ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ως εξής: 07.00 με 15.00, 07.30 με 15.30, 8.00 με 16.00, 8.30 με 16.30 και 9.00 με 17.00.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών θα λειτουργούν τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07.30 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Η αίτηση επιλογής του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί από τους υπαλλήλους ως τις 8 Αυγούστου, ενώ η δήλωση είναι δεσμευτική μέχρι τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου θα είναι άμεση, ωστόσο, επειδή θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι διευθυντές των υπηρεσιών να καταρτίσουν τα νέα προγράμματα, εκτιμάται ότι θα ισχύσει αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που εφαρμόζουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία θα εφαρμόζουν οκτάωρο και οι υπάλληλοι θα εργάζονται συνολικά 40 ώρες εβδομαδιαίως. Το προσωπικό που εξαιρείται από την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας θα εργάζεται έξι ώρες και σαράντα λεπτά και θα απασχολείται συνολικά 40 ώρες την εβδομάδα.

Μετά το νέο ωράριο εργασίας ορίζεται ότι η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού όπου δεν ίσχυε περιορισμένο ωράριο θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 09.00 – 15.00. Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες όπου ίσχυε περιορισμένο ωράριο (12.00-14.30) θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 12.00-15.00. Ειδικά για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να θίγεται η καθορισμένη ώρα έναρξης εισόδου. Τέλος, η είσοδος του κοινού στα Γραφεία Πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από 07.30.

Σημειώνεται πως οι ώρες απασχόλησης αυξήθηκαν για τους μόνιμους υπαλλήλους, τους αορίστου χρόνου, καθώς και για αυτούς που απασχολούνται σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στα ΝΠΔΔ.

Συμβάσεις
Στον “αέρα” βρίσκονται νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων μετά την αρνητική απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη στο αίτημα της δημοτικής αρχής να δοθούν τριετείς παρατάσεις στις συμβάσεις των εργαζομένων. Χθες ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε στο γραφείο του τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη ανακοινώνοντας ότι η σχετική πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με βουλευτές όλων των κομμάτων της Α’ Αθηνών, προκειμένου να τους ενημερώσει για την αρνητική εξέλιξη στο ζήτημα των συμβασιούχων. Οι βουλευτές, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, συμφωνώντας με το αίτημα του δημάρχου για ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης. Σήμερα, η δημοτική αρχή πρόκειται να ενημερώσει για τις επόμενες πρωτοβουλίες της τη διαπαραταξιακή επιτροπή, που έχει συσταθεί στον Δήμο για το θέμα των συμβασιούχων.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ