Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μελι….γαλα και αίμα: Επικίνδυνη συνταγή για τη Δημοκρατία

“Καλό ποδαρικό κάναμε. Ξεκινήσαμε πρωί- πρωί  με χημικά! Προβλέπεται μια εκρηκτική εβδομάδα.
Ψυχραιμία μη γίνει αυτό που περιμένουν πολλοί: Το ΛΑΘΟΣ!….”

Αυτό έγραφα την Δευτέρα το απόγευμα σε ένα υστερόγραφο κάτω από το κείμενο με τίτλο, “Πλεόνασμα υποκρισίας”…
Δεν πέρασαν 24 ώρες και το “λάθος” έγινε:   είχαμε έναν νεαρό άνδρα νεκρό με δύο μαχαιριές στο στήθος για πολιτικούς λόγους…
Προηγουμένως το θύμα είχε εκφραστεί κατά της Χρυσής Αυγής –σε ιδιωτική συζήτηση- μέσα σε καφετέρια όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα με φίλους…
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δράστης πρόσκειται στην Χρυσή Αυγή και δεν παρευρίσκονταν στην καφετέρια…Προσήλθε και έδρασε με ψυχρό “επαγγελματισμό”, μετά τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο…
Ανατριχιαστικό!
Ο δρόμος της βίας και του αίματος που όπως φαίνεται είναι πολιτική επιλογή ενός κόμματος που μπήκε στη Βουλή με την ψήφο πίστης ή διαμαρτυρίας πολιτών, της Χρυσής Αυγής είναι ολισθηρός και επικίνδυνος!
Οι επιθέσεις της ΧΑ, με γροθιές εναντίον βουλευτίνας του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό πλατό, εναντίον μεταναστών σε λαϊκές και η αναγραφή με μαχαίρι των αρχικών του κόμματος στο σώμα τους, η δημόσια  ούρηση βουλευτή  της ΧΑ στην είσοδο τηλεοπτικού καναλιού, ίσως δεν ήταν τόσο κοντινά ή απεχθή για μια μερίδα του λαού που εξαθλιώθηκε από την υπερφορολόγηση και την ανεργία  ούτε στα ηγετικά κλιμάκια συντηρητικών πολιτικών κομμάτων που αγρεύουν ψηφοφόρους στον κοινό αυτόν χώρο της ακροδεξιάς και της κεντροδεξιάς.
Αν η ένταση τους συμφέρει πολιτικά είναι ανιστόρητοι!
Έπρεπε να φτάσουμε στα γεγονότα του Κερατσινίου με τα ανοιγμένα κεφάλια μελών του ΚΚΕ, (αλήθεια γιατί επιμένουν ακόμα σε παλαιομοδίτικες πρακτικές της αφισσοκόλησης; ) από ομάδες  κρούσης της ΧΑ και στην αποτρόπαια χθεσινοβραδινή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού για να αντιληφθούν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου (σε αυτό ανήκει και ο ο ΣΥΡΙΖΑ) το μέγεθος του κινδύνου ανωμαλίας και εκτροπής;
Όταν το ΠΑΣΟΚ δια του Προέδρου του, Β. Βενιζέλου, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με νομοθετική πρόταση για περαιτέρω οχύρωση της Δημοκρατίας από την οργανωμένη ναζιστική και φασιστική ιδεολογία της βίας, του ρατσισμού, των διακρίσεων και ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, τότε κάποιοι την απέρριψαν ως ακραία και άφρονα πολιτική πράξη.
Σήμερα, μετα τα τελευταία γεγονότα, φαίνεται ως μια διορατική πρόταση, δημοκρατικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας.
Μόνο που τα λάθη των ηγετικών ομάδων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, παρότι το κόμμα αποτελεί εθνικό πυλώνα σταθερότητας και δημοκρατίας το οδήγησαν σε απίθανη συρρίκνωση της δύναμής του, ελάττωση της επιρροής στο λαό και της παρεμβατικής ικανότητας στο πολιτικό παιχνίδι.
Η αξία αυτής της δυναμικής είναι σημαντική και η έλλειψή της εμφανέστατη.
Μόνο που δεν αρκούν τα μέτρα αυτά.
Χρειάζονται νέες πολιτικές προστασίας των αδυνάτων και μη προνομιούχων, ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισόρροπης ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας.
Χρειάζεται αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, αποφυγή της πολιτικής επιλογής των Νομοθετικών Πράξεων, αναβάθμιση του πολιτικού λόγου και διαλόγου.
Τα κόμματα ας βάλουν φραγμό στους εραστές του λαϊκισμού, του πεζοδρομιακού λόγου και των προκλητικών  προσωπικών επικοινωνιακών συμπεριφορών.
Ούτε το κλίμα της θεωρίας των δύο άκρων, επιλογή ρήξης, της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ ούτε η πολιτική ανατροπής της κυβέρνησης μέσω μιας κινηματικής πολιτικής που είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, βοηθούν τον τόπο.
Οι αντισυγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και οι αυτοδικίες από δικαιολογημένη “οργή” και “αγανάχτηση”  είναι ιστορικά καταδικασμένες πολιτικές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο και να λιπαίνουν τα άγονα χωράφια της αντίδρασης και του νεοναζισμού.
Όσο και να οδύρονται και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΧΑ για τον νεκρό, όσο και να προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τον δράστη της στυγερής πολιτικής δολοφονίας δεν μπορούν να συγκαλύψουν το πραγματικό απεχθές πρόσωπο των προθέσεων της πολιτικής τους στόχευσης και των μεγάλων ευθυνών των επιλογών τους.
Η παραστρατιωτική δομή και οργάνωση όπως έδειξαν με τις σκηνοθετημένες εκδηλώσεις  στο Βίτσι, στις Θερμοπύλες και στον Μελιγαλά πρέπει να ξυπνήσουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τους πολίτες.
Η ανοχή είναι η μεγάλη αρετή της Δημοκρατίας.
Αυτή όμως πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από σεβασμό στους κανόνες και στους νόμους.
Η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση των πολιτών και η εφαρμογή τους χωρίς διακρίσεις είναι υποχρέωση των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας.
Η δικαιοσύνη άμεσα έχει τον λόγο και ανέλαβε ήδη την υποχρέωση να αναδείξει τα κίνητρα και να καταλογίσει  ακριβοδίκαια τις ευθύνες στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.
Μέχρι να δούμε και το αποτέλεσμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για το θέμα  αυτό πρέπει  όλοι, κυβέρνηση, κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, των δυσμενών και επικίνδυνων διεθνών συγκυριών και να επιδείξουν πνεύμα ειρήνης, σύνεσης, σύμπνοιας και μετριοπάθειας.
Αυτό το πλαίσιο  πρέπει να είναι παντοτινός κανόνας για όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής Κυβέρνησης, για μια Δημοκρατία που έχει πληγωθεί πολύ στο παρελθόν, όταν τον παραβίασε.
Έτσι θωρακίζουμε και υπερασπιζόμαστε καλύτερα την Δημοκρατία.
Το πιο αδύναμο μα και το πιο καλύτερο πολίτευμα!
Έτσι τιμούμε τους αδικοχαμένους νεκρούς υπερασπιστές της.
Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακός Σύμβουλος

Υστερόγραφα:
1. Παρατηρείται τελευταία μια τάση κρατικών οργάνων, Αυτοδιοικητικών, Βουλευτών κ.ά να παρευρίσκονται χάριν της άγρας ψήφων σε εκδηλώσεις μίσους. Αυτές έχουν καταργηθεί νομοθετικά από το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την καθιέρωσης της ημέρας τιμής των Ενόπλων Δυνάμεων.Δεν προσφέρει τίποτα στην πατρίδα η αναμόχλευση του εμφυλιοπολεμικού μίσους και η δια της παρουσίας “νομιμοποίηση”. Άλλο πράγμα η ιστορική έρευνα, η μελέτη, η γνώση και τα διδάγματα που αντλούμε και άλλο οι παραστρατιωτικές παράτες, οι καταθέσεις στεφάνων με ύβρεις, με προπηλακισμούς και χουλιγκανισμούς…
Αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει!
2 .Κάποια  περιφερειακά μέσα που ενοχλούνται μόνο με την ακριβή καρέκλα του Περιφερειάρχη ή το ακριβό περίπτερο της Έκθεσης ρίχνοντας τις ευθύνες στην …αντιπολίτευση της Οικονομικής Επιτροπής, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου με το φτηνό στεφάνι των 28  ευρώ του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τις….. επεισοδιακές εκδηλώσεις  των γεγονότων της περιόδου 1946-1949….
3. H συγκυβέρνηση πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα Σώματα Ασφαλείας. Η συμφιλίωση με τους πολίτες και η αποδοχή τους που επιτεύχθηκε από το 1981 πάει να τιναχτεί στον αέρα λόγω της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης διείσδυσης της ΧΑ
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και μεγάλης έκτασης και στην περιφέρεια….
Χρειάζεται μηδενική ανοχή κ. πρωθυπουργέ! 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ