Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις

Έχουμε πλησιάσει αρκετά και είναι εφικτό να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας , υπογράμμιζε  κυβερνητικός αξιωματούχος, λίγη ώρα πριν ο Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας πετάξουν για το Λουξεμβούργο όπου συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Eurogroup.

Στη συνεδρίαση εκτός από το πακέτο μέτρων που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση και για το οποίο το “χάσμα” μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας έχει περιοριστεί κοντά στο 1 δις ευρώ αναμένεται να εξεταστεί και το αίτημα για επιμήκυνση κατά δύο έτη του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και πάντως πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 – 19 του μήνα ο κ. Στουρνάρας και οι κ.κ. Τόμσεν , Μαζούχ και Μορς επιστρέφουν την Τρίτη στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε χθες το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η έκθεση της τρόικας θα πρέπει να είναι έτοιμη έως τις 15 του μήνα ώστε να συζητηθεί στη Σύνοδο.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο πακέτο μέτρων του 2013 το ύψος του οποίου προσεγγίζει τα 9 δις ευρώ ενώ υπάρχουν “αποκλίσεις” όσον αφορά τα μέτρα 4,5 δις ευρώ του 2014 αλλά και τις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες η τρόικα θέτει ως “προαπαιτούμενες” για την εκταμίευση της δόσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η τρόικα υποστηρίζει πως οι φορολογικές αλλαγές δεν θα αποφέρουν το 2014 τα προσδοκώμενα έσοδα .

Σύμφωνα με την imerisia.gr ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει πως από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και τηνεφαρμογή ενός φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δις ευρώ.

Όμως οι εμπειρογνώμονες της τρόικας εκτιμούν πως τα έσοδα θα είναι λιγότερα και τα προσδιορίζουν κοντά στο 1 δις ευρώ.

Όσον αφορά το πακέτο του 2013 όπως έχει γράψει το “Έ” ο…λογαριασμός έχει ανέβει από τα 7,8 δις ευρώ του προσχεδίου στα 9 δις ευρώ.

Για να φθάσουμε στο ποσό αυτό καταργούνται τα δώρα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενώ αυξάνονται τα ποσοστά μείωσης των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ.

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε κλιμακούμενη εισφορά από 2% έως 10% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ . Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει εισφορά 3% έως 12%.

Έτσι η εισφορά θα είναι 3% για συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 6% για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 12% για ποσά άνω των 2000 ευρώ

Τέλος η ελληνική πλευρά εκτιμά πως θα πετύχει να συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία ρήτρα “ισοδυνάμων” μέτρων την οποία έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ