Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Λουκέτο στα σχολεία -Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου

Οι καθηγητές αποφάσισαν πως μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για τη νέα σχολική χρονιά να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τους, αφού κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με την ΟΛΜΕ ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Από τις 85 ΕΛΜΕ της χώρας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών οι 72 ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων, οι 6 τάχθηκαν κατά, ενώ υπήρξαν 7 λευκά. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρεις πρόεδροι τοπικών ΕΛΜΕ.

Ετσι από την ερχόμενη Δευτέρα οι καθηγητές ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους βάζοντας «λουκέτο» για πέντε ημέρες στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των Ενώσεων, θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, αποκλείοντας, όμως, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών, όπως τον περασμένο Ιούνιο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Δευτέρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σε συστράτευση καλεί μαθητές και γονείς η ΟΛΜΕ

Εντωμεταξύ η ΟΛΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς μαθητές και γονείς τους ζητούσε να σταθούν στο πλευρό τους σε έναν αγώνα «για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».

«Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και καταλήγουν: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!».

Την Πέμπτη θα αποφασίσουν για το αν θα «τραβήξουν το σχοινί» και οι δάσκαλοι

Στο ίδιο κλίμα και οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι δάσκαλοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσουν κοινή γραμμή με τους καθηγητές. Οι τοπικοί σύλλογοι δασκάλων θα συνεχίσουν τις συνεδριάσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη και στις 12 Σεπτεμβρίου η ολομέλεια των προέδρων θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν ακριβώς, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους.

Μάλιστα, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα.

Πηγή:  iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ