Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Κόβονται και τα δώρα των συνταξιούχων του ΟΓΑ

Να έλθει σε «συμβιβασμό» με την τρόικα έως την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και προς την κατεύθυνση αυτή προτίθεται να αυξήσει τον… λογαριασμό των περικοπών και να κόψει τα δώρα και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι θα περικοπούν 30 ευρώ τον μήνα από τις συντάξεις που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ΟΓΑ, μέτρο που θα αποφέρει 290 εκατ. ευρώ. Ομως μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας και καθώς ακόμη παραμένει «χάσμα» μεταξύ των δύο πλευρών για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ έπεσε στο τραπέζι η λύση της «διαγραφής» των δώρων, η οποία εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 600 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα του ραντεβού του με την τρόικα μίλησε για «μία μεγάλη διαφορά» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός μέχρι το Eurogroup». Τόνισε πως θα πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά «θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους, θα φανεί».

Σύμφωνα με την imerisia.gr πέρα από τα δώρα του ΟΓΑ, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν κι άλλες παρεμβάσεις (τόσο από την πλευρά των δαπανών όσο κι από την πλευρά των εσόδων) καθώς σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να προστεθούν στο πακέτο των περικοπών του 2013 μέτρα 1 δισ. ευρώ και παράλληλα η τρόικα να αποδεχθεί εξοικονομήσεις δαπανών σε υπουργεία που έως τώρα χαρακτήριζε αναποτελεσματικές.

Η ίδια πηγή σημείωνε πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση προβάλλοντας το σκεπτικό ότι «θα είναι καταστροφικό στη συνεδρίαση του Eurogroup να παρουσιαστούν η ελληνική αντιπροσωπεία και η τρόικα με ξεχωριστές θέσεις για το πακέτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανοιχτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση είναι τρία:

  • Η τρόικα εξακολουθεί να επιμένει για πρόσθετες περικοπές δαπανών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου. Μάλιστα ζητά τα 2 δισ. εξ αυτών να περάσουν στον προϋπολογισμό του 2013 και να ανεβάσουν έτσι το κομμάτι των περικοπών στα 9,5 δισ. ευρώ.
  • Επίσης επιμένει πως η ύφεση θα είναι 5% το 2013, ενώ η ελληνική πλευρά εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο 3,8%. Σημειώνεται ότι από την εξέλιξη του ΑΕΠ εξαρτάται και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.
  • Το λεγόμενο διαρθρωτικό πακέτο (π.χ. άνοιγμα αγορών – επαγγελμάτων) θα αποτελέσει κατά τους εκπροσώπους των δανειστών μας προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

Εξάλλου, όπως επιβεβαιώθηκε χθες, καταργούνται τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα και αντικαθίστανται από επιδόματα που θα καταβάλλονται σε οικογένειες με 1 ή περισσότερα παιδιά, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο, 50 για το τρίτο, 50 για το τέταρτο και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα. Τα ποσά αυτά θα δίδονται στο σύνολό τους σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Για τη δόση

Παρότι ούτε και χθες στη νέα σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας βρέθηκε η «χρυσή τομή», ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος και μιλώντας στη γερμανική Bild ανέφερε ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ είναι δυνατόν να εκταμιευτεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός. Για το θέμα της επιμήκυνσης κατέστησε σαφές πως «δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο». «Αναμένω την έκθεση της τρόικας στα μέσα Οκτωβρίου και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε νέα χρηματοδότηση από το τελευταίο πακέτο στο τέλος Οκτωβρίου. Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως προετοιμασμένη για τις συζητήσεις. Πρέπει να κάνουμε κάτι κατά της ύφεσης, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ