Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Κυριακή βράδυ και Δευτέρα μεσημέρι τα Μπουμπουσάρια της Σιάτιστας σας περιμένουν!

Με γλέντι από τις 9 το βράδυ στην Πλατεία Γεράνειας ξεκινούν παραμονή των Φώτων τα Μπουμπουσάρια της Σιάτιστας. Το γλέντι θα συνεχιστεί όλο το βράδυ στους δρόμους, τις πλατείες και τα καταστήματα της Σιάτιστας. Ανήμερα των Φώτων στη 1:30 το μεσημέρι θα γίνει στην πλατεία Γεράνειας η συνάντηση των Μπουμπουσαριών, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση με κατεύθυνση την πλατεία Χώρας.
Το έθιμο των Μπουμπουσιαριών αναβιώνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην περιοχή με την αθρόα συμμετοχή όλων των Σιατιστινών που κρατούν αναλλοίωτο στο χρόνο το έθιμο, μετατρέποντας στην κυριολεξία την πόλη σε κέντρο κεφιού, διασκέδασης χορού και τραγουδιού παραμονή και ανήμερα των Θεοφανείων (5 και 6 Ιανουαρίου).
Ανήμερα των Φώτων στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η μεγάλη παρέλαση από την πλατεία Γεράνειας.Τα «Μπουμπουσάρια» διασχίζουν την πόλη και καταλήγουν στην πλατεία της χώρας, εκεί ο χορός συνεχίζεται και όλος ο κόσμος συμμετέχει στο γλέντι, με ένα μοναδικό τρόπο, όπου όλοι γίνονται μια παρέα, συμμετέχοντας στο γλέντι που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Tο πατροπαράδοτο έθιμο των Μπουμπουσιαριών αναβιώνει την ημέρα των Φώτων, όπου το μεσημέρι οι παρέες των μεταμφιεσμένων συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεράνειας.
Οι διάφορες παρέες των μεταμφιεσμένων, κυρίως από την νεολαία, αποτελούσαν συγκροτημένες παρέες, με την κάθε ομάδα να παρουσιάζει το δικό της θέμα, ενώ η σάτιρα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Οι μεταμφιεσμένοι συμμετέχουν στην παρέλαση, χορεύοντας με τη ψυχή τους και σατιρίζοντας παράλληλα την πολιτική ζωή του τόπου. Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και εκατοντάδες κόσμου να παίρνει μέρος στο γλέντι με το κέφι και τη διάθεση στα ύψη και με πρωταγωνιστές τους δεκάδες μεταμφιεσμένους το παραδοσιακό έθιμο «Μπουμπουσάρια» στη Σιάτιστα, θα σας μείνει αξέχαστο.

 

 

 
sierafm.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ