Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

“Κραυγή” αγωνίας Κρητικού φοιτητή: “Με διαγράφουν από τη σχολή. Χάνω το πτυχίο για 10 μαθήματα!”

Την αγωνία για το δικό του “Γολγοθά” μοιράζεται στο CretePlus.gr ένας Κρητικός φοιτητής που σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς …σε 3 εξάμηνα τον διαγράφουν από τη σχολή βάσει του νέου Νόμου (σχέδιο Αθηνά) χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

Τι λύση προτείνει ο ίδιος στον Υπουργό Παιδείας.

“Μου έχουν απομείνει 10 μαθήματα και αδυνατώ να βρίσκομαι συνεχώς στην Αθήνα για εξετάσεις. Έχω χάσει κάθε ελπίδα!”. Τάδε έφη ο Κρητικός φοιτητής που μιλά στο CretePlus.gr και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το πρόβλημα του όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος είναι ότι όταν γράφτηκε στη σχολή κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι σε λίγα χρόνια θα τον διαγράψουν:

“Προσπαθούσα να δουλέψω για να μην επιβαρύνω την οικογένειά μου, καθώς τα έξοδα για τη διαμονή και τη διαβίωση στην Αθήνα είναι πάρα πολλά. Έτσι έχασα αρκετό έδαφος για να τελειώσω τη σχολή μου σε 4 χρόνια.”

Από ‘κει και πέρα όπως συνεχίζει να λέει επέλεξε να μετ’ εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη και να πηγαίνει μόνο για την εξεταστική στην πρωτεύουσα, κάτι που του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με την παρακολούθηση των μαθημάτων:

“Οι καθηγητές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, ώστε να δείχνουν επιείκεια στην διόρθωση. Δεν λέω όλοι αλλά αρκετοί, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα γραπτά που συνάδουν με την παράδοση του μαθήματος και όχι με το αν είναι σωστά από τυπικής άποψης.”

Το σχέδιο Αθηνά βάσει Νόμου τον διαγράφει του χρόνου από το Πανεπιστήμιο, έχοντας υπόλοιπο μαθημάτων μόνο 10, εκ των οποίων τα περισσότερα τα έχει δώσει αρκετές φορές, όντας σε ένα επίπεδο διαβασμένος: “Διαβάζω ότι μπορώ και εκτός των πανεπιστημιακών βιβλίων, αλλά τι να κάνω δουλειά, οικογένεια, σπίτι και πανεπιστήμιο δεν μπορείς να τα χωρέσεις όλα σε μια μασχάλη.”

Η λύση που προτείνει στον Υπουργό Παιδείας

Εκτός όμως του προβλήματός που παρουσιάζει, ο ίδιος δίνει και τη λύση απευθυνόμενος στον Υπ. Παιδείας:

“Θέλω να τελειώσω τη σχολή, αλλά δεν προλαβαίνω με το ρυθμό που μου επιβάλλει το νέο σύστημα. Κάνω έκκληση στον καθ’ όλα σεβάσμιο Υπ. Παιδείας.

Αγαπητέ Υπουργέ, προσέξτε, υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές που αδιαφορούν για τη σχολή και το πτυχίο και αιώνιοι φοιτητές που αδυνατούν αλλά θέλουν να το πάρουν. Κάντε μια εξαίρεση, σε αυτούς που θέλουν και προσδιορίστε ένα ποσό σε ετήσια βάση, το οποίο στην ουσία θα καλύπτεται από τον ίδιο το φοιτητή και θα έχει το χαρακτήρα της επιδότησης προς τη σχολή.

Δηλαδή, θέλω να τελειώσω αλλά δεν προλαβαίνω σε ένα χρόνο; Για κάθε χρόνο θα πληρώνω 200-300 ευρώ ή παραπάνω και θα καλύπτω εγώ τα έξοδα της σχολής ως επιδότηση. Γιατί δεν το έχει σκεφτεί ακόμα κανείς; Γιατί δεν το προωθείτε; Τι θα σας κοστίσει στην τελική κάτι τέτοιο.

Αγωνιώ ως φοιτητής, ως πολίτης και ως άνθρωπος για το μέλλον αυτών που θέλουν… αλλά δυστυχώς δεν μπορούν…

Κάντε κάτι!”

 

creteplus.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ