Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΚΚΕ Γρεβενών: Οι μετακινήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Γρεβενών και η θέρμανση στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

Θέμα: Να παρθούν μέτρα για την άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία, αμέσως μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, έπειτα από απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών (Καλλικράτης, Ν. 3852/10, αρθ. 94, παρ. 27).

Αιτία είναι η τεράστια περικοπή της χρηματοδότησης του κράτους στα σχολεία και ιδιαίτερα σε αυτά της Δυτικής Μακεδονίας όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, με την παράλληλη αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εξίσωσή του με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, που επέβαλε η σημερινή συγκυβέρνηση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθητές και εκπαιδευτικοί, της περιοχής να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την θέρμανση και με τις σχολικές επιτροπές να αδυνατούν να καλύψουν τις σχετικές δαπάνες, παρ’ όλο που σε σχετική ερώτηση του κόμματος μας (3967/14-11-2012) το Υπουργείο Εσωτερικών απαντούσε ότι «…γίνεται προσπάθεια για επιπλέον επιχορήγηση των σχολείων των ψυχρών περιοχών για την αντιμετώπιση των δαπανών θέρμανσης».

Να σημειωθεί επίσης ότι φορείς της ευρύτερης περιοχής έχουν πραγματοποιήσει πολλές κινητοποιήσεις έως σήμερα διεκδικώντας αποφορολογημένο πετρέλαιο και για τη θέρμανση των σχολείων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα.
  • Την επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών σύμφωνα με τις υπάρχουσες, αυξημένες ανάγκες.
  • Την απαλλαγή των σχολείων από τα έξοδα για το νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, το πετρέλαιο και φυσικό αέριο και το κόστος να μεταφερθεί εξολοκλήρου στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να γίνει καμιά περικοπή στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Γρεβενών και οι θέσεις του ΚΚΕ

 

Οι περικοπές των οικονομικών κονδυλίων στην υγεία όλο και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Αυτό οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή.

Το νοσοκομείο Γρεβενών έχει «στεγνώσει» από υλικά και φάρμακα, ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει συνεχώς ελλείμματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γιατρών,που αντιδρούν στις υποχρεωτικές μετακινήσεις διαφόρων ειδικοτήτων από το Νοσοκομείο Γρεβενών και το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας προκειμένου να καλύψουν εκεί το πρόγραμμα εφημεριών αφήνοντας ακάλυπτο το Νοσοκομείο των Γρεβενών και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Η κατάσταση στην δημόσια υγεία χτυπάει στο κόκκινο και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλει η τρόικα, (ΕΕ, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και εφαρμόζει πιστά η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Κριτήριο των θέσεων του ΚΚΕ για την υγεία – πρόνοια, αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι οι αποκλειστικοί παραγωγοί όλου του τεράστιου πλούτου που υπάρχει και που μπορεί να καλύψει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε υπηρεσίες υγείας για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και τις κατακτήσεις της επιστήμης.

Θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες για:

●       Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.

●       Κρατική χρηματοδότηση προς τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

  • Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.)

●       Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος υγείας – πρόνοιας  με κεντρικό σχεδιασμό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων υγείας που πληρούν τις προϋποθέσεις

Γρεβενά 30/12/2012

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ