Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Κεραυνοβόλα συναισθήματα. Γράφει ο Fidelio.

Να μιλήσουμε για κάτι άλλο σήμερα?

Ναι, για το συναίσθημα αυτό που έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία και δυστυχώς το έχει ως αποκλειστικότητα ο έρωτας. Ας κοιτάξουμε όμως λίγο πιο ανοιχτά.

Το συναίσθημα του κεραυνού. Εκεί που πλέεις μεσοπέλαγα, ξαφνικά σε χτυπά. Γνωρίζεις έναν άνθρωπο και νιώθεις ότι τον ξέρεις χρόνια, ταιριάζουν οι λέξεις, οι αύρες, η σκέψη, η πορεία. Μήπως τελικά είναι παρεξηγημένη η λέξη? Συνήθως οι κεραυνοβόλοι έρωτες δεν κρατούν πολύ, λένε. Είναι ένας απλός ενθουσιασμός, μια ηδονή. Ισχύει όμως το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις ?

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε έναν μύθο που για χρόνια ταλανίζεται, υποτιμάται και χάνει την ουσία του. Ο κεραυνοβόλος έρωτας δε μένει στο χρόνο, διότι στηρίζεται στην επιφάνεια και στη στιγμή. Δεν εμπεριέχει σκέψη, ανάλυση, μα ούτε και προοπτική.

Συμβαίνει τώρα, απλά. Όταν συνεχίζει το ταξίδι του και έρχεται να τον συμπληρώσει η αλήθεια, η πραγματική γνωριμία, η απομυθοποίηση της εικόνας, εκεί συνήθως τα πράγματα παίρνουν την τροπή που όλοι γνωρίζουμε και έρχεται το τέλος αυτού του συναισθήματος.

Σε μια γνωριμία όμως άλλου τύπου, φιλική καθαρά, γιατί συμβαίνει το αντίθετο? Όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμαστε το πόσο κοντά ήμασταν τόσα χρόνια, απλώς δεν είχαμε συναντηθεί? Αυτές οι πρώτες στιγμές γίνονται πεδίο εξέλιξης της φιλίας και δεν παίρνουν το δρόμο του κεραυνοβόλου έρωτος. Γιατί δεν βασίζονται στην εικόνα και στην ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών. Γιατί ανταλλάσσονται συναισθήματα και ιστορίες ταύτισης, στην πρώτη συζήτηση γνωριμίας, που αποδεικνύουν πως, αν κάπου εκεί έξω υπάρχει το έτερον ήμισυ, υπάρχουν και τόσοι άλλοι άνθρωποι, υποψήφιοι φίλοι μας, που μπορούμε να τους έχουμε στη ζωή μας ουσιαστικά. Αρκεί να τους γνωρίσουμε. Και θα καταλάβουμε τότε πως η κεραυνοβόλα φιλία βρίσκεται σε ανώτερα επίπεδα συμπαντικής έλξης, από μια απόλυτη συνουσία.

Η ενέργεια που κατέχει ένας κεραυνός, αποκλείεται να είναι τόσο αδύναμη που να ξεφτίζει σε λίγο καιρό. Ο κεραυνός είναι φως, δύναμη, ρεύμα. Είναι άστοχο το να καθιστούμε ως εφήμερο, κάθε τι κεραυνοβόλο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ