Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

«Καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μία φρίκη χωρίς τέλος» – Οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων αυξάνονται αλματωδώς στην Ελλάδα

«Είμαι θύμα του μνημονίου αλλά και άστοχων ενεργειών μου. Μπαίνουμε σε έναν χειμώνα που θα διαρκέσει χρόνια…».

Υπάλληλος του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης έβαλε τέλος χθες το πρωί στη ζωή του, αφήνοντας ένα σημείωμα-γροθιά για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ίδιος αλλά και έχει περιέλθει η Ελλάδα, με τη φτώχεια να διευρύνεται και το οικονομικό αδιέξοδο να ζώνει όλο και περισσότερους Έλληνες.
Ο 53χρονος βρέθηκε στις 9.10 π.μ. μέσα σε λίμνη αίματος στην τουαλέτα των εγκαταστάσεων του Ωδείου, στην οδό Ισαύρων 4. Σύμφωνα με την αστυνομία έβαλε τέλος στη ζωή του κόβοντας με έναν σουγιά τις φλέβες του. Δίπλα του άφησε ένα 15σέλιδο σημείωμα, γεμάτο από το αίμα, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έκανε το απονενοημένο διάβημα, επικεντρώνοντας στα αξεπέραστα οικονομικά προβλήματά του, τα οποία μάλιστα είχαν συνέπεια μέχρι και να χωρίσει από την οικογένειά του.
Η αυτοκτονία του 53χρονου έχει συγκλονίσει το συγγενικό περιβάλλον του και τους υπαλλήλους του Ωδείου. Όπως έλεγαν δικοί του άνθρωποι, το τελευταίο διάστημα συζητούσε έντονα τα προβλήματα τόσο τα δικά του όσο όμως και της πλειονότητας των Ελλήνων με τη διόγκωση των χρεών και την αδυναμία των περισσοτέρων να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ο άτυχος 53χρονος μαρτυρεί στο σημείωμά του ότι το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να ζήσει με τα 600 ευρώ που έπαιρνε, καθώς δεν είχε χρήματα ούτε για το ενοίκιο. «Πώς να σκεφτεί κανείς με άδειο στομάχι. Είμαι σε κινούμενη άμμο», ανέφερε ο αυτόχειρας, που βρήκε μοναδική διέξοδο την αυτοκτονία. «Καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μία φρίκη χωρίς τέλος», εξήγησε, αναλύοντας και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του. «Δεν μπορώ να εξασφαλίσω τους στοιχειώδεις υλικούς όρους ύπαρξης. Η ζωή προϋποθέτει θάρρος, αλλιώς δεν είναι ζωή», έγραψε. Μάλιστα ζήτησε να μη γίνει κηδεία, «αφού δεν υπάρχει ούτε ευρώ από εμένα».
Ο αυτόχειρας στο πολυσέλιδο σημείωμά του αναφέρεται και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μέχρι και στην επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη στον πρωθυπουργό, «που έμεινε αναπάντητη», όπως ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι «οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους, ενώ περνούν σημαντικά πράγματα από μπροστά τους».
«Η επιστολή αυτή αποτελεί απάντηση σε όλους όσοι λαμβάνουν αυτά τα μέτρα στην Ελλάδα», σχολίαζαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, εξηγώντας ότι και ο ίδιος ο αυτόχειρας δεν άντεξε αυτήν την κατάσταση.
Οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων αυξάνονται αλματωδώς στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, όπως φάνηκε και από τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη Βουλή από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Από τα στοιχεία φαίνεται μεγάλη αύξηση ειδικά μεταξύ του 2010 και του 2011.

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
Το θάνατο 26χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, που βρέθηκε απανθρακωμένος σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στα Ψακούδια Χαλκιδικής, διερευνούν από χθες το απόγευμα οι διωκτικές αρχές.
Ο νεαρός αστυνομικός νοίκιασε το διαμέρισμα χθες το μεσημέρι, όμως η ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων άκουσε εκκωφαντική έκρηξη στις 3.30 μ.μ. και εκδηλώθηκε φωτιά, την οποία έσβησαν πυροσβέστες. Την έρευνα ανέλαβε αμέσως η αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε ένα όπλο κάτω από το στρώμα του κρεβατιού. Αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών έκαναν έρευνες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το διαμέρισμα περιλούστηκε με βενζίνη και μετά πυρπολήθηκε, γι’ αυτό και προκλήθηκε η έκρηξη.
Ο αστυνομικός υπηρετούσε στα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μετατεθεί από την Αθήνα. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν χαθεί τα ίχνη του και την Τετάρτη δεν εμφανίστηκε ούτε στην υπηρεσία του. Στην ιδιοκτήτρια του παραθεριστικού διαμερίσματος είχε πει πως άφησε τα πράγματά του στο αυτοκίνητο και θα τα μετέφερε στη συνέχεια. Αξιωματικοί δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο αστυνομικός να αυτοκτόνησε, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας ή ατυχήματος.

makthes.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ