Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Θανάσης Χαντάβας Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη συναντήθηκε την Πέμπτη 17/12 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών.

 

 

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού. Ο Υφυπουργός αφού αναγνώρισε τις ανάγκες των αγροτών στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, αναφέρθηκε στο θέμα των επιδοτήσεων και της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, ένα ζήτημα για το οποίο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ καταβάλει σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ανέφερε «Η κατεύθυνση που υπάρχει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό ώστε ο αγροτικός κόσμος να ενισχυθεί παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Η επιτάχυνση και ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης είναι βασικός σκοπός μας και στο πλαίσιο αυτό πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι η ΕΑΣ Γρεβενών, μετά την ενίσχυσή της με προσωπικό που αποσπάστηκε πρόσφατα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, επιτέλεσε ένα μικρό θαύμα, προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου».

Στη συνέχεια, o Υφυπουργός όρισε ως προτεραιότητα τη διεύρυνση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου που θα ορίζει τις αποζημιώσεις. Αποτέλεσμα αυτού, θα είναι οι αγρότες να γνωρίζουν εξαρχής που εντάσσονται και τι δικαιούνται, τερματίζοντας την ομηρία τους από τις προθέσεις της εκάστοτε Κυβέρνησης.  

Αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στην παραγωγή του καπνού, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επιθυμεί τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. «Άλλωστε, ο διάλογος αποτελεί βασική πολιτική μας αρχή,  καθώς όλα τα θέματα των αγροτών χρίζουν προσοχής και συλλογικής αντιμετώπισης, ώστε να βγούμε νικητές στον κοινό μας αγώνα».   

Ακόμα, ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Χαντάβας και οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημερώθηκαν για την απόφαση της Κυβέρνησης να αποζημιωθεί η προσβολή που υπέστησαν οι μηλιές από το φουζικλάδιο στη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνοντας και τον Νομό Γρεβενών με το ποσό των περίπου 500.000 €.

Ολοκληρώνοντας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε, ότι μια αυθαίρετη αγορά λόγο της καπηλείας των προϊόντων και της παραπλάνησης του καταναλωτή, αποτελεί το βασικό και διαχρονικό αίτιο της μείωσης του εισοδήματος των παραγωγών. Και ζήτησε «τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ώστε να βάλουμε ξανά την αγορά σε τροχιά εύρυθμης λειτουργίας και θεμιτού ανταγωνισμού».

Από την μεριά του, ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον του να συναντηθεί με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών δήλωσε «Υπήρξε κατανόηση των αγροτικών θεμάτων που απασχολούν το Νομό μας. Η ταχεία αντίδραση με τη διάθεση προσωπικού από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ψηφιοποίησης στην περιοχή μας, είναι ένα δείγμα της διάθεσης που υπάρχει ν’ αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του χθες. Αισιοδοξούμε και προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ