Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η φθινοπωρινή “σύναξις” των εφέδρων!

 

Η προαναγγελθείσα για τις 28 Σεπτέμβρη σύναξις των εφέδρων στο Σύνταγμα, με την ωραία πυραμιδική δομή και τους παχείς αυτοαπονεμηθέντες τίτλους και την ανάμειξη στην ίδια τράπεζα ταξιάρχων και λοχιών, απαγορεύτηκε….
Ζήλεψαν την δόξα της ΧΑ;
Υπήρξε κοινός σχεδιασμός;
Θα το μάθουμε σύντομα
Γλυτώσαμε από την φαιδρότητα των εφέδρων με απόφαση του αστυνομικού Διευθυντή.
Έτσι απλά…
Το πραξικόπημα της πυτζάμας δεν επαναλήφθηκε.
Από την άλλη αιφνιδιαστικά  και πριν η “ροδοδάχτυλη, νυχτοθρεμένη αυγούλα”, ανατείλει,  με μια αστραπιαία κίνηση των θεσμικών οργάνων της συντεταγμένης Πολιτείας, ξεδοντιάστηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ΧΑ με τον αρχηγό, βουλευτές και στελέχη της να οδηγούνται σιδηροδέσμιοι κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και σωρεία πολλών άλλων κακουργημάτων…
Το νωπό αίμα του Παύλου Φύσσα, αποδείχτηκε σωτήριο και εξαγνιστικό για την αφύπνιση της κοιμώμενης Πολιτείας και των διαβρωμένων οργάνων της και ολισθηρότατο για τους αίτιους και αυτουργούς.
Τόσα χρόνια έπαιζε την τυφλόμυγα με το παρακράτος…
Στραβά μάτια, τα λέει ο Λαός.
Δεν έβλεπε ούτε η Δικαιοσύνη ούτε η Πολιτική ηγεσία του τόπου και ιδιαίτερα της Δεξιάς και της Αριστεράς….
Οι  μεν της Δεξιάς λόγω της συγγένειας( από τους Κενταύρους του Αβέρωφ και τα τσεκούρια του Βορίδη στους Κενταύρους και στα στιλέτα της ΧΑ) και της συνάφειας των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και της προσδοκίας της αλίευσης περισσότερων ψηφοφόρων μέσα στο “μαντρί” και από την άλλη ως συμμαχικές δυνάμεις στην εξόντωση των ακροαριστερών και αναρχικών θυλάκων της πρωτεύουσας που κάθε τόσο χαλάνε το φιλολαϊκό  “πρόσωπο” της εξουσίας…
Οι δε, της Αριστεράς μήπως τα χαστούκια και οι ροπαλιές αφυπνίσουν, ριζοσπαστικοποιήσουν περισσότερα τμήματα της” εργατικής” τάξης και τα οδηγήσουν στο δικό τους “μαντρί”…
Πιστοί σε παλιές θεωρήσεις, επίτασης της δυστυχίας ότι αυτοί θα κάνουν” ταμείο” στο τέλος και τις περισσότερες “εισπράξεις”
Αλλά,” φεύ”!
Αλι και τρισαλί!
Τα πράγματα πήγαν στραβά…
Το ναζιστικό μόρφωμα γιγαντώθηκε, αυτονομήθηκε, απέκτησε νομιμότητα και έκφραση στα ΜΜΕ
Από τον εξτρεμισμό, τις βόμβες, τα μαχαιρώματα, τους ξυλοδαρμούς,το “κυνηγητό”, τις “πλάτες”, τις “παραγραφές” και την τρομοκρατία, ήρθε η κολυμβήθρα του κοινοβουλευτισμού και οι επιτυχείς μανδύες στην μεγάλη κρίση, του εθνικοκεντρισμού και του αντιμνημονίου…
Λύκοι με ένδυμα προβάτου, μεθυσμένοι από την ισχύ της δημοσιότητας και της παραστρατιωτικής επιβολής της εξουσίας στις φτωχογειτονιές, έκαναν το μεγάλο και μοιραίο ΛΑΘΟΣ.
Αυτό που παθαίνει το μυρμήγκι όταν βγάζει φτερά, έπαθε και η ΧΑ.
Η ατιμωρησία, η αμετροέπεια, η ανηθικότητα, η έλλειψη σεβασμού και πίστης σε πανανθρώπινες αξίες και αρχές, το μίσος, ο φανατισμός, η βία, ο καταναγκασμός, ο σκοταδισμός της ισχύος, η ανελευθερία και το αίμα, οδήγησαν τους εμπνευστές εκεί που έπρεπε, 
Έστω και με καθυστέρηση…Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Έγραφα πριν λίγες μέρες μετά την τραγωδία στη Νίκαια και την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα:“…. Η ανοχή είναι η μεγάλη αρετή της Δημοκρατίας.
Αυτή όμως πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από σεβασμό στους κανόνες και στους νόμους.
Η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση των πολιτών και η εφαρμογή τους χωρίς διακρίσεις είναι υποχρέωση των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας.
Η δικαιοσύνη άμεσα έχει τον λόγο και ανέλαβε ήδη την υποχρέωση να αναδείξει τα κίνητρα και να καταλογίσει  ακριβοδίκαια τις ευθύνες στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.
Μέχρι να δούμε και το αποτέλεσμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για το θέμα  αυτό πρέπει  όλοι, κυβέρνηση, κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, των δυσμενών και επικίνδυνων διεθνών συγκυριών και να επιδείξουν πνεύμα ειρήνης, σύνεσης, σύμπνοιας και μετριοπάθειας.
Αυτό το πλαίσιο  πρέπει να είναι παντοτινός κανόνας για όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής Κυβέρνησης, για μια Δημοκρατία που έχει πληγωθεί πολύ στο παρελθόν, όταν τον παραβίασε.
Έτσι θωρακίζουμε και υπερασπιζόμαστε καλύτερα την Δημοκρατία.

Το πιο αδύναμο μα και το πιο καλύτερο πολίτευμα!
Έτσι τιμούμε τους αδικοχαμένους νεκρούς υπερασπιστές της.”
Έχει μεγάλη σημασία η τήρηση της νομιμότητας και η προσήλωση στο Σύνταγμα.
Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Τιμωρεί και παιδαγωγεί με την εφαρμογή των νόμων και την δίκαιη κρίση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
Η υπερέκθεση των κατηγορουμένων στα ΜΜΕ με τις χειροπέδες και τους νόμιμους “κουκουλοφόρους”, η επίμονη και συνεχής επανάληψη χυδαιοτήτων,ύβρεων και πεζοδρομιακών συμπεριφορών των ιδίων ή συγγενών και οπαδών τους δεν συμβάλλει ουδόλως ούτε στην διαπαιδαγώγιση των πολιτών ούτε στην διαμόρφωση του απαραίτητου ηπίου κλίματος και της ομαλότητας ούτε στην εξάλειψη των αιτίων που οδήγησαν στην γιγάντωση του φαινομένου της ΧΑ.
Φτάνει ο κατήφορος….
Η πατρίδα χρειάζεται:
-Θεσμική αναδιάρθρωση (άμεση εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, θεσμοθέτηση Γερουσίας, μείωση των βουλευτικών εδρών στο μισό, θεσμοθέτηση μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών, απόδοση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες κλπ)
 -Νέες πολιτικές προστασίας των αδυνάτων και μη προνομιούχων.(εγγυημένο κατώτατο εισόδημα  ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης ανεργίας)
– Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισόρροπης ανάπτυξης.
-Μείωσης της ανεργίας και αποφυγή κατεδάφισης της κερδισμένης με αγώνες και αίμα προοδευτικής εργατικής νομοθεσίας.
-Αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, αποφυγή της πολιτικής επιλογής των Νομοθετικών Πράξεων, αναβάθμιση του πολιτικού λόγου και διαλόγου.
Τα κόμματα να βάλουν φραγμό στους εραστές του λαϊκισμού, του πεζοδρομιακού λόγου και των προκλητικών  προσωπικών επικοινωνιακών συμπεριφορών.
-Διαφάνεια στα οικονομικά  με περιορισμούς στον τρόπο χρηματοδότησης από τους ιδιώτες.
-Απάρνηση της θεωρίας των δύο άκρων, επιλογή ρήξης, της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ καθώς και της πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης μέσω μιας κινηματικής πολιτικής που είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, ανούσιες και επιβλαβείς τον τόπο.
-Διάλυση των κάθε είδους παραστρατιωτικών οργανώσεων, εφέδρων κλπ και αποκοπή του πελατειακού και ψηφοθηρικού ομφαλίου λώρου από την δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υπάρχουν κανόνες για την εφεδρεία που πρέπει να είναι σύμφωνοι με το αμυντικό μας δόγμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας.
Δεν το ενισχύουν ούτε οι παραγιορτές, ούτε οι βολές με απαρχαιωμένα τυφέκια, ούτε οι καταθέσεις στεφάνων και οι παράτες και παρελάσεις..
Οι χιλιάδες απόστρατοι στρατηγοί και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ας επιλέξουν είτε να απολαύσουν τη σύνταξή τους όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι Έλληνες πολίτες, εξαντλώντας την στρατηγική τους έφεση στη σκακιέρες είτε να μείνουν περισσότερα χρόνια στην ενεργό δράση προσφέροντας στην πατρίδα κάτω από τις διαταγές της νόμιμης κυβέρνησης, επιδεικνύοντας έμπρακτα πίστη στο Σύνταγμα και στο Δημοκρατικό πολίτευμα.
Οι εποχικές συνάξεις, τα πραξικοπήματα και οι εθνικοί ακρωτηριασμοί ως συνέπεια τούτων, έχουν καταδειχθεί ιστορικά και έχουν καταδικαστεί.
Ας τεθεί η εν εφεδρεία και εν περισσεία ανοησία στο περιθώριο…
Οι αμετανόητοι θα έχουν μηδενική ανοχή και θα λάβουν άμεσα τα επίχειρα των πράξεών τους..
Οι καιροί ου μενετοί!
 
Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακός Σύμβουλος

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ