Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ επισκέφτηκε τα Γρεβενά

Συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Πρίντζα και με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σε στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, η κα. Αλ Σάλεχ δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Το όχι στον φασισμό, νεοφασισμό, κρυπτοφασισμό, θα ακουστεί στην Δυτική Μακεδονία ηχηρά”

1 2 3 4

«Σήμερα κλείνουμε 64 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ, αρχικά της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ). Λίγοι πια θυμούνται ή και γνωρίζουν ότι η ΕΚΑΧ, το όραμα του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, Ρόμπερτ Σούμαν, είχε ως στόχο να σταματήσουν οι λαοί της Ευρώπης να πολεμάνε μεταξύ τους.
Η απόφαση για τη δημιουργία της ΕΚΑΧ που ήταν το πρώτο βήμα για τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και στη συνέχεια για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη και σημαντικότερη συμφωνία για την Ειρήνη στην Ευρώπη. Η πιο ισχυρή αντιπολεμική συμφωνία. Σήμερα η ΕΕ αντιμετωπίζει ένα επικίνδυνο κύμα αμφισβήτησης. Έναν ευρωσκεπτικισμό εθνικιστικό, ακροδεξιό, ή και νεοναζιστικο, έναν ευρωσκεπτικισμό απο αριστερίζοντα, νέο κομμουνιστικά κόμματα, αλλά κι έναν ευρωσκεπτικισμό από απλούς πολίτες κρατών μελών που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση που αναρωτιούνται αν είναι αυτή η ΕΕ που διεκδικήσαμε.

Σε 16 μέρες οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να λάβουν την μεγάλη απόφαση. Θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Για την Ευρώπη που θέλουμε. Οι επιλογές είναι τρεις: Η «καμία» Ευρώπη που ευαγγελίζονται αριστερίζοντα ή και νεοφασιστικά μορφώματα. Η δεξιά προτεσταντική τιμωρός Ευρώπη της λιτότητας και των ανισοτήτων, της πολιτικής οικογένειας της ΝΔ και της κα Μέρκελ. Η σοσιαλδημοκρατική κοινωνική Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της συνοχής, της απασχόλησης. Η δική μας Ευρώπη.

Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε. Δεν υπάρχει πότε τίποτα το αναπόφευκτο στην ιστορία. Ούτε ο Χίτλερ ήταν αναπόφευκτος, ούτε οι θηριωδίες του 20ου αιώνα, ούτε ο εμφύλιος και η χούντα. Όπως και σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα το καρμικό και τίποτα το αναπόφευκτο. Αρκεί να σκεφτούμε ορθολογικά, με σύμβουλό μας την ιστορική μνήμη και πρόταγμα μας την αλήθεια. Να πάρουμε την απόφαση υπέρ του μέλλοντος κόντρα στις σειρήνες που θέλουν την επιστροφή στο κακό παρελθόν. Να προχωρήσουμε σε ένα new deal για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δίχως δημαγωγίες και λαϊκισμούς.”

Σχετικά με στις εκλογές της 18ης Μαΐου η Αφροδίτη αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου. “Η Δυτική Μακεδονία έχει την τύχη να έχει μια εξαιρετική υποψηφιότητα, την Γεωργία, μια κυρία της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης με βαθιά γνώση των προβλημάτων και των αναγκών του τόπου.
Η κα Ζεμπιλιάδου δεν έχει ιδεολογική και αξιακή σύγχυση ούτε είναι celebrity της πολιτικής. Το πρόταγμα της είναι δημοκρατικό και η υπόσταση της αυστηρά πολιτική.”

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα Καρυπίδη, δήλωσε: «Ο κ. Καρυπιδης και το είδος του είναι το προϊόν του σχεδίου συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ με την Χρυσή Αυγή να παρίσταται ευθυτενής. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε μεν την υποψηφιότητα υπό το βάρος της κατακραυγής αλλά ο Φραγκεστάιν γεννήθηκε και δεν είναι ο μόνος.
Το όχι στον φασισμό, νεοφασισμό, κρυπτοφασισμό, θα ακουστεί στην Δυτική Μακεδονία ηχηρά. ”

“Είναι ποτέ δυνατό να υπάρχει δίλημμα μεταξύ Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και Καρυπίδη;” αναρωτήθηκε εκφράζοντας την πεποίθηση της, ότι η Δυτική Μακεδονία θα δώσει εντολή στην Δημοκρατία, μέσα από την επιλογή της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ