Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η ΚΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ του ΚΚΕ στηρίζει τους κατοίκους της Παλιουριάς για τις αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ

Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του φράγματος του Ιλαρίωνα, η Επιχείρηση δεν τους έχει δώσει φράγκο, ενώ δεν έχουν και νερό για ύδρευση και άρδευση.
Απλήρωτοι για τα χωράφια που απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά, προκειμένου να γίνει το φράγμα του Ιλαρίωνα, αλλά και χωρίς πόσιμο νερό και σύστημα άρδευσης για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που τους έχουν απομείνει, παραμένουν οι κάτοικοι της Παλιουριάς στο δήμο Δεσκάτης Γρεβενών, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΔΕΗ.
Η πλήρωση του φράγματος με νερό έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο (12 Ιούλη 2012). Χιλιάδες στρέμματα γόνιμης και αρδεύσιμης γης έχουν καταποντιστεί, αλλά οι ιδιοκτήτες τους, στην πλειοψηφία τους φτωχοί αγρότες, περιμένουν ακόμα να δουν τις αποζημιώσεις. Το ύψος τους μάλιστα καθορίστηκε με μακρόχρονες δικαστικές μάχες, αφού η ΔΕΗ προσπάθησε αρχικά να τους πάρει τα χωράφια κοψοχρονιά. Από το Γενάρη του 2013, υπάρχει απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις, συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι πληγέντες της Παλιουριάς να έχουν πάρει φράγκο.
Η ΔΕΗ έχει αποδειχτεί ασυνεπής και με άλλες συμβατικές υποχρεώσεις της απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, με βασικότερη την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, μετά την πλήρωση του αντλιοστασίου από τα νερά του φράγματος. Σαν αποτέλεσμα, εδώ και οκτώ μήνες, οι κάτοικοι της Παλιουριάς πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Ανολοκλήρωτο παραμένει και το σύστημα άρδευσης, σε μια περιοχή όπου η γεωργία αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος.
Οι κάτοικοι και ο σύλλογος πληττόμενων που έχουν δημιουργήσει, έκαναν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Δεσκάτης, ενώ σχεδιάζουν κι άλλες κινητοποιήσεις.
Η ΚΟ Δεσκάτης του ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους και ζητά από την κυβέρνηση και από τη ΔΕΗ ΑΕ να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο απατηλές είναι οι υποσχέσεις και των τοπικών παραγόντων για την ανάπτυξη που θα φέρουν αυτού του είδους οι επενδύσεις και ποιος τελικά επωφελείται απ’ αυτό.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ