Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας για το Κέντρο Υγείας

Με αφορμή τη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης που έγινε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, για την κατάσταση του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας και την πιθανή μετεγκατάσταση του, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας θέλει να κάνει σαφείς τις απόψεις του γύρω από το θέμα.
Ο τρόπος λειτουργίας, οι υπηρεσίες υγείας, και το κτιριακό του Κ.Υ Σιάτιστας έχει επανειλημένα απασχολήσει σε συνεδριάσεις τη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας. Μάλιστα σε πρόσφατη απόφασή του ( Αρ 31/2013 ) το Συμβούλιο έχει διατυπώσει ρητά και κατηγορηματικά, την αντίθεσή του στην οποιαδήποτε πιθανή μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Κ.Υ, σε χώρο ιδιωτικό ή δημοτικό.
Ως Συμβούλιο, που εκπροσωπεί τους πολίτες της Σιάτιστας, πιστεύουμε ότι η μετεγκατάσταση του Κ.Υ, είναι ένα μετέωρο βήμα που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στο κλείσιμό του. Αυτή η ανησυχία μας, που είναι και ανησυχία των συμπολιτών μας, δικαιολογείται από τη μέχρι τώρα πορεία του Κ.Υ και παρατηρούμε τα εξής:

1) Τη σταδιακή συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών του, όπως το οδοντιατρείο, το ακτινολογικό, το παιδιατρικό, το μικροβιολογικό, αποτέλεσμα ατυχών ή και εσκεμένων επιλογών παραγόντων της Δημόσιας Υγείας, με χαρακτηριστική την περίπτωση παιδιάτρου , που σύρθηκε σε παραίτηση από τη Δ/νση του Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου Νοσκοκομείου.
2) Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών του ΕΣΥ να γνωμοδοτήσουν με σαφήνεια για το στατικό πρόβλημα του κτιρίου και για το ύψος του κόστους επισκευής του. Οι μέχρι τώρα τεχνικές μελέτες, επισημαίνουν το στατικό πρόβλημα που παρατηρείται στο βόρειο τμήμα του κτιρίου λόγω καθίζισης του εδάφους, χωρίς να προβλέπουν με σαφήνειατις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Αναγνωρίζουν μόνο την ανάγκη αντιστήριξης με τοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι το κτίριο είναι επισκευάσιμο.
3) Τη χρόνια εγκατάλειψη του κτιρίου από το ΕΣΥ, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση σε αυτό , για την αναβάθμισή του. Το Υπουργείο Υγείας, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Κ.Υ, περιοριζόταν μόνο σε βάψιμο των τοίχων. Σήμερα, η 3η Υ.Π.Ε Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνει ότι έχει εξασφαλισμένη πίστωση για τη μετεγκατάσταση του Κ.Υ, το ύψος της οποίας είναι ικανό για να επισκευαστεί το στατικό πρόβλημα του υπάρχοντος κτιρίου, αλλά και να αναβαθμιστεί ενεργειακά με την αλλαγή των κουφωμάτων.
4) Τη στιγμή, που με πανηγυρικό τρόπο διακοινώνεται από τν Περιφερειάρχη και από φορείς του ΕΣΥ, η ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου Κ.Υ Σιάτιστας και η αλλαγή χρήσης του οικοπέδου στην περιοχή ΛΥΒ όπου θα χτιστεί, την ίδια στιγμή όλοι οι παραπάνω παράγοντες κωφεύουν και ποιούν τη νίσσα στα χρονίζοντα προβλήματα του υπάρχοντος Κ.Υ όπως προαναφέραμε. Με δεδομένο ότι το προσωπικό του Κ.Υ μειώνεται διαρκώς, τόσο το ιατρικό , όσο και το νοσηλευτικό και βοηθητικό, λόγω συνταξιδοτήσεων, μεταθέσεων, αποχωρήσεων ή παραιτήσεων, για ποιό άραγε νέο Κ.Υ μιλάμε;

Από όλα τα παραπάνω, βγαίνει το συμπέρασμα , ότι η συνέχιση λειτουργίας του υπάρχοντος Κ.Υ είναι μονόδρομος. Η μόνη εφικτή λύση στην παρούσα φάση, είναι η επισκευή και αντιστήριξη του υφιστάμενου κτιρίου, και η διαρκής προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμισή του, καθώς και στελέχωσή του με υπηρεσίες υγείαςαπαραίτητες για τους πολίτες της Σιάτιστας, Γαλατινής,Εράτυρας και της γύρω περιοχής.

Οι σκέψεις και οι κινήσεις για τη μετεγκατάστασή του δεν οδηγούν πουθενά και μάλλον δημιουργούν νέα προβλήματα παρά επιλύουν τα ήδη υπάρχοντα.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή και τη Δήμαρχο, να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη και προσπάθεια για μετεγκατάσταση του Κ.Υ και να επιδοθούν σ’αυτό που είναι αίτημα των συμπολιτών μας, την επισκευή και αναβάθμιση του υπάρχοντος Κ.Υ

Για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας

Ο Πρόεδρος

Τσιαούσης Ναούμ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ