Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επιστολή του κ. Μιλτιάδη Καραλή ,πρώην Προέδρου Λάβδας :΄΄Με τις συμβάσεις κοροϊδεύεται τους Δημότες.Θέλουμε έργα από τον Δήμο Γρεβενών΄΄

Ανοιχτή επιστολή

Προς το Δήμαρχο Γρεβενών

Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ

Διάβασα ότι υπογράψατε στις 18 Ιουλίου 2012 τρείς προγραμματικές συμβάσεις με την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου, για μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων συνολικής δαπάνης 760.000 Ευρώ.

Κύριε Δήμαρχε. Κανείς δημότης του δήμου Γρεβενών δεν θα έλεγε ότι τα έργα αυτά δεν είναι καλά και ότι δεν πρέπει να γίνουν. Όμως κ. δήμαρχε, στην σημερινή δυσχερή και εξαθλιωμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα  μας και που η πλειοψηφία των ελλήνων έχουν ή θα έχουν θέμα- πρόβλημα επιβίωσης τα έργα αυτά της προγραμματικής σύμβασης, είναι εμπαιγμός- πρόκληση για το λαό των Γρεβενών και για κάθε έλληνα, όταν ακούει μαθαίνει ότι οι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος προγραμματίζουν έργα βιτρίνας και καλλωπισμού  στις μέρες που ο κόσμος δεν θα έχει ψωμί να φάει. Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Δήμαρχε ότι η χώρα μας είναι καταχρεωμένη και οι Δήμοι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και εσείς ομολογείτε και λέτε στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, ότι δεν έχετε δραχμή για να τους δώσετε για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων τους. Ταυτόχρονα υπογράψατε προγραμματικές συμβάσεις για έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμένου Δάσους!

Μια λαϊκή μας παροιμία λέει: «Ενώ δεν είχαμε που να μένουμε, θέλουμε στου παπά το σπίτι». Και μια άλλη επίσης λέει:<<Όλα τα έχει η Μάρω και ο φερετζές της λείπει>>. Ποιος Γρεβενιώτης η ξένος έχει σήμερα την ψυχική διάθεση και την οικονομική ευχέρεια για να πάει στους χώρους αναψυχής και στα δασικά μονοπάτια όταν το προβληματίζει το αύριο το δικό του και των παιδιών του που δεν θα έχουν τα ως προς το ζει!.

ΌΧΙ κ. Δήμαρχε έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμάτων. Έχουμε ανάγκη από έργα της καθημερινής μας αναγκαιότητας της ζωής μας, όπως, δρόμους, γεφύρια μέσα μεταφοράς και φροντίδα υγείας.

Τέσσερα χρόνια κ.  Δήμαρχε ήσασταν  Νομάρχης και δύο περίπου χρόνια είσθε Δήμαρχος και γνωρίζετε πολύ καλά ότι προ 8-10 ετών έγινε η γέφυρα στο ποτάμι- Πολυνέρι- Λάβδας και ακόμη δεν έχει πρόσβαση οχημάτων γιατί δεν έγιναν τα πτερύγια της και αναγκάζονται οι οδηγοί των αυτοκινήτων να περνούν μέσα από το ποτάμι με ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής τους τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες. Πότε κ. Δήμαρχε θα τελειώσει αυτό το γεφύρι της Άρτας;

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Λάβδας, αλλά και ο αντιδήμαρχος της τοπικής περιφέρειας σας έχουν πει πολλές φορές ότι το χωριό έχει 2- δύο σοβαρά προβλήματα. 1) Ο κεντρικός δρόμος από και προς την πλατεία του χωριού , είναι εδώ και δύο χρόνια καταστραμμένος  τελείως ή πλακόστρωση του και εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων από την εκτίναξη από τους τροχούς των οχημάτων πλακίδια που είναι στο κατάστρωμα. Είναι τόσο δαπανηρή η ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού των100 μέτρων;

2) Γνωρίζετε επίσης καλά κ. Δήμαρχε ότι στη Λάβδα ο κάτω οικισμός 10 σπιτιών, δεν έχουν  δρόμο προς τα σπίτια τους και οι κάτοικοι άσφαλτο- αλλα ούτε χαλικόστρωτο. Ο δρόμος αυτός κατευθύνεται και προς το σταύλο της κτηνοτροφικής μονάδας του κ. Κουτσοτόλη και κανένας δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε να λύση τα προβλήματα αυτό των κατοίκων και του κτηνοτρόφου.

Και ένα τρίτο πρόβλημα κ. Δήμαρχε που αφορά τα χωριά Αλατόμετρα, Πρόσβορο, Πολυνέρι, Πανόραμα και Λάβδα και πολλά άλλα χωριά. Τα χωριά δεν έχουν συγκοινωνία καθόλου, καθ΄ όδον όλη την διάρκεια του χρόνου. Τι κάνει ο Δήμαρχος για το σοβαρό και αναγκαίο αυτό πρόβλημα;

Είναι παράλογο το αίτημα των κατοίκων των χωριών να θέλουνε συγκοινωνία; Τι έκανε και τι κάνει ο Δήμος για το αίτημα αυτό των δημοτών του;

Δεν είναι καθήκον και υποχρέωση του δήμου να παρέχει τις στοιχειώδεις ευκολίες- εξυπηρετήσεις στους δημότες του; Οι δημότες κ. Δήμαρχε δεν  έχουν μόνο υποχρεώσεις προς το δήμο, έχουν και δικαιώματα  και τα δικαιώματα έχετε καθήκον και υποχρέωση να τους τα δώσετε.

Υποχρέωση του δήμου είναι να βλέπει τα προβλήτα και τις ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων και να επιχορηγεί οικονομική  βοήθεια όχι των 100 και 1000  ευρώ το χρόνο αλλά όσα χρειάζονται για να συντηρηθούν τα χωριά που δυστυχώς εγκαταλείφθηκαν από την μέριμνα και τη φροντίδα του δήμους τους.

Ανάγκες επιβίωσης έχουν οι κάτοικοι των χωριών και όχι έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμάτων.

Και τέλος, σας ερωτώ κ. Δήμαρχε. Ενέκριναν οι κ.κ. δημοτικοί  σύμβουλοι, αυτήν την προγραμματική σύμβαση; Αν ναι τότε ΜΠΡΑΒΟ τους!

Να γιατί  η Ελλάδα έγινε περίγελος του κόσμου.

 

Με απογοήτευση

Μιλτιάδης Καραλής.

Λάβδα 10-8-2012

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ