Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επισκέψεις του βουλευτή κ.Αθανάσιου Χαντάβα, στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο κατάστημα κράτησης Φελλίου και στο Νοσοκομείο Γρεβενών

Την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής  16/12/2011 ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Τον κ. Χαντάβα υποδέχτηκαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Βάϊος Χονδρός, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών κ. Θεόφιλος Σούλτης, οι διοικητές όλων των τμημάτων της αστυνομικής διεύθυνσης και ο πρόεδρος και το σωματείο της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Γρεβενών .

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος Τριγώνης, ευχαρίστησαν το Βουλευτή για την κινητικότητα και το έντονο ενδιαφέρον του  προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης και να ενισχυθεί η δύναμή της με ειδικούς φρουρούς.

Εξέθεσαν επίσης τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί.

Ο κ. Χαντάβας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στη Διεύθυνση, στους αξιωματικούς και στους αστυνομικούς για το έργο που επιτελούν σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες και την πεποίθησή του ότι πριν το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της αστυνομικής διεύθυνσης στο κτίριο του «ΟΓΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ», που προβλέπεται να ανακαινιστεί.

Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία η οποία όπως υπογράμμισε καλείται σήμερα χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις  να αντιμετωπίσει και τα πρόσθετα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών συνοδευόμενος από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χονδρό, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σούλτη και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο του «ΟΓΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ» που πρόκειται να στεγάσει τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.

Με  την ευκαιρία των εορτών ο Βουλευτής ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα , Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Στο Κατάστημα Κράτησης Φελλίου πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής  16/12/2011 ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Ο κ. Χαντάβας συναντήθηκε με το Διευθυντή των φυλακών κ. Αντώνη Πανάγο και  εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Σωφρονιστικού Καταστήματος και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το φυλακτικό προσωπικό αλλά και οι κρατούμενοι λόγω της υπερσυμφόρησης των φυλακών.

Ο κ. Χαντάβας δήλωσε ενήμερος για τα  προβλήματά τους και δεσμεύθηκε να αποστείλει επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία για επίσπευση των προσλήψεων και μάλιστα με κριτήρια εντοπιότητας. Δήλωσε επίσης ότι θα στηρίξει στη Βουλή την αποσυμφόρηση των φυλακών, στα πλαίσια της συζήτησης σχετικού Νομοσχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί.

Ο κ. Βουλευτής είχε συνάντηση και με ομάδα κρατουμένων, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από τη συμπεριφορά της Διεύθυνσης και του φυλακτικού προσωπικού και ζήτησαν την παρέμβαση του Βουλευτή για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο κ. Χαντάβας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο της κατασκευής των αιθουσών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει  στις φυλακές και ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Θανάση Νούτσο.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής, έχει συνεχή τηλεφωνική επαφή με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ” και ελπίζει τον προσεχή Φεβρουάριο να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των αιθουσών.

Εν όψει των εορτών ο κ. Χαντάβας ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Στα πλαίσια επισκέψεών του σε υπηρεσίες του Νομού Γρεβενών ο Βουλευτής κ. Θανάσης Χαντάβας επισκέφτηκε την Παρασκευή 16/12/2011 το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο κ. Χαντάβας συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κυριάκο Σημαδόπουλο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου των ιατρών κ. Χρήστο Λιόλιο, και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κ. Γεώργιο Δρόσσο εκ μέρους των ιατρών και τον κ Στέργιο Πέτρου εκ μέρους των υπαλλήλων και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στο νοσοκομείο.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι είναι σε εξέλιξη  η διαμόρφωση του χώρου που θα στεγάσει τη νέα ψυχιατρική κλινική που θα λειτουργήσει στα Γρεβενά.Επίσης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει την ένταξη στο ΕΣΠΑ την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού ο οποίος και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους των Γρεβενών.

Πρόκειται για την προμήθεια :

–          Αξονικού τομογράφου προϋπολογισμού 350.000,00€

–          Ψηφιακού μαστογράφου  προϋπολογισμού 300.000,00€

–          Ακτινολογικού μηχανήματος για το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης προϋπολογισμού 150.000,00€

–          Υπερηχοτομογράφου προϋπολογισμού 60.000,00€

–          Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγους προϋπολογισμού 150.000,00€

–          Ατμολέβητα  προϋπολογισμού 120.000,00€

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαντάβας, η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού εναπόκειται πλέον μόνο στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, οι οποίες και θα πρέπει  να επισπεύσουν την προμήθειά τους, ενώ στην περίπτωση που αδυνατούν να ανταποκριθούν,  ζήτησε να ενημερωθεί για να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενημέρωσε το Βουλευτή ότι έχουν τις δυνατότητες και θα προβούν άμεσα στην υλοποίηση της προμήθειας, για τη δε κατασκευή σκεπάστρων – στέγης συνολικού προϋπολογισμού 660.000,00€ θα έχουν τη συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών σύμφωνα με δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Δασταμάνη.

Ο Βουλευτής ζήτησε από το διοικητή υπόμνημα με τις ανάγκες του σε ιατρικό προσωπικό προκειμένου να διεκδικήσει την έγκριση πρόσληψής τους από το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μετέβη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και είχε συνάντηση με τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ο κ. Χαντάβας απευθυνόμενος στους εργαζομένους υπογράμμισε τα εξής “Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η κοινωνία των Γρεβενών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει να βρείτε την υπομονή και την αντοχή και να συνεχίσετε να είστε αλληλέγγυοι σε κάθε νοσηλευόμενο όπως κάνατε μέχρι σήμερα”.

Για τα αιτήματα των εργαζομένων, η επίλυση των οποίων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής ζήτησε από το προεδρείο των εργαζομένων να του αποστείλουν σχετικό υπόμνημα προκειμένου να τα εξετάσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας. Επεσήμανε επίσης ότι δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε θέματα διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ θα πρέπει σε κλίμα συνεννόησης και αξιοκρατίας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου και ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να στηρίξει κάθε αίτημα του προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο Βουλευτής απαντώντας σε ερωτήματα των εργαζομένων τόνισε ότι έχει υπογραφεί ο νέος οργανισμός που προβλέπει 110 οργανικές κλίνες για το Νοσοκομείο Γρεβενών και όπως τον ενημέρωσε ο Υπουργός θα υπογραφεί και νέα υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί  στο ΦΕΚ.

Στο αίτημα των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας, για την κατασκευή πεζόδρομου παραπλεύρως της Σχολής Αστυφυλάκων ο κ. Χαντάβας δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Γρεβενών για την παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης για να κατασκευαστεί ο δρόμος.

Τέλος ο Βουλευτής ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ