Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Τοπικό γραφείο Κοζάνης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του  συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Δυτικής Μακεδονίας την  Τρίτη 19/11/2013 και συζήτησε το πρόβλημα της ανεργίας των νέων επιστημόνων με τον Διευθυντή του παραρτήματος κο Μαρκόπουλο Δημήτρη.

Αφού παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η ανεργία στους νέους της Δυτ Μακεδονιας ξεπερνά το 70%, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού κατέθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται αυτό το πρόβλημα

Συγκεκριμένα

  1. Ζητήθηκε να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο εργασίας έτσι ώστε να ξεκινήσει και πάλι άμεσα το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών» το οποίο ξεκίνησε στις 19-9-2013 και στις 21-9-2013 έκλεισε διότι σε δυο μέρες μέσα απορροφήθηκαν οι 2.200 θέσεις εργασίας που προέβλεπε το πρόγραμμα.
  2. 2.      Ζητήθηκε να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα  «Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες» που αφορά την «ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» όπου θα συμπεριλαμβάνει και τους νέους επιστήμονες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τα τελευταία χρόνια πολλές φορές έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει και ποτέ δεν ξεκίνησε.
  3. Προτάθηκε στον Δ/ντη του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την νέα Διοίκηση του επιμελητηρίου να γίνεται πιο στενή παρακολούθηση της ανεργίας των νέων επιστημόνων με τη μορφή ενός «παρατηρητήριου ανέργων επιστημόνων» και με βάση τα στοιχεία που θα προκύπτουν τόσο για τον αριθμό όσο και για τις ειδικότητες  θα γίνονται στοχευμενες παρεμβάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος αξιοποιώντας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα τοπικά σύμφωνα απασχολήσεις, τα ίδια τα προγράμματα του ΟΑΕΔ , το ΕΣΠΑ και τον τοπικό πόρο ανάπτυξης.
  4. Προτάθηκε στον Δντη του ΟΑΕΔ στα διάφορα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΛΑΕΚ ή Συμβουλευτικής που οργανώνει ο ΟΑΕΔ να αξιοποιούνται πολλοί άξιοι εξειδικευμένοι Οικονομολόγοι από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του Ο Κος Μαρκοπουλος αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη στον οργανισμό τόνισε πως θα προωθήσει τα παραπάνω αιτήματα τα οποία είναι και δίκαια και απαραίτητα.

Όπως ανάφερε ήδη ο ΟΑΕΔ ετοιμάζει ένα πρόγραμμα για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων το οποίο κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2014. Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι  οι Οικονομολόγοι που ενδιαφέρονται και έχουν τα σχετικά προσόντα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν  στο μητρώο εισηγητών του ΟΑΕΔ για τα προγράμματα ΛΑΕΚ με μια απλή αίτηση που υποβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και αφού πάρουν το σχετικό κωδικό μπορούν πλέον να επιλέγονται ως εισηγητές στα προγράμματα κατάρτισης  μέσω ΛΑΕΚ.

Τέλος υπήρξε δέσμευση και των δυο πλευρών ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία του Τοπικού γραφείου ΟΑΕΔ και του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ