Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ελληνικό Τατού, Το Αθάνατο!

Δεν φαντάζομαι ότι είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο, ωστόσο πρέπει να το παραδεχτούμε: Ως αποτέλεσμα της εγχώριας τατου-φρενίτιδας των τελευταίων ετών (ή και ανέκαθεν σε περιπτώσεις ειδικών κατηγοριών όπως ελληναράδες, αμόρφωτο εθνικαριό κτλ), εκεί έξω άρχισαν να κυκλοφορούν μερικά πραγματικά τρομακτικά, όσο και ξεκαρδιστικά πράγματα.

Τρομερά κακόγουστα, ανορθόγραφα, κι απίθανης έμπνευσης τατουάζ κυκλοφορούν σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάμεσα μας, κατακλύζοντας δρόμους, πλατείες, και timeline. Κι αφού το πράγμα δεν φαίνεται να υποχωρεί σύντομα, ήταν καιρός κάποιος να κάνει την βρώμικη δουλειά: Τα παιδιά πίσω από το “Αθάνατο Ελληνικό Τατού”, μιας από τις πιο διασκεδαστικές σελίδες του ελληνικού facebook, ανέλαβαν το έργο της συγκέντρωσης και παρουσίασης των χειρότερων ελληνικών τατουάζ που βρίσκονται στον δρόμο τους, προς τέρψιν, γνώση και συμμόρφωση, συνοδεία απολαυστικών σχολίων.

Τα είπαμε λιγάκι.

Magnify Image

 

Πότε ξεκινήσατε τη σελίδα, και πώς ακριβώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Η σελίδα τρέχει κάνα δίμηνο. Η ιδέα απλώς προέκυψε πάνω στο χαβαλέ. Είμαστε μύστες του τρας και του φολκλόρ και αγαπάμε το τατού σαν τέχνη γενικά. Μπορεί να νομίζετε ότι κράζουμε αλλά στην πραγματικότητα λατρεύουμε ό,τι ανεβαίνει. Όσο πιο ακραίο, τόσο πιο αθάνατο, και όσο πιο “ελληνικό” τόσο το καλύτερο.

Magnify Image

“Ένα κακό τατού είναι διπλά αστείο γιατί ξέρεις ότι ο άλλος θα το κουβαλάει πάνω του για πάντα. Είναι ποπ, προσβάσιμο και δίνει την ψευδαίσθηση σε αυτόν που παρακολουθεί τη σελίδα ότι αυτός είναι πιο έξυπνος.”

Είστε ένας; πολλοί; Ποιοί “κρύβονται” πίσω από το Αθάνατο Ελληνικό Τατού;

Ήμασταν δύο, στη συνέχεια μπήκαν μερικοί ακόμα φίλοι που έχουν ευαισθησία με το θέμα. Τρέχουμε διάφορες σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο που δε θα σας αποκαλύψουμε. Δεν έχουμε καμία επαγγελματική σχέση με το τατού. Πιθανώς να αποκτήσουμε στο μέλλον, φτιάχνοντας κάποιο studio αφαίρεσης τατουάζ, ή κάτι σχετικό. Θα είναι επικερδές στην Ελλάδα!

Από πού “αντλείτε έμπνευση”/ βρίσκετε όλο αυτό το υλικό;

Υπήρχε ένα προσωπικό αρχείο από φοβερά τατού που βλέπαμε εδώ κι εκεί. Μετά υπάρχουν κάποια “σεσημασμένα” studio τα οποία πάντα μας δίνουν υλικό. Και πλέον τα περισσότερα (και το καλύτερα) από αυτά που ανεβαίνουν μας τα στέλνουν φίλοι.

 

Magnify Image

Magnify Image

Αλήθεια, εσείς έχετε tattoo; Τι;

Ναι, όλοι μας. Εγώ έχω έναν σπαρτιάτη πήγασο με μια σημαία του ΠΑΟ και στίχους Γονίδη από κάτω. Άλλος έχει τον Τσοβόλα στη γάμπα του κλπ.

Τα πιο αγαπημένα σας χειρότερα tattoo που έχουν ανεβεί στην σελίδα;

Θα σου πω πέντε στιγμές που μου έρχονται τώρα..

5. Ο φίλος που έχει κάνει ένα τεράστιο τατού σε ολόκληρη την πλάτη του κάτι που γράφει “58 ΜΚ 98 ΣΤ ΕΣΣΟ” και από κάτω “Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ”.

Magnify Image

Το δικό του σχόλιο στη φωτογραφία ήταν αυτολεξεί: “σήμερα έκανα το πιο τέλειο tattoo για μένα.

για να θυμάμαι όταν γερασο και εχο ατσχαιμερ, οτι καποτε πηγα στο στρατο και υπηρετησα την πατριδα μου”

4. Ο φίλος που νομίζει ότι είμαστε τατουατζίδικο και μας στέλνει προσωπικό μήνυμα για να μας ρωτήσει πόσο κοστίζει να διορθώσει το τατουάζ του (το οποίο εμείς έχουμε ανεβάσει στη σελίδα!). Το τατου έγραφε “ΜΟΝΟ ΛΑΒΕ”.

3. Ο φίλος που έχει κάνει τατού στο ένα του μπούτι τη λέξη “ΣΤΑ” και στο άλλο τη λέξη “ΜΟΥ”.

Magnify Image

2. O ποδοσφαιριστής Φάνης Γκέκας έχει ένα τατουαζ σε γιαπωνέζικα ιδεογράμματα που ο ίδιος νομίζει ότι γράφει “Ψυχρός Εκτελεστής”. Σύμφωνα με γιαπωνέζικα σαιτ που είδαν τον Γκέκα να παίζει στο Μουντιάλ το τατού λέει “Σκοτώσω Χειμώνα Κρύο”.

1. Ό,τι έχει ανέβει στη σελίδα με Κώστα Τσάκωνα είναι epic.

Magnify Image

Magnify Image

Υπάρχουν πιστεύετε κάποια τατού που βρίσκονται άδικα στην σελίδα; Που δεν είναι και τόσο χάλια δηλαδή..

Υπάρχουν μερικά τατού που έχουν γίνει από πολύ γνωστά στούντιο, και είναι πολύ καλοχτυπημένα, απλώς το περιεχόμενο είναι καλτ. Πολλά από αυτά τα χτυπάγαμε πολύ άνετα και οι ίδιοι πάνω μας, είναι γαμιστερά.

Η σελίδα έχει τεράστια απήχηση. Περισσότερα από 40.000 likes σε λιγότερο από δύο μήνες. Το περιμένατε;

Ναι. Ένα κακό τατού είναι διπλά αστείο γιατί ξέρεις ότι ο άλλος θα το κουβαλάει πάνω του για πάντα. Είναι ποπ, προσβάσιμο και δίνει την ψευδαίσθηση σε αυτόν που παρακολουθεί τη σελίδα ότι αυτός είναι πιο έξυπνος.

Magnify Image

Magnify Image

“Το αστείο με τη δερματοστιξία στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε σαν διαδεδομένη πρακτική και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη μόδα κυρίως λόγω της ποπ κουλτούρας και της μπάλας. Φυσικά, όταν κάτι γίνεται τόσο απότομα μόδα δεν υπάρχει και η κατάλληλη κουλτούρα να το υποστηρίξει. Αυτό δημιουργεί φαινόμενα όπου η νοικοκυρά ή ο basic τύπος της πολυκατοικίας χτυπάνε τατού, ενώ οι ίδιοι πριν από πέντε έξι χρόνια θα περιθωριοποιούσαν αυτόν που έχει μελάνι στο σώμα του.”

Τι είδους μηνύματα θα βλέπαμε αν ανοίγαμε το inbox σας; Αλήθεια, σας έχει στείλει ποτέ μήνυμα κάποιος που έχει δει το τατού του στην σελίδα;

Τι είδους; Τρώμε τρελό μπινελίκι από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μας μισούν, και για κάποιο λόγο δεν αστειεύονται καθόλου. Ένας μας προκαλούσε ανοιχτά σε ραντεβού για να μας μαχαιρώσει. Κατά τα άλλα συνήθως βλέπεις μηνύματα από κόσμο που μας στέλνει τατού για να τα ανεβάσουμε. Αρκετός κόσμος μας περνάει για τατουατζίδικο και μας ρωτάει τιμές (τους απαντάμε με μεγάλα ποσά – μπορεί να κονομήσουμε). Κάποιοι στέλνουν απειλητικά μηνύματα για να κατέβουν φωτογραφίες με τα τατουάζ τους. Αν δεν είναι τελείως ηλίθιοι και υπάρχει όντως πρόβλημα να τους εκθέσουμε, τα κατεβάζουμε, είμαστε καλά παιδιά.

Magnify Image

Ποια είναι τα μεγαλύτερα φάουλ που κάνουν οι έλληνες όσον αφορά τα tattoo; Τι δεν πάει καλά με τα τατουάζ στην Ελλάδα;

Το αστείο με τη δερματοστιξία στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε σαν διαδεδομένη πρακτική, ούτε στην αρχαιότητα, ούτε ποτέ. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντίστοιχα μεγάλη μόδα παντού, κυρίως λόγω της ποπ κουλτούρας και της μπάλας. Αυτό δημιουργεί φαινόμενα όπου η νοικοκυρά ή ο basic τύπος της πολυκατοικίας χτυπάνε τατού, ενώ οι ίδιοι πριν από πέντε έξι χρόνια θα περιθωριοποιούσαν αυτόν που έχει μελάνι στο σώμα του. Θα τον έλεγαν πρεζάκι, χουλιγκαν ή οτιδήποτε. Φυσικά, όταν κάτι γίνεται τόσο απότομα μόδα δεν υπάρχει και η κατάλληλη κουλτούρα να το υποστηρίξει. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπεις τόσα αστεία πράγματα πάνω σε κόσμο.

Μετά, συγκεκριμένα η μόδα των τελευταίων χρόνων φαίνεται να βρίσκει πολύ κοινό σε έναν κόσμο που είναι σκυλάς, οπαδός, φασίστας και ελληναράς ή απλώς χαζούλης μικροαστός. Τα τατουάζ που βαράει αυτός ο κόσμος είναι λίγο πολύ η αντανάκλαση της ελληνικής πραγματικότητας αυτή τη στιγμή. Είναι ο κόσμος που θα βαρέσει ρομαντικούς στίχους Παντελή Παντελίδη σε greeklish, θα κάνει την προσωπογραφία του Notis, θα γεμίσει μανίκια με τους 300 του Λεωνίδα και θα φροντίσει να τα μοστράρει όλα αυτά στους ναούς της ελληνικότητας του 2014: Στο γυμναστήριο και στο σκυλάδικο/κλαμπ της παραλιακής.

Magnify Image

Τελικά πιστεύετε ότι έχουμε περισσότερα άσχημα παρά ωραία τατουάζ; Στην Ελλάδα υπάρχουν σίγουρα εξαιρετικοί tattoo artists, και αν κάτι είναι καλό από όλα αυτά είναι ότι κάποια παιδιά βγάζουν χρήματα από την τέχνη τους και ζουν αξιοπρεπώς. Φυσικά, τα περισσότερα τατουάζ είναι τελείως σκατά και λίγος κόσμος βαράει κάτι της προκοπής. Αλλά το επίπεδο ανεβαίνει. Αυτά που έχουν ήδη χτυπηθεί βέβαια, είτε τα σβήσουν είτε όχι, εμείς τα καταγράφουμε για να μείνουν Αθάνατα:)

Magnify Image

Magnify Image

 

Πηγή: www.lifo.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ