Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Έχασε την μάχη για την ζωή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στις 6.00 το απόγευμα.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων, πριν από λίγες ημέρες, είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όμως παρά τις προσπάθειες, των γιατρών η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης.

Ο μακαριστός, κατα κόσμον Θεόκλειτος Σετάκης, γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Τις γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Κρήτη, σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε πτυχίο και της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος, ενώ ,από το 1961 μέχρι το 1968, υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας. Ήταν στενότερος συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος τον είχε πρωτοσύγκελο στην Μητρόπολη των Ιωαννίνων.

Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ιωαννίνων το 1975. Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων , δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες, με τα οικονομικά της Εκκλησιάς και διατέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα γίνει η εκδημεία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Συλλυπητήρια 
Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και την οδύνη τους, για την απώλεια του μακαριστού ιεράρχη των Ιωαννίνων. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων, παρέδωσε ένα πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμό έργο, που τον καθιστούν ξεχωριστό. Ως ξεχωριστός θα μείνει στη μνήμη μας.

Προοδευτικός και καινοτόμος, με ριζοσπαστικές ιδέες, συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα της, ως άξιος ποιμενάρχης.

Ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους φορείς και ειδικά με το Δήμο, έδειξε το δρόμο για να επιλυθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και να αντιμετωπιστούν ανάγκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Οραματιστής και ρεαλιστής. Μαχητής μέχρι το τέλος. Η Ορθοδοξία είναι φτωχότερη από σήμερα. Φτωχότερα γίνονται και τα Γιάννινα. Αιωνία του η Μνήμη».

Την βαθειά του θλίψη, για τον θάνατο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου εξέφρασε και ο Περιφερειαρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι η κοίμηση του σεβαστού Ιεράρχη, αποτελεί μία μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια.

«Υπήρξε ένας Ιεράρχης εμπνευσμένος που με το κοινωνικό και πνευματικό του έργο λάμπρυνε τη Μητρόπολη μας και τίμησε τον τόπο μας. Η μνήμη του θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όλους όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε το μέγεθος της προσωπικότητάς του, την προοδευτική του σκέψη και να μοιραστούμε το διαρκές ενδιαφέρον του για ζητήματα της περιοχής! Θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα, κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων. Από σήμερα είμαστε φτωχότεροι. Αιωνία του η Μνήμη»!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ