Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου στην Σαμαρίνα (φωτογραφίες)

Πραγματοποιηθηκαν και φέτος με κάθε λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι τελευταίες χιονοπτώσεις έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα μεταφέρωντας τους επισκέπτες σ εκείνες τις μέρες που οι ηρωες μας έδωσαν τις μάχες στις βουνοκορφές της Πίνδου.

Η μέρα ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στην Μ.Παναγία με τον Παππά Γιώργη και τον Παππά Θυμιο και τον Τάσο Τσιόπα στο ψαλτήρι.

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Παππά Γιώργης κάνωντας αναφορά για τους αγώνες των προγόνων μας στα περήφανα και ψηλά βουνά μας.

Ακολουθησε ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Παππά θύμιου προκαλώντας τα δάκρυα των Σαμαριναιων μιας και στο εξής δεν θα είναι ο ιερέας του χωριού μας και θα λειτουργει στο χωριό Αμυγδαλιές.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Σαμαρίνας κ.Ιωάννης Λυγούρας το τοπικό συμβούλιο και οι κατοικοι του χωριου ευχαριστουν απ τα βάθη της καρδιάς τους τον Παππα Θύμιο για τα τόσα πολλα που έκανε σε τόσο λιγο χρονικό διαστημα που ήταν Ιερεας στο χωριό μας.Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και πάντα θα τον περιμενουμε στην Σαμαρίνα.

Αμέσως μέτα ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου απο τον εκπρόσωπο της τ.κ Σαμαρίνας κ.Λάκη Αβέλλα,τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σαμαριναίων Αθηνών κ. Γιώργο Στέφα,τον πρόεδρο των του συλλογου επαγγελματιών Σαμαρίνας κ.Μανώλη Παπαγεωργίου,τον εκπρόσωπο του Εξωραιστικού Συλλόγου Σαμαρίνας κ.Νίκο Χατζηαποστόλουκαι την εκπρόσωπο του Συλλογου Σαμαριναίων θεσ/νικης κ.Αλκμήνη Καραμίχου-Παπαντονοπύλου.

Η πομπή κατευθήνθηκε προς το Αγαλμα του Υπολοχγού Αλέξανδρου Διάκου οπου εκεί κατέθεσαν στεφάνια ο Αντιδήμαρχος ορεινών κοινοτήτων συμπατριώτης μας κ. Ζήσης Κιάκας,η εκπρόσωπος του Συλλογου Σαμαριναίων Θεσ/νικης η οποια εκφώνησε και λόγο για την ημέρα κ. Στέλλα Καρασιμου και η μικρή Καλιόπη Λυγούρα όπου απήγγειλε ποιημα.

Στην συνέχεια στην πλατεία του χωριου στο Άγαλνμα του Ταγματάρχη Μπαλντούμη κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος της Τ.Κ Σαμαρίνας κ.Ιωάννης Λυγούρας,ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλογου κ.Θωμάς Ζιάγκας,ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλογου κ. Γιώργος Αγορογιάννης.

Σε όλα τα Μνημεία κρατήθηκε ενός λεπτού σιγης και εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος.

Τον όλο συντονισμό,την εκφώνηση και την παρουσίαση την είχε ο υπάληλος της Κοινότητας Σαμαρίνας κ Σωτήρης Ταμπούκας όπου ήταν ο Τελετάρχης των εκδηλώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και οι πρωην Πρόεδροι της Κοινότητας κ. Κωστας Τζήμας και κ.Γιώργος Λιούπας.

Ακολούθησε η παρέλαση και πρέπει πάλι να επισημάνουμε οτι είμαστε το μοναδικό χωριο στην Ελλαδα οπου δεν λειτουργεί σχολείο και κάνουν παρέλαση τόσα πολλα παιδιά.

Υπο τους ήχους της ορχήστρας του Τάκη Γκόβα παρέλασαν και τα παιδιά του Εξωραιστικού και του Πολιτιστικού Συλλογου με τις παραδοδσιακές στολές και συνέχισαν με την παρουσίαση χορευτικου στην πλατεία.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν οπως πάντα παραδοσιακά με την προσφορά κονιακ και λουκούμι εξω απο το Κοινοτικο Κατάστημα υπο τους ήχους των εμβατηρίων της εποχής του’40.

 

Η Τ.Κ Σαμαρίνας θέλει να ευχαριστήσει τα παιδιά του Εξωραιστικού Συλλόγου Σαμαρίνας και τους εθελοντές τους οι οποιοι διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις στο χωριο και βοηθούν ακόμη και στον αποχιονισμό και στον απεγκλωβισμο απο τα χιόνια όταν χρειαστει.

Επισης τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σαμαρίνας και όσους βοηθησαν στην πραγματποιηση των εκδηλωσεων.

 

Σ.Κ.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ