Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εγνατία Οδός: Ολοκλήρωση του νέου Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας στο Κέντρο Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα

 

Από την “Εγνατία Οδός Α.Ε.” (ΕΟΑΕ) ανακοινώνεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2014 ολοκληρώθηκε η ενοποίηση και μεταφορά των Κέντρων Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) Δωδώνης και Δρίσκου στο νέο υπερσύγχρονο ΚΕΚ, που βρίσκεται εντός του Κέντρου Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων (ΚΔΑ) Ιωαννίνων.

Έτσι, το ΚΔΑ της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα, αποκτά μία ιδιαίτερα δεσπόζουσα δραστηριότητα και σημασία, στα πλαίσια εποπτείας του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο.

 

Το ΚΔΑ Ιωαννίνων ελέγχει και εποπτεύει το οδικό τμήμα Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Α/Κ Αράχθου της Εγνατίας Οδού, ένα από τα πλέον σύνθετα υπεραστικά οδικά δίκτυα της Ελλάδας, συνολικού μήκους 91 χλμ., στο οποίου υπάρχουν:

  • 30 σήραγγες μονού κλάδου (συνολικού μήκους ~30 χλμ ), εκ των οποίων οι 17 είναι μεγαλύτερες των 500 m, συμπεριλαμβανόμενης της σήραγγας Δρίσκου (Λορέντζου Μαβίλη) που είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας,

  • 7 ανισόπεδοι κόμβοι και 4 ημικόμβοι,

  • Εγκαταστάσεις Σταθμών Διοδίων, Χώρων Στάθμευσης & Αναψυχής και Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (υπό κατασκευή),

  • 240 κάμερες, εγκατεστημένες επί του αυτοκινητόδρομου (σήραγγες, ανισόπεδοι κόμβοι και επιλεγμένα τμήματα ανοικτής οδού) και 30 κάμερες στις διασυνδετήριες στοές ασφαλείας των σηράγγων.

  • συστήματα τηλεματικής της τάξης των 75.000 μεταβλητών στις εφαρμογές SCADA –TMS, για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών εξοπλισμών και την αυτοματοποιημένη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Στο νέο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας έχουν εγκατασταθεί δύο video walls με συνολική δυνατότητα απεικόνισης  180 βιντεολήψεων, ενώ υπάρχουν παράλληλα άλλες 12 οθόνες των work stations χειριστών, με συνολική δυνατότητα απεικόνισης 72 βιντεολήψεων. Το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας είναι στελεχωμένο και λειτουργεί σε 24ωρη βάση με εξειδικευμένους χειριστές, οι οποίοι παρακολουθούν τον αυτοκινητόδρομο και τις σήραγγες και ενεργούν κατάλληλα σε περίπτωση έκτακτων συμβάντων.

Η βασική δομή των συστημάτων καθώς και η χωροταξική και εργονομική διάταξη της αίθουσας σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με την άριστη συνεργασία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και της Δ/νσης Μελετών της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, των αναδόχων κατασκευής ΤΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. και ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. καθώς και την απαραίτητη συμβολή του αναδόχου και του προσωπικού Λειτουργίας και Συντήρησης του τμήματος Ηγουμενίτσα – Παναγιά.

Το Κέντρο Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα είναι φυσικά ανοικτό και προσβάσιμο. Επισκέψεις ενδιαφερόμενων ομάδων, φορέων, σχολείων κτλ., μπορούν να προγραμματιστούν ύστερα από συνεννόηση με την Περιφερειακή Υπηρεσία Ιωαννίνων της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, στο τηλ. 26510 91900.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ