Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δυτική Μακεδονία: ΄΄ Ένα πολιτικό σχέδιο με επίκεντρο τον άνθρωπο είναι εφικτό ΄΄ * Του Τάσου Πολιτίδη

Στις 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ θα ολοκληρωθεί η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η περιφερειακή συνδιάσκεψη θα αποτυπώσει ουσιαστικά το πολιτικό σχέδιο για το αύριο της περιφέρειας, ενώ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας.

Ένα πολιτικό σχέδιο που θα βγει μέσα από την κοινωνία, τις δικές της ανάγκες και θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.
Η περιφερειακή συνδιάσκεψη δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας αέναης συζήτησης με την κοινωνία προκειμένου να υπάρξει ένα συλλογικό όραμα.

Όλες μας οι δυνάμεις είναι στρατευμένες σήμερα σε αυτή τη μέγιστη δημοκρατική διαδικασία που στόχο της έχει να συνεχίσει στο μέλλον να συζητά προβλήματα, να προτείνει λύσεις και να διαμορφώνει τους όρους μιας διαφορετικής κοινωνίας, βάζοντας τα θεμέλια του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Απέναντι στο μονόλογο των μνημονίων και μιας πολιτικής εξουσίας που έχει καταλύσει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, προτάσσουμε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης με τη συμμετοχή του λαού.

Αυτός είναι ο δρόμος που εμείς προκρίνουμε, αυτός είναι ο τρόπος που κατανοούμε εμείς την δημοκρατία.

Η Δυτ.Μακεδονία, μια ευλογημένη περιοχή που συγκεντρώνει μοναδικά χαρακτηριστικά, τεράστιες υποδομές και συνδυαστικές δυνατότητες, έχει τα πάντα.

Ενέργεια, νερά, φυσικό πλούτο, παρθένες περιοχές, αλιεία, κτηνοτροφία γεωργία, ιστορία και πολιτισμό.

Είναι η πηγή που αναβλύζει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού και υδάτινου δυναμικού της χώρας.

Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία της που είναι φυλαγμένη μέσα στα γεωγραφικά της όρια και της προσδίδει δεσπόζουσα θέση στον γεωπολιτικό χάρτη.

Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά μετέτρεψαν τη Δ.Μ. σε στόχο των δυνάμεων του κεφαλαίου και των αρπαχτικών της αγοράς, ενώ η συγκυβέρνηση της καταστροφής αρκείται στον ρόλο του εκκαθαριστή της περιουσίας της.

Η Δυτ. Μακεδονία. αποδομείται καθημερινά, μετατρέπεται σε αποικία ανέργων, κρατώντας μία πρωτιά που δεν της αξίζει.

Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, και της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, η εκχώρηση του ορυχείου της Βεύης, η μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά της 3ης και 4ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα, στο μέτρο που ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής ζωής του τόπου στηρίχθηκε επάνω στις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Ακολουθούν η αποδόμησή της, η διάλυση της παιδείας, της υγείας και των κοινωνικών δομών.

Το απαράγραπτο δικαίωμα των κοινωνιών του ενεργειακού άξονα και τα αιτήματα δεκαετιών για ποιότητα ζωής, επαναποδόσεις και αποκαταστάσεις των εδαφών μπαίνει στην ατζέντα της συζήτησης.

Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να διαπραγματευτεί τα εδάφη που έδωσαν τα σπλάχνα τους για την ανάπτυξη αυτής της χώρας και που ανήκουν στον λαό της περιοχής μας να μετατραπούν σε εγχώριες και διεθνείς χαβούζες τοξικών και βιομηχανικών αποβλήτων.

Δεν θα επιτραπεί σε καμιά νεοφιλελεύθερη πολιτική να στοιχειώσει αυτόν τον τόπο και να τον οδηγήσει σε μαρασμό και απαξίωση.

Το μέλλον που αυτοί προτείνουν είναι η ανεργία, η απαξίωση της εργασίας, ο παραγκωνισμός της νέας γενιάς που οδηγείται στη μετανάστευση, η διάλυση του μεσαίου κορμού με χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις.

Το μέλλον που εμείς προτείνουμε είναι η αξιοπρέπεια της εργασίας, η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, η ποιότητα ζωής και η αλληλεγγύη.

Γι’ αυτό τα δικά μας όνειρα είναι οι χειρότεροι εφιάλτες τους.

Όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας θα μας απασχολήσουν πριν και μετά την συνδιάσκεψη.

Η πρότασή μας είναι ένας άλλος δρόμος με τον άνθρωπο να αποφασίζει για το μέλλον του, τις κοινωνίες να αποφασίζουν για την τύχη τους.

Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση ένα πολιτικό κόμμα, πόσο μάλλον ένα κόμμα της αριστεράς, διατυπώνει με σαφήνεια το κυβερνητικό του πρόγραμμα, το κοστολογεί και το κάνει υπόθεση της κοινωνίας και των πολιτών.

Θεωρεί ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος και την ανάκτηση των δικαιωμάτων στην εργασία, είναι αδιαπραγμάτευτα. Προωθεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη δημιουργία νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον. Αντιστρατεύεται τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και τα καταστροφικά ταξικά τους προτάγματα.

Οραματίζεται μια κοινωνία δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αλληλεγγύης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.

Επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του στο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

 

*Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ