Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Διαγωνισμός πρόσληψης 500 Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Προκήρυξη πρόσληψης 500 μόνιμων σωφρονιστικών υπαλλήλων καταρτίζουν αυτήν την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ άλλοι 200 φύλακες θα μετακινηθούν στο υπουργείο από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, με τη διαδικασία της κινητικότητας.

Τα απανωτά περιστατικά σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας – με αποκορύφωμα την κινηματογραφική απόδραση των κακοποιών στις φυλακές Τρικάλων- ώθησαν την κυβέρνηση να προωθήσει διαδικασίες-εξπρές για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών όλης της χώρας, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν συνάντησης που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου στην “Εργασία”, επιδίωξη όλων είναι η πρόσληψη των νέων υπαλλήλων του κλάδου φρούρησης να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ βασικά κριτήρια θα αποτελέσουν η ηλικία, το όριο αναστήματος και η εντοπιότητα (κάτοικοι των οικείων δήμων που βρίσκονται τα καταστήματα κράτησης). Υπενθυμίζεται πως τη διαδικασία θα “τρέξει” ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης (στην οποία θα συμμετάσχει και μέλος του ΑΣΕΠ), ενώ για το νέο προσωπικό (νεοπροσληφθέντες ή μετακινούμενοι) θα υπάρξει διάστημα εκπαίδευσης.
Οι ειδικότητες
Στο νομοσχέδιο “περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά 772 για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών.
Συγκεκριμένα προβλέπονται 400 θέσεις ΔΕ Φυλάκων και 300 θέσεις ΔΕ Εξωτερικών Φρουρών, ενώ τα καταστήματα κράτησης θα ενισχυθούν και με 72 επιστήμονες και διοικητικούς στις ειδικότητες: ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων (10 άτομα), ΠΕ Ιατρικών Ειδικοτήτων (4 άτομα), ΠΕ Οδοντιάτρων (2 άτομα), ΠΕ Ψυχολόγων (2 άτομα), ΠΕ Εγκληματολόγων (2 άτομα), ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (6 άτομα), ΤΕ Πληροφορικής (2 άτομα), ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας (16 άτομα), ΤΕ Ηλεκτρονικών (2 άτομα), ΤΕ Μηχανικών, ειδικότητας Ηλεκτρολογίας (2 άτομα), ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (20 θέσεις) και ΔΕ Τεχνικών (4 άτομα).
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ακολουθούν ειδικές δοκιμασίες και εκπαίδευση.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καθορισμό ορίου ηλικίας στους υποψήφιους για τον κλάδο φρούρησης στα 32 έτη και όριο αναστήματος (οι άνδρες 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,60 μ.). Απαραίτητη επίσης θεωρείται η γνώση ξένων γλωσσών και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας.
Για την πρόσληψη απαιτείται επίσης οι υποψήφιοι να κατέχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών ΤΕΕ ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού τίτλου σπουδών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η εγγραφή στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων για μία τουλάχιστον διετία και η μόνιμη διαμονή για το ίδιο χρονικό διάστημα στους νομούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης, όπου προκηρύσσονται οι θέσεις.
Υπάρχουν σκέψεις να προστεθούν στον διαγωνισμό και “κοινωνικά κριτήρια”, όπως ο χρόνος ανεργίας, η πολυτεκνία κ.λπ. Επιπλέον μόρια προσθέτει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις Ενοπλες Δυνάμεις ή στις Ειδικές Δυνάμεις, η προϋπηρεσία ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας κ.λπ.
Επίσης η κατοχή διπλώματος μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ στην ειδικότητα “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας”, η καλή γνώση ξένων γλωσσών κ.ά.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ