Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Διαβάστε για πρώτη φορά απομαγνητοφωνημένη, την συνέντευξη τύπου του κ.Γ.Δασταμάνη με θέμα τον δρόμο Γρεβενών – Βασιλίτσας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ. Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΡΕΒΕΝΑ-ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ.

 

 

ΓΡΕΒΕΝΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ πέρα.

 

Ο λόγος που σας κάλεσα είναι, ο δρόμος ΓΡΕΒΕΝΑ-ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ.

Θα πρέπει να ακουστούν οι αλήθειες και η πραγματικότητα του τι συμβαίνει.

Έχει φτάσει αυτό το έργο στο πιο κρίσιμο σημείο και πιστεύω ο καθένας μας,

θα πρέπει να αναλάβει οριστικά τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

Θα ήθελα να κάνω μια αναδρομή στο τι έγινε μέχρι σήμερα.

 

Υπογράφεται μια προγραμματική σύμβαση με τον όρο «Μελέτη βελτίωσης δρόμου Γρεβενων-Βασιλίτσας», τις 18/12/2007. Η μελετη εγκρίθηκε και παραλείφτηκε, σύμφωνα με το υπ.αριθμ 4 πρακτικό της κοινής επιτροπής παρακολούθησης στις 25/5/2009.

 

Παραδόθηκε εδώ στη Νομαρχία.

 

Για την υλοποίηση της προμελέτης και της οριστικής μελέτης ο προϋπολογισμός που είχε εγγραφή ήταν 1.000.000 ευρώ και ήταν στο πρόγραμμα «Δημοσίων επενδύσεων» και στον κωδικό συγκεκριμένα ΣΑΜΠ (Συλλογικές Αποφάσεις Μελετών Περιφέρειας) 0053. Ωστόσο με το Φ.Π.Α. μαζί στο άρθρο 4 τις προγραμματικής συμβάσεις αναφέρετε 950.000 + Φ.Π.Α. άρα πηγαίνουμε στο 1.130.000 ευρώ.

 

Στον προϋπολογισμό του έργου προβλεπόταν μόνο το 1.000.000, τα 130.000 ευρώ, δεν προβλεπόταν από πουθενά από το που θα πληρωθούν.

 

Η Περιφέρεια, καθώς αναλάβαμε στείλαμε το έγγραφο με το υπ.αριθμ  27150/606 της γενικής Διεύθυνσης αναπτυξιακού περιβάλλοντος, προς το υπουργείο να μας χρηματοδοτήσει τις επιπλέον 130.000 ευρώ.

Δυστυχώς όμως ήταν αρνητικό.

Η απάντηση ήταν αρνητική.

 

Εκ μέρους της Αν.Γρε μας ζητείται, δυο επιπλέον, που ζητούσε η κοινή επιτροπή παρακολούθησης, δυο επιπλέον μελέτες.

Τις δυο γέφυρες, στο Σμιξιώτικο και στα Αναβρυτά και επιπλέον γεωτεχνικές μελέτες.

Σύνολο δηλαδή μαζί με τις γέφυρες και αυτά που ζητά η Αν. Γρε 1.615.000.

Έχει πληρωθεί το 1.000.000 και η απαιτήσεις της Αν.Γρε είναι 500.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., με το Φ.Π.Α. καταλαβαίνεται ότι το ύψος της μελέτης, αν πούμε ότι θα προβούμε στην συμβατοποιηση και των δυο αντικειμένων αυτών που λέω, φτάνει στο 1.615.000 ευρώ. Αυτά δεν τα λέει ο Δασταμάνης, τα λέει επίσημα η Αν.Γρε.

 

Σε άλλο έγγραφο της Αν.Γρε φαίνεται να είναι 1.580.000 ευρώ, δεν σταματώ εκεί πέρα, λέμε περίπου 1.600.000 ευρώ, και δεν είναι το θέμα δηλαδή το χρηματικό. Είναι άλλη η ουσία του ζητήματος.

 

Η μελέτη εγκρίθηκε και παραλείφτηκε από την Κ.Ε.Π.

Η Κ.Ε.Π. απαρτιζόταν από την κ. Πέτρου, τότε αντινομάρχης, την κ. Τσιώτα-Μπαλοδήμου και από τον κ. Κελεσίδη, έναν γραμματέα του πρώην γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του κ. Λεούδη.

 

Ουδέποτε αυτή η μελέτη ελέγχτηκε από τεχνική επιτροπή παρακολούθησης.

Υπήρχε τεχνική επιτροπή παρακολούθησης, αλλά είχε συμβουλευτικό μόνο ρόλο, ουδέν άλλο ρόλο είχε να ελέγξει την μελέτη. Αυτό πιστοποιείται από τα έγγραφα, τα οποία ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ο Διευθυντής της τότε αποκεντρωμένης και ο κ. Μιχαλόπουλος που αναφέρεται ότι ήταν στην Κ.Ε.Π., εγγράφως πιστοποιούν ότι ουδέποτε αυτοί οι άνθρωποι έλεγξαν την μελέτη αυτή.

 

Αυτή η μελέτη ως όφειλε βάσει της προγραμματικής σύμβασης στο άρθρο 4, έπρεπε να είχε θεωρηθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, και τι λέει το άρθρο 4, το διαβάζω αυτολεξεί:

 

«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών αναλαμβάνει να θεωρήσει με τις υπηρεσίες της, το αντικείμενο των μελετών και να παραλάβει τα παραδοτέα του έργου.»

 

Αυτό ουδέποτε έγινε.

Φτάνουμε λοιπόν στην θητεία μου. Ξεκινάμε για να εντάξουμε ολόκληρο το έργο.

Είχα και έχω κάνει αρκετές επαφές και με την ίδια την υπουργό τότε την κ. Μπιρμπίλη, γιατί υπήρχε ζήτημα με τους περιβαλλοντικούς όρους. Και με τις τεχνικές υπηρεσίες, τουλάχιστον τέσσερις φορές στην Αθήνα.

Είχαμε δυσκολίες, δεν μπόρεσε να περάσει ολόκληρο το έργο λόγο των περιβαλλοντικών όρων. Έχω ξαναπεί ότι, από εδώ μέχρι την Αγία Παρασκευή είναι επαρχιακός δρόμος, από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Σμίξη και το χιονοδρομικό κέντρο είναι διαδημοτικός.

Το μεν πρώτο έργο μέχρι την Αγία Παρασκευή είναι κατηγορία Α, το δε δεύτερο είναι Β. Πηγαίνοντας ολόκληρο το έργο συμπαρασυρόταν και το δεύτερο κομμάτι από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Σμίξη και δεν μπορούσε να περάσει περιβαλλοντικά, μας το διευκρίνισαν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να περάσει περιβαλλοντικά.

Μετά από διάφορες συσκέψεις με τις τεχνικές υπηρεσίες, πάρθηκε η απόφαση να εντάξουμε το μισό κομμάτι.

Το πήγαμε στο περιφερειακό συμβούλιο και ομόφωνα αποφάσισε για το δεύτερο κομμάτι.

Θα πρέπει πλέον ορισμένοι να σταματήσουν, να λένε διάφορα ότι εμείς θα εντάσσαμε ολόκληρο το έργο, αυτό είναι ένα παραμύθι. Ήταν πολιτική απόφαση, υπάρχει απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, ομόφωνη και προχοράμε για το δεύτερο κομμάτι.

 

Στάλθηκε ο φάκελος των μελετών, για έλεγχο στην διαχειριστική αρχή, για να πάει το έργο για ένταξη στο ΕΣΠΑ, πλην όμως στον φάκελο μέσα, απουσιάζουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, στοιχεία τα οποία προβλεπόταν από την προγραμματική σύμβαση.

Δεν μιλάω για τις επιπλέον μελέτες, δεν ανακατεύω καθόλου τις επιπλέον μελέτες.

Μιλώ για το τι προέβλεπε μέσα η προγραμματική σύμβαση, ένα, δυο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι. Από αυτά τα κομμάτια ορισμένα είναι πλήρη, η περιβαλλοντική μελέτη παράδειγμα είναι πλήρης, η μελέτη οδοποιίας είναι πλήρης, κάτι άλλα όμως γεωτεχνικά, λείπουν κομμάτια, κάτι υδραυλικά, κάτι ιστορίες τεχνικός δεν είμαι, αλλά επίσημα από την διαχειριστική αρχή με έγγραφο της μας λέει ότι βάσει της προγραμματικής σύμβασης , έπρεπε να υπάρχουν και αυτά τα στοιχεία.

Δεν μπορούμε να τα περάσουμε, ούτε να τα ξανακάνουμε γιατί φαίνονται ότι διπλοπληρώνονται.

Άρα είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να τα ξανακάνουμε.

Λείπουν ορισμένα πράγματα τα οποία ζητάει η διαχειριστική αρχή, τα οποία δεν προβλεπόταν όμως στην προγραμματική σύμβαση,

Ήδη σαν περιφέρεια προχωρήσαμε και δώσαμε εντολή, να προχωρήσουμε για παράδειγμα στην σύνταξη της μελέτης σήμανσης, η οποία δεν υπήρχε και δεν είχε καμία υποχρέωση η Αν.Γρε να την έχει και προχωραμε σε αυτή την κατεύθυνση να τις υλοποιήσουμε και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή.

 

Δεν γνωρίζω εγώ προσωπικά, εάν εξαρχής αυτή η μελέτη ήταν ελλιπής, ή εάν κατά τη διαδρομή από την Αν.Γρε μέχρι το κτίριο εδώ πέρα χάθηκαν στοιχειά, η αν άνοιξε καμία πόρτα, γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος, άνοιξε καμιά πόρτα από το γραφείο που ήρθαν οι μελέτες και φύγανε και εξαφανίστηκαν αυτά τα στοιχειά.

 

Εκείνο που γνωρίζω επίσημα αυτή τη στιγμή με έγγραφα, είναι ότι λείπουν στοιχεία, τα οποία ήταν συμβατοποιημενα και θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στον φάκελο.

 

Είχαμε πολλαπλές συσκέψεις με παράγοντες της Αν.Γρε, δυστυχώς όμως λύση δεν βρέθηκε. Η τελευταία ήταν στις 31/5/2012, παρουσία δεκαπέντε ατόμων, όλων των τεχνικών υπηρεσιών, εκπροσώπων της Αν.Γρε, ήταν ο κ.Τζακόπουλος και ο κ. Αρμπάρας, εγώ, η ειδική σύμβουλος, να μην αναφέρω όλες τις τεχνικές υπηρεσίες, η ΑΝΚΟ, εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ, για να βρεθεί λύση, γιατί στο έργο πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια. Εάν μέχρι 31/12 δεν συμπληρωθεί ο φάκελος, χάνεται το έργο, αυτή είναι η αλήθεια.

 

Στην τελευταία σύσκεψη αποφασίστηκε να πληρωθούν τα 130.000 ευρώ που ήταν συμβατοποιημενα μέσο των ΚΑΠ, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, να δοθούν 50.000 ευρώ μόλις έρθουν τα λεφτά, γιατί όπως γνωρίζεται, έχω ξαναπεί ότι  δεν μας έχουν έρθει λεφτά από τους ΚΑΠ φέτος, 50.000 ευρώ φέτος μόλις έρθουν οι ΚΑΠ και τα υπόλοιπα, η ολόκληρα και τα 80.000 ευρώ του χρόνου το 2013, η 40.000 το 2012 και 40.000 ευρώ το 2014. Συμφωνήσαμε σε αυτό και να δούμε τις επιπλέον μελέτες 450.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά + Φ.Π.Α. τι θα γίνει, εκεί υπάρχει νομικό πρόβλημα και το ερώτημα είναι πολύ απλό.

Παρελήφθησαν οι μελέτες και δόθηκε εντολή να γίνουν οι επιπλέον μελέτες τον Μάιο του 2009. Εγώ τον Μάιο του 2009 ήμουν Ιατρός στο Νοσοκομείο, καθώς και το 2010, ανέλαβα από 1/1 του 2011. Άλλοι ήταν υπεύθυνοι να κάνουν συμπληρωματικές, προγραμματικές συμβάσεις.

Δεν ηταν ο Δασταμάνης και το ερωτημα είναι: Γιατί δεν εγιναν από τον Μαιο του 2009, μεχρι της 31 Δεκεμβρίου του 2010, αυτές οι συμπληρωματικές, προγραμματικές συμβάσεις ;

Γιατί εάν έβρισκα εγώ αυτές τις συμπληρωματικές, προγραμματικές συμβάσεις σήμερα, ως όφειλα διάδοχος κατάσταση, θα έπρεπε να πληρωθούν και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να συζητάμε για αυτές τις επιπλέον. Αυτές οι επιπλέον συμβάσεις, έχουν νομικό κόλλημα.

Ας βγουν και να απαντήσουν γιατί από τον Μάιο του 2009, μέχρι της 31 Δεκεμβρίου του 2010 δεν συμβατοποιησαν αυτό το αντικείμενο.

Δεν είμαι υπεύθυνος να απαντήσω εγώ σε αυτό.

Έρχονται ξαφνικά το 2011 και το 2012 και μου λένε, να συμβατοποιηθούν, πως;

Τουλάχιστον η νομική υπηρεσία λέει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό σε αυτή τη φάση, παρολαυτα όμως ψάχνουμε και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε νομική φόρμουλα να τα συμβατοποιησουμε.

 

Δεν είναι το θέμα χρηματικό σαν ποσό, είναι το θέμα νομικό.

Άρα έχουμε δυο ξεχωριστά θέματα, από την μια έχουμε μια προγραμματική σύμβαση η οποία είναι 1.130.000 ευρώ και την αναγνωρίζουμε πλήρως και από την άλλη έχουμε συμπληρωτικές μελέτες τις οποίες όμως και αυτές τις αναγνωρίζουμε, αλλά υπάρχει νομικό πρόβλημα στο πως θα συμβατοποιηθουν.

 

Για το έργο είπαμε πως δεν μπορούσε να ενταχθει ολόκληρο.

Μιλούν ορισμένοι ότι χάνονται χρήματα από τα Γρεβενά, γιατί αν πήγαινε ολόκληρο το έργο, ήταν περίπου 30.000.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 16.000.000 ευρώ.

Είναι εντελώς ψέμα. Και γιατί;

Γιατί όταν πάρθηκε η απόφαση να εντάξουμε το έργο, από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Βασιλίτσα, πάρθηκε συγχρόνως και η απόφαση να δοθεί εντολή στην διαχειριστική αρχή, να ενταχθει και η σήραγγα του Σπηλαίου και ο δρόμος Μικρολίβαδο – Μοναχίτι.

Η σήραγγα του Σπηλαίου, περίπου 10.000.000 ευρώ και ο δρόμος Μικρολίβαδο Μοναχίτι 3.500.000 – 4.000.000 ευρώ. Έγινε διερεύνηση να ενταχθει και ο δρόμος Δοτσικό-Κουρούνα, ο δρόμος Άγιος Γεώργιος – Σειρήνι για να ενωθεί με το Τσοτύλι, καθώς και ο δρόμος Σύδενδρο με τον κάθετο που πηγαίνει για Ροδιά, πλην όμως αυτά τα τρία που σας ανέφερα τελευταία, δεν είχαν προδιαγραφές ΕΣΠΑ για να μπουν στο ΕΣΠΑ και εντάχθηκε, δηλαδή πήρε πρωτόκολλο ένταξης και η σήραγγα του Σπηλαίου από την διαχειριστική αρχή και ο δρόμος Μικρολίβαδο.

 

Άρα για ποια λεφτά μιλάμε ότι χάνονται από το προβλεπόμενο ποσό των 30.000.000 ευρώ; Δεν χάνεται κανένα ευρώ.

Εάν πήγαινε ολόκληρο το έργο, σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε ούτε για την σήραγγα του Σπηλαίου, γιατί δεν φτανανε τα λεφτά, 70.000.000 είναι σε όλη την περιφέρεια για οδοποιία και δεν θα πήγαινε ούτε ο δρόμος Μικρολίβαδο Μοναχίτι. Αυτά πάνε γιατί βρήκαμε κόλλημα στο να ενταχθει ολόκληρο το έργο, οπότε από τα Γρεβενά δεν έπρεπε να χαθεί κανένα ευρώ.

 

Δεν μας φταίει κανείς, ούτε η Κοζάνη ούτε κανένας. Μας φταίει ο κακός μας εαυτός.

Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τα άλλα τα παραμύθια μας φταίνε μας κυνηγούν, αυτά είναι εφιάλτες.

 

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα για το έργο. Ο καθένας μας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Εάν ο φάκελος δεν συμπληρωθεί μέχρι 31/12, χάνεται το έργο. Από τη πλευρά μου η ευθύνη αυτή τη στιγμή είναι να συμπληρώσω τον φάκελο για τις μελέτες η οποίες δεν ήταν συμβατοποιημενες. Σήμανση και ορισμένες άλλες. Μικρών τεχνικών έργων που δεν προβλεπόταν στη σύμβαση και αυτό κάνω και μέχρι 31/12 θα είμαι έτοιμος.

Οι υπεύθυνοι όμως που κανανε την προγραμματική σύμβαση και έπρεπε στον φάκελο μέσα να είναι όλα τα πράγματα αυτά, θα έπρεπε να αναλάβουν όλοι την ευθύνη.

Ποιος θα χάσει το έργο θα πρέπει να απολογηθεί στον Γρεβενιώτικο λαό.

 

Τι ζητώ. Ζητώ από την Αν.Γρε, δεν λέω ότι δεν έγιναν. Προς θεού δεν το είπα ποτέ. Λέω ότι μέσα στον φάκελο απουσιάζουν στοιχεία συμβατοποιημενα, πληρωμένα.

Φέρτε μου ένα αντίγραφο σαν Αν.Γρε. Αφού λέτε ότι τα έχετε. Φέρτε μου ένα αντίγραφο, σε CD. Πόσο κοστίζει ένα CD; 1 ευρώ; Δεν θέλω τίποτα άλλο. Εάν αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μόλις τελειώσουμε μου έρθει το αντίγραφο κλείνει η υπόθεση και το έργο θα είμαι υπεύθυνος εγώ, αν ενταχθει η αν δεν ενταχθεί και εγώ θα απολογηθώ στον Γρεβενιωτικο λαό. Εάν δεν μου έρθει όμως αυτό το CD του ενός ευρώ, το έργο χάνεται. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια.

 

Το δεύτερο που ζητώ είναι να εφαρμοστή η απόφαση του Δ.Σ. της Αν.Γρε.

Μετά την επίσκεψη μου στον εισαγγελέα, επειδή δεν μου αρέσουν οι εισαγγελείς, αποφεύγω, σε όλη μου τη ζωή δεν έχω ξαναπάει σε εισαγγελέα, ούτε σε δικαστήριο.

Προσπαθήσαμε να βρεθεί μια ειρηνική λύση. Έγιναν συστάσεις προς την Αν.Γρε. να παραδοθεί ο φάκελος πλην όμως, έχουν περάσει γύρω στις 17-18 ημέρες και τα υπόλοιπα στοιχεία, ένα αντίγραφο CD, δεν μου έχει έρθει ακόμα.

Ζητώ να εφαρμοστή άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. της Αν.Γρε.

Είναι αδιανόητο, να υπάρχουν Δ.Σ. και να αρνείται ο πρόεδρος να παραδώσει τα στοιχεία. Αν είναι έτσι να καταργηθούν όλα τα Δ.Σ. είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, τουλάχιστον ζούμε σε μια δημοκρατία και οι αποφάσεις των Δ.Σ. πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αυτό ορίζει η δημοκρατία, αυτό ορίζει το σύνταγμα.

Ειδάλλως, μπορώ και εγώ κάλλιστα, αύριο μεθαύριο να πάρει κάποια απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο ή ο Περιφερειάρχης και να μην την εφαρμόσω.

Μπορεί να μην  μου αρέσει εμένα η απόφαση. Είμαι υποχρεωμένος όμως με τους κανόνες της δημοκρατίας που λειτουργούμε να εφαρμοστή.

Κάνω έκλυση. Ζητώ από την Αν.Γρε. να μου παραδώσει, να εφαρμοστή η απόφαση του Δ.Σ. και η απόφαση του Δ.Σ. είναι να παραδοθούν ένα αντίγραφο της μελέτης σε CD. Ένα ευρώ, ένα ευρώ και μιλάμε για ένα έργο 16.000.000.

Ο καθένας μας ας αναλάβει την ευθύνη.

 

Θα περιμένω μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Εάν δεν μου παραδοθεί το CD θα διεκδικήσω με κάθε νόμιμο μέσο, το δικαίωμα μέσο της δικαστικής οδού. Δεν απομένει άλλος τρόπος. Όπως καταλαβαίνετε όμως μέσο της δικαστικής οδού, θα πάρει χρόνο και το έργο θα χαθεί.

Ή έρχεται το CD άμεσα για να προχωρήσει το έργο ή το έργο χάνεται. Και δεν θα χαθεί εξαιτίας μου, δεν θα χαθεί εξαιτίας μου.

Βρήκαμε μπλοκαρισμένα σχεδόν όλα τα έργα και ξεκινώ:

Ύδρευση Ηρακλεωτών, μπλοκαρισμένο και σταματημένο για χρόνια. Το ξεμπλοκάραμε γιατί δεν είχαμε πρόβλημα με τις μελέτες.

Βρήκαμε μπλοκαρισμένη την γέφυρα του Πόρου. Την ξεμπλοκάραμε και την δημοπρατήσαμε.

Βρήκαμε μπλοκαρισμένο τα πατώματα. Ήδη εξετάζουν τα πατώματα και μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε αποτέλεσμα.

Βρήκα μπλοκαρισμένο αυτό εδώ. Αυτό όμως δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Δεν δικαιούμαι σαν Αντιπεριφερειάρχης να πάω να διπλοπληρωσω ένα πράγμα.

Δηλαδή αγοράζουμε κάτι, στο σπίτι μας, ένα αυτοκίνητο και ξαφνικά πρέπει να το πληρώσουμε πάλι για να το πάρουμε, να το πληρώσουμε δυο φορές για να το έχουμε.

Είναι υποχρέωση της προγραμματικής σύμβασης να σεβαστούν την προγραμματική σύμβαση. Να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Αν.Γρε. για να προχωρήσει αυτός ο τόπος.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Κύριε Αντιπεριφερειάρχα είπατε ότι αναγνωρίζεται τις οφειλές της Αντιπεριφερειας προς την Αν.Γρε. Είπατε για 1.130.000 ευρώ, κάποια άλλα στα οποία υπάρχουν νομικά κολλήματα τα οποία προσπαθείτε πάλι να τα λύσετε. Εσείς ως Αντιπεριφερεια είστε και εσείς μάλλον μέλος του Δ.Σ. της Αν.Γρε. Για πιο λόγο;  τα έχετε πει αυτά στο διοικητικό συμβούλιο της Αν.Γρε. που είστε και εσείς μέλος. Δηλαδή μιλάτε με έναν τρόπο λέτε και είστε απέναντι. Αφού έχετε και εσείς ποσοστά μέσα στην Αν.Γρε. Τα έχετε μεταφέρει αυτά μέσα στο διοικητικό συμβούλιο; Γνωρίζει η Αν.Γρε. ότι εσείς προτίθεστε να ικανοποιήσετε τις οφειλές τις οποίες παρουσιάζουν με τον Α΄ ή Β΄ τρόπο; Γιατί συμβαίνει αυτό; Είπατε ότι αν πάμε νομικά το θέμα, θα περάσουμε από 31/12 θα χάσουμε το έργο. Δηλαδή θα πρέπει να τρέχουμε στα δικαστήρια; Όταν όλοι ανήκουμε σε ένα διοικητικό συμβούλιο . Δεν μπορούμε να το λύσουμε εκ των έσο αυτό και να παψουμε να επικαλούμαστε πάντα την δικαιοσύνη;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Λοιπόν. Έχετε απόλυτο δίκαιο. Επικαλούμαι το έγγραφο του κ. Δακή το οποίο δεσμεύεται για το έτος 2012 ποσό 50.000 ευρώ. Αυτό είναι έγγραφο του κ. Περιφερειάρχη.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Τα είπαμε αυτά.

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Όχι τα είπαμε, άλλο στα λόγια και άλλο τα έγραφα.

Ότι μιλώ είναι στην διάθεση σας. Υπάρχουν για όλα έγραφα.

Μιλάει, απαντάει προς την Αν. Γρε. ο κ. Περιφερειάρχης και λέει για το έτος 2012 ποσό 50.000 ευρώ, για το έτος 2013 ποσό 50.000 ευρώ με ασφάλεια και ποσό 30.000 ευρώ, με προσπάθεια να καταβληθεί ολόκληρο και αν δεν μπορέσουμε τα 30.000 να τα πάνε στο 14. Αυτά είναι δέσμευση του κ. Περιφερειάρχη.

Προσπαθώ τόσο καιρό, αυτή η υπόθεση δεν είναι σημερινή.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Για τόσα λίγα χρήματα μιλάτε;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: 130.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα δεν είναι συμβατοποιημενα και διευκρίνισα και είπα ότι είναι δυο ξεχωριστές περιπτώσεις. Παρακάτω λέμε.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Θα προσπαθήσετε να τα ικανοποιήσετε και αυτά είπατε.

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Ναι. Λέει ο κ. Περιφερειάρχης. «Σε δυο γέφυρες με τα αντίστοιχα γεωτεχνικά σε πρόσθετες γεωτεχνικές μελέτες του τμήματος οδού Παναγιά, τα οποία αφορούν το έργο που είναι έξω συμβατικό, δεν είναι συμβατοποιημενο, δεσμευόμαστε να το ψάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Γιατί δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα εκεί πέρα, δεν μιλάμε για 30,40, 50.000 ευρώ. Μιλάμε επίσημα 350.000 ευρώ +Φ.Π.Α. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Και εκείνα τα αναγνωρίζουμε αλλά δεν μπορούμε να βρούμε νομική φόρμουλα και το ερώτημα είναι. Επαναλαμβάνω και πάλι γιατί δεν έγινα κατανοητός. Γιατί αυτό το πρόβλημα αφού το είχαμε από τον Μάιο του 09΄, μεταφέρετε και το συζητάμε το Σεπτέμβρη του 12΄. Μάιος του 09΄ τότε υπήρχαν και λεφτά και ήταν εντελώς διαφορετικό το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τις μελέτες και τις προγραμματικές συμβάσεις. Πέρασαν από τότε, από τον Μάιο του 09΄ μέχρι που ανέλαβα εγώ 1/1 του11’19 μήνες; 19 μήνες. Γιατί δεν συμβατοποιήθηκαν τότε;

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. : Ποιος ήταν υπεύθυνος τότε για τις συμβατοποιησσεις; Ήταν η περιφέρεια ή η Νομαρχία;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Η Νομαρχία ήταν τότε, δεν υπήρχε περιφέρεια. Η Νομαρχία ήταν τότε.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. : Υπήρχε και η περιφέρεια, απλός όχι με την σημερινή μορφή.

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Υπήρχε η αποκεντρωμένη, υπήρχε η κεντρική περιφέρεια ας πούμε. Δεν είχε καμία σχέση η περιφέρεια. Ήταν θέμα ο τότε Νομάρχης να το πάει στο Νομαρχιακό συμβούλιο, να πάρει απόφαση το συλλογικό όργανο για να γίνει επιπλέον προγραμματική σύμβαση, συμπληρωματική προγραμματική σύμβαση και να προχωρήσει.

Το ερώτημα είναι όμως γιατί  προέκυπταν και τότε νομικά προβλήματα και δεν μπορούμε να τα αγνοούμε και να λέμε επιλεκτικά ότι μας αρέσει. Εάν γινόταν τότε θα πήγαινε στο ελεγκτικό συνέδριο; Ξεπερνούσε το 1.000.000 και έπρεπε τότε να πάει στο ελεγκτικό συνέδριο; Θα χανόταν το έργο; Υπήρχε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέτοιας φύσεως προβλήματα και γιαυτο δεν μπορούμε λέμε σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να υπογράψουμε μια τέτοια σύμβαση. Και ήθελα να απαντήσω, επαναλαμβάνω δεν είμαι και πάλι άνθρωπος ο οποίος τρέχει στον εισαγγελέα με το παραμικρό. Αυτή τη συνέντευξη την κάνω και στον εισαγγελέα πήγα γιατί έφτασε στο απροχώρητο η κατάσταση.

Επαναλαμβάνω εάν μέχρι 31/12 δεν συμπληρωθεί ο φάκελος, πήραμε παρατάσεις τρείς μέχρι στιγμής, με χίλια ζόρια.

Εάν μέχρι 31/12  δεν συμπληρωθεί ο φάκελος με τα συμβατοποιημενα, με τα πληρωμένα, γιατί τα άλλα είμαι σίγουρος ότι θα τα φτιάξω και η χρηματοδότηση έχει βρεθεί και όλα έχουν βρεθεί για τα υπόλοιπα…

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. :Για τα υπόλοιπα 450.000 ευρώ μιλάτε τώρα έτσι;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Όχι, όχι μιλώ για τα υπόλοιπα που αφορούν εμένα, αυτά που δεν προβλεπόταν στη σύμβαση. Εντάξει; Μιλώ για την σήμανση , μιλώ για τα μικρά τεχνικά έργα, αυτά δεν προβλεπόταν και προς θεού δηλαδή πρέπει να τα αναθέσουμε κάπου για να γίνουν και ήδη έχουμε προχωρήσει. Έχει βρεθεί η χρηματοδότηση και έχουμε προχωρήσει. Δηλαδή κάνουμε τον προϋπολογισμό και θα είναι έτοιμα, σε δυο μήνες αυτά που λέω τώρα…

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. : Γιατί προϋπολογισμό μιλάμε;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Δεν έχω σαφή εικόνα, δεν λέω για τα… μιλώ για τα επιπλέον που χρειάζονται σήμανση και τα λοιπά. Δεν έχω σαφή εικόνα αυτή τη στιγμή για να σας πω. Αλλά όσα και να χρειαστούν για τα επιπλέον που χρειάζονται τα λεφτά θα βρεθούν.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Α.Π. : Η ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβούλιου που είπατε της Αν.Γρε. …

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Όχι δεν είπα… ομόφωνη, συγγνώμη είπα απόφαση.

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Α.Π. : …απόφαση, η οποία ήρθε πριν 20 ημέρες, αν κατάλαβα καλά

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Ναι περίπου.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Α.Π. : Τι περιλαμβάνει, τι ακριβώς λέει; Να δοθεί ένας άλλος φάκελος; Δηλαδή έχει τα στοιχεία η Αν.Γρε.;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Είναι υποχρεωμένη κάθε εταιρεία όταν κάνει ένα έργο, είναι υποχρεωμένη για ορισμένα χρόνια να έχει ένα αρχείο. Εγώ τι ζητώ. Ζητώ από το αρχείο, δεν αμφισβητώ ότι τα έχει τα στοιχεία αυτά εκεί πέρα, ίσως εκ παραδρομής, ίσως χάθηκαν στον δρόμο, ίσως όπως είπα και προηγουμένως άνοιξε κανένα παράθυρο και φύσηξε αέρας και έφυγαν, ίσως κάποιος υπάλληλος τα πήρε, γιατί εδώ υπάρχει δεν ελέγχεται από κανέναν, παραλαμβάνεται μόνο από πολιτικά πρόσωπα, μια μελετη 1.130.000 ευρώ έτσι,  παραλαμβάνεται από πολιτικά πρόσωπα. Όχι ότι είναι παράνομο, είναι νόμιμο. Δεν θεωρείται ως όφειλε βάση της προγραμματικής σύμβασης, από τις τεχνικές υπηρεσίες. Η μελετη αυτή δεν είναι θεωρημένη. Αυτά που λέω, τα λέω με στοιχεία, δεν τα λέω γιατί τα βγάζει ο Δασταμανης. Μακάρι εγώ, αυτή τη στιγμή να είχα μια μελετη η οποία να ήταν θεωρημένη, έτσι . Στον έλεγχο που θα πήγαινε αν απουσίαζαν αυτά τα στοιχεία, ο υπάλληλος, οι αρμόδιοι υπάλληλοι μάλλον θα παγαίνανε από εκεί που ήρθαν. ΕΔΕ και στο σπίτι, ΕΔΕ και στο σπίτι. Δυστυχώς όμως έχω μια μελετη ξεκρέμαστη εντελώς. Δεν έχει ελεγχτεί από κανέναν, ποιος φταίει, τι κάνει ούτε εισαγγελέας είμαι, ούτε ντεντέκτιβ είμαι να ψάχνω και να κάνω. Και δεν είναι και της ώρας, της παρούσας δηλαδή. Πιστεύω σε αυτά που λέει η Αν.Γρε. σε επανειλημμένες συσκέψεις που κάναμε ότι υπάρχουν τα στοιχεία  και αυτό που ζητώ δεν είναι, είναι παρά πολύ απλό. Ντρέπομαι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ένα CD αξίας ενός ευρου, για ένα έργο 16.000.000 ευρώ. Κοντεύουμε να τρελαθούμε ρε παιδιά.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Α.Π. : Το ερώτημα μου είναι αυτό, Η Αν. Γρε. λέει ότι τα έχει…

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Η Αν.Γρε. λέει ότι τα έχει, δεν τα παραδίδει όμως.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Εσείς δεν είστε μέλος της Αν.Γρε. δεν μπορείτε να…

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Εμείς είμαστε μέλος της Αν.Γρε. Προσέξτε να δείτε. Με 5% μετοχές. Τώρα το πώς έγιναν και δεν έγιναν δεν θέλω να επανέλθω, γιατί γράφτηκαν ορισμένα πράγματα, ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι θελανε να πάνε στην ΑΝΚΟ να σβήσουν και να διαλύσουν την Αν.Γρε. και να την πάνε στην ΑΝΚΟ. Ήταν αυτοί, όπως στην Καστοριά , εάν η ΑΝΚΑΣ η Αναπτυξιακή Καστοριάς πήγε στην ΑΝΚΟ, εάν έμεινε στην περιφέρεια η Αν.Γρε. τόσο θα πήγαινε και η Αν.Γρε. Η ΑΝΚΑΣ σας ρωτώ, πήγε στην ΑΝΚΟ; Είναι ανεξάρτητοι αυτή τη στιγμή; Ανήκει στην περιφέρεια; Ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς; Ανήκει. Αν έμενε σε μας, θα ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, απλά πράγματα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Β. : Για πιο λόγο πιστεύεται ότι δεν τα δίνει η Αν.Γρε. τα στοιχεία της μελέτης ;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Δεν γνωρίζω. Το μόνο που γνωρίζω δηλαδή επίσημα, είναι ότι έχει παρθεί επίσημα απόφαση από το Δ.Σ. να δοθεί το αντίγραφο. Τώρα, τι να σας πω; Δεν μπορώ να πω τίποτα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Καθίσατε σε ένα τραπέζι εσείς και ο κ. Δήμαρχος, πρώην Νομάρχης για να λήξει αυτό το θέμα…;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Έχουμε καθίσει πάρα πολλές φορές. Αλλά του τύπου εκβιασμοί, ή συμβατοποιουνται και τα υπόλοιπα ή δεν δίνουμε τίποτα, με συγχωρείτε πάρα πολύ δεν τους δέχομαι, ούτε πρόκειται να τους δεχτώ.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Β. : Δηλαδή υπάρχει ορος από την Αν.Γρε. να συμβατοποιησετε τα υπόλοιπα και μετά να δοθεί…

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Ναι, πως τον τρόπο όμως. Τον τρόπο. Ήμουν πάντοτε υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της νομιμότητας. Νόμιμος τρόπος αυτή τη στιγμή, νομικές υπηρεσίες της περιφέρειας και του υπουργείου δεν μας έχουν δώσει. Δεν μας έχουν βρει λύση για να συμβατοποιηθουν νόμιμα. Καθόλα νόμιμα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. : Για τις δυο επιπλέον προγραμματικές…

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Για τις δυο επιπλέον μιλώ, ναι. Το ζήτημα όμως παιδιά δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι. Το κεραιο ζήτημα αυτή τη στιγμή που μας καίει είναι τα συμβατοποιημενα. Τώρα τον αν η Αν.Γρε. πήγε και έκανε έργο 500.000 ευρώ με προφορική εντολή, δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ. Εγώ πάντως προσωπικά σαν Αντιπεριφερειαρχης, ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια ενέργεια. Δηλαδή να προχωρήσω σε εργο 500.000 ευρω, χωρις να εχω την απαραιτητη χρηματοδοτηση.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Γ. : Την μελέτη, δεν είναι υποχρεωμένη να σας την δώσει η Αν.Γρε.;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Ναι, είναι υποχρεωμένη. Θα πάμε δια της δικαστικής οδού της νόμιμης, αλλά προσέξτε. Όλοι γνωρίζετε ότι στα δικαστήρια παίρνει χρόνο και ο χρόνος εμάς μας πιέζει πάρα πολύ. Αυτό το ζήτημα έχει πάρα πολύ καιρό. Συσκέψεις επί των συσκέψεων. Επικαλούμαι την τελευταία σύσκεψη την 31/5 φέτος δηλαδή που έγινε όπου η Αν.Γρε. οι εκπρόσωποι της Αν.Γρε. ο κ. Αρμπάρας και ο κ. Τζακόπουλος μας είπαν, υποσχέθηκαν μπροστά σε 15 άτομα, ότι μέσα σε 35 ημέρες τα έχουμε τα στοιχεία, α δεν τα έχετε; σε στυλ δουλέματος δηλαδή. Θα μας τα έφερναν σε έναν μήνα. Μέχρι στιγμής δεν ήρθε τίποτα απολύτως.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. : Μπορείτε να μιλήσετε λίγο πιο συγκεκριμένα για το ποια στοιχεία της μελέτης λείπουν ; και ποια είναι αυτά ;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Πιο συγκεκριμένα ; Γενικά θα σας μιλήσω παιδιά, ούτε τεχνικός είμαι ούτε υπεύθυνος. Ξέχασα να σας πω ότι αυτό το έργο το είχαμε προτείνει σαν περιφέρεια για έργο σημαία. Για ποιους λόγους όμως η προηγούμενη κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι το απέρριψαν. Εντάξει. Τώρα οι λόγοι; Δεν ξέρω κανείς δεν μας έχει απαντήσει τι έγινε και τι δεν έγινε δηλαδή σε αυτή την ιστορία. Από την πρώτη στιγμή ασχολούμαστε με αυτό το έργο. Περιμέναμε κάναμε υπομονή εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτό το παρακαλετό έχει μήνες δεν είναι σημερινό, δεν είναι χθεσινό, δεν έχει έναν μήνα, δεν έχει  δυο μήνες, έχει μήνες. Σήμερα τα φέρνουμε, αύριο τα φέρνουμε. Βαρεθήκαμε να κάνουμε συσκέψεις από των συσκέψεων και τι; Να ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή ένα αντίγραφο. Δεν ζητάμε όλες τις μελέτες, δηλαδή όλα τα τεύχη. Ζητάμε σε CD. Ένα απλό πράγμα.

 

Λοιπόν η περιγραφή του έργου στη σύμβαση ήταν:

Μελέτη οδοποιίας, η οποία υπάρχει.

Υδραυλικά έργα αποχέτευσης αποστράγγισης οδού, έπρεπε να υπάρχουν σε ξεχωριστό φάκελο. Δεν υπάρχουν, υπάρχουν διάσπαρτα μέσα, όφειλε όμως η εταιρεία να τα έχει σε ξεχωριστό τεύχος.
Υποβολή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υπάρχει.

Τοπογραφικές εργασίες και κτηματολόγιο, υπάρχει.

Γεωλογικές και γεωτεχνικές εργασίες, είναι ελλιπέστατα αυτά που μας έχουν παραδοθεί και εδώ έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί υπήρξε και μια άλλη σκέψη και δεν θα διστάσω να την πω. Να τα κάνουμε, να τα φτιάξουμε από την αρχή και να καταφερθούμε κατά παντός υπευθύνων να τα πληρώσει εκείνος. Φταίει υπάλληλος, φταίει η Αν.Γρε ποσώς με ενδιαφέρει, να τα πληρώσει.

Πλην όμως για να γίνουν αυτά που λείπουν από τα γεωτεχνικά δεν μπορούμε, δεν τα προλαβαίνουμε. Είναι ντροπή όμως σε αυτή τη φάση που περνά η χώρα μας, σε αυτή την οικονομική κρίση, εμείς να ξοδεύουμε λεφτά. Ακόμα και στα δικαστήρια που θα πάω, ντρέπομαι πραγματικά γιατί χρειάζονται λεφτά. Ο λαός θα τα πληρώσει, ο Γρεβενιώτικος λαός θα τα πληρώσει τα δικαστήρια που θα πάμε. Δεν θα τα πληρώσει ο Δασταμάνης.

Έκλυση δημόσια, κάνω έκλυση την τελευταία στιγμή, φέρτε μου τα στοιχεία που είναι πληρωμένα, που είναι συμβατοποιημένα.

 

Λείπουν αυτά τα πράγματα που σας είπα. Ακριβώς τώρα λεπτομέρειες κτλ., αυτό επιβεβαιώνεται με το έγγραφο της διαχειριστικής αρχής. Το οποίο λέει ότι αν δεν μου φέρεται τα στοιχεία… Πήραμε μια παράταση ήταν μέχρι τέλος Αυγούστου, ξαναπήραμε μια παράταση, το έργο απεντασετε.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Γ. : Χάνεται;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Χάνεται.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.Κ. : Αυτό το έγγραφο τι ημερομηνία έχει κ. Δασταμανη;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Το έγγραφο της διαχειριστικής 6/8

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : κ. Δασταμάνη δεχόσαστε εκβιασμούς; Εκβιάζεστε;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε, εμένα με ενδιαφέρει το έργο.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Μ. : Είπατε πριν, εκβιασμοί…

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Εκβιασμοί ή πληρώνεις και τα υπόλοιπα ή δεν σου δίνουμε τίποτα. Εάν υπάρχει κάποιος πολίτης ο οποίος δέχεται αυτό το πράγμα… μιλάμε για πληρωμένα πράγματα παιδιά. Άσχετα αν υπάρχει μια οφειλή, σε κάθε εταιρία υπάρχει μια οφειλή. Συμβατοποιημενα είναι τα 130.000 ευρώ, τα οποία ναι θα πληρωθούν. Αν και δεν είχαν προβλεφτεί όπως έπρεπε προβλεφτούν. Από πού θα χρηματοδοτηθεί αυτό; Κάνουμε ένα έργο και πρέπει από την αρχή να προβλέψουμε από ποιον κωδικό θα πάρει τα λεφτά. Στείλαμε έγγραφο, επαναλαμβάνω προς το υπουργείο για να μας χρηματοδοτήσει τα 130.000 ευρώ, πλην όμως η απάντηση ήταν αρνητική και πήραμε απόφαση να το εντάξουμε στους ΚΑΠ, στους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και σας έδειξα και το έγγραφο του κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος δεσμεύεται ότι τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν έτσι. Τι άλλο να κάνουμε, για πείτε μου;

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Χ.Γ. : κ. Δασταμάνη σε μια δήλωση σας, το τελευταίο διάστημα είχατε δηλώσει ότι εάν δεν ολοκληρωθεί, ή αν σταματήσει το έργο θα παραιτηθείτε από την θέση του Αντιπεριφερειαρχη. Έχετε να πείτε κάτι πάνω σε αυτό;

 

Γ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ: Ίσως. Τι εννοούσα και το εννοώ και σήμερα.

Εάν μου παραδοθούν αυτά τα στοιχεία και χαθεί το έργο εξαιτίας μου, γιατί δεν θα μπορέσω η γιατί δεν θα βρω τα χρήματα να κάνω τις επιπλέον μελέτες. Ισχύει η δήλωσης μου, θα παραιτηθώ. Τώρα συμβουλές τρέξτε και ωριμάστε μελέτες, ας τις κρατήσουν για τους εαυτούς τους ορισμένοι.

Ισχύει η δήλωση μου στο ακέραιο. Εάν δεν κατορθώσω να κάνω τις επιπλέον μελέτες που δεν είναι συμβατοποιημένες, δεν βρω τα χρήματα και δεν κατορθώσω να τις κάνω, ναι παραιτούμε την ίδια ώρα. Εάν έχω εγώ την ευθύνη δηλαδή, που σας ανέλυσα ποια είναι η ευθύνη μου. Θα παραιτηθώ.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ