Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Γρεβενών. * Του Μιλτιάδη Καραλή

Κύριε Δήμαρχε,

Σας απευθύνω και δεύτερη ανοιχτή επιστολή δια μέσω του τοπικού τύπου Γρεβενών μετά από 13 μήνες της πρώτης μου επιστολής την οποία όπως μου είπατε στις 5-4-2013 δεν την είχατε διαβάσει ούτε εσείς ούτε οι δημοτικοί σας σύμβουλοι. Σας έδωσα αντίγραφο της επιστολής μου και σας είπα τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει το δημοτικό διαμέρισμα της Λάβδας.

Και επειδή μου είπατε ότι δεν τη διαβάσατε μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία και επειδή από την ημέρα εκείνη έως σήμερα δεν ανταποκριθήκατε στο καθήκον και στην υποχρέωση που έχετε για τα αναγκαία και επείγοντα προβλήματα που έχει η τοπική κοινότητα του χωριού μου, με αναγκάζετε να αναδημοσιεύσω το περιεχόμενο της πρώτης επιστολής μου 28-09-2012, για να αποδειχθεί η μεγάλη σας αδιαφορία ακόμη και για τις επείγουσες ανάγκες των δημοτών σας.

Σας έγραφα : ΟΧΙ κ. Δήμαρχε έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμένων δασών, και ΟΧΙ έργα βιτρίνας και καλλωπισμού στις μέρες που ο κόσμος δεν έχει και δε θα έχει ψωμί να φάει.

Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι η χώρα μας είναι καταχρεωμένη και οι δήμοι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, και εσείς ομολογείτε και λέτε στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου ότι δεν έχετε ευρώ να τους δώσετε για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων τους. Υπογράφετε όμως προγραμματικές συμβάσεις για έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμένου Δάσους χρηματικού ποσού 760,000 ευρώ.

Μια λαϊκή παροιμία λέει : «Ενώ δεν είχαμε που να μένουμε, θέλουμε στου παπά το σπίτι.» Και μία άλλη επίσης λέει : « Όλα τα έχει η Μάρω και ο φερετζές της λείπει». Ποιος Γρεβενιώτης έχει σήμερα την ψυχική διάθεση και την οικονομική ευχέρεια για να πάει στους χώρους αναψυχής και στα δασικά μονοπάτια όταν τον προβληματίζει – βασανίζει το αύριο το δικό του και των παιδιών του, που δε θα έχουν τα προς το ζην!

ΌΧΙ κ. Δήμαρχε έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμάτων. Έχουμε ανάγκη από έργα της καθημερινής αναγκαιότητας της ζωής μας όπως δρόμους, γεφύρια, μέσα μεταφοράς και φροντίδα υγείας.

Τέσσερα χρόνια κ. Δήμαρχε ήσασταν Νομάρχης και δύο περίπου Δήμαρχος και γνωρίζετε πολύ καλά ότι προ 8-10 ετών έγινε η γέφυρα στο ποτάμι Πολυνερίου-Λάβδας και ακόμη δεν έχει πρόσβαση οχημάτων γιατί δεν έγιναν τα πτερύγια της και αναγκάζονται οι οδηγοί των αυτοκινήτων να περνούν μέσα από το ποτάμι με πάντοτε ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής τους, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. ΠΌΤΕ κ. Δήμαρχε θα τελειώσει αυτό το γεφύρι της Άρτας;

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, αλλά και ο αντιδήμαρχος της τοπικής περιφέρειας σας έχουν πει ΠΟΛΛΕΣ φορές ότι το χωριό έχει 3- τρία σοβαρά προβλήματα. 1) Ο κεντρικός δρόμος από εκεί προς την πλατεία του χωριού είναι εδώ και δύο χρόνια καταστραμμένος τελείως, η πλακόστρωση του είναι χαλασμένη και εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων από την εκτίναξη από τους τροχούς των οχημάτων πλακίδια που είναι διασκορπισμένα στο κατάστρωμα. Είναι τόσο δαπανηρή η ασφαλτόστρωση δρόμου αυτών των 100 μέτρων; 2)Γνωρίζεται επίσης καλά κ. Δήμαρχε ότι στη Λάβδα ο κάτω οικισμός 10 σπιτιών, δεν έχουν δρόμο προς τα σπίτια τους, όχι βέβαια άσφαλτο αλλά ούτε χαλικόστρωτο. Ο δρόμος αυτός κατευθύνεται και προς το στάβλο της κτηνοτροφικής μονάδας του κ. Κουτσοτόλη. Δεν ενδιαφερθήκατε κ. Δήμαρχε για το πρόβλημα αυτών των οικογενειών και του κτηνοτρόφου, ούτε ως Νομάρχης ούτε και ως Δήμαρχος! Και 3) το τρίτο πρόβλημα που αφορά όχι μόνο τη Λάβδα αλλά και τα χωριά Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Πρόσβορο και Πανόραμα είναι ότι δεν έχουν συγκοινωνία καθόλου, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τι έκανε και κάνει ο Δήμαρχο – ο Δήμος για το σοβαρό και αναγκαίο αυτό πρόβλημα; Είναι παράλογο το αίτημα των κατοίκων να θέλουν συγκοινωνία; Δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να παρέχει τις στοιχειώδης ευκολίες – εξυπηρετήσεις στους δημότες του; Είναι καθήκον και υποχρέωση του Δημάρχου – του Δήμου να βλέπουν τα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων και να παρέχουν οικονομική βοήθεια όχι των 100(εκατό) και 1000(χιλίων)ευρώ το χρόνο αλλά όσα χρειάζονται για τις επείγουσες ανάγκες τους.

Οι δημότες κ.Δήμαρχε δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις προς το δήμο έχουν και δικαιώματα και τα δικαιώματα έχετε υποχρέωση να τους τα δώσετε. Ανάγκες επιβίωσης έχουν οι κάτοικοι των χωριών και όχι έργα αναψυχής και ανάδειξης απολιθωμάτων.»

Αυτά σας έγραφα κ. Δήμαρχε στην ανοιχτή επιστολή μου στις 29 Αυγούστου του 2012 και εσείς «αγρόν αγοράσατε».

 

 

Αφού κ. Δήμαρχε αδιαφορήσατε προκλητικά στα προβλήματα των αναγκών που σας έγραφα ότι έχει το χωριό μου και αφού δε λάβατε ποτέ υπόψη τις παρακλήσεις του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας αλλά και των αντιδημάρχων πρώην και νυν και 13 μήνες εμπαίζετε, κοροϊδεύετε τον εκπρόσωπο και τους αντιδημάρχους αλλά και προκαλείτε το κοινό αίσθημα των δημοτών σας αλλά και επειδή ήρθατε στη Λάβδα δύο φορές στις εκδηλώσεις του Συλλόγου για τα μανιτάρια και αρνηθήκατε την πρόταση που έκανε σας έκανε ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας για να δείτε τα χάλια του δρόμου και των άλλων προβλημάτων που έχει το χωριό, δε μπορώ να μη σας απευθύνω το δριμύ κατηγορώ μου για την προκλητικότητα της αδιαφορίας σας στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που έχετε έναντι των δημοτικών διαμερισμάτων και των δημοτών γενικότερα.

1)      Σας κατηγορώ κ. Δήμαρχε για αμέλεια και η αδιαφορία για τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα ανάγκης που έχει το χωριό μου, αλλά και τα άλλα χωριά της ορεινής περιοχής μου.

2)      Σας κατηγορώ γιατί επί δύο χρόνια οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας σας έχουν πει για την κακή κατάσταση του δρόμου και των άλλων προβλημάτων που έχει το χωριό, και τους είπατε κι τους λέτε, δεν έχετε χρήματα για να τους δώσετε, ενώ για χορούς και εκδηλώσεις όπως Σαμαρίνας και αλλού δίνετε χιλιάδες ευρώ.

3)      Σας κατηγορώ κ. Δήμαρχε για τα φαινόμενα της ενδοδημοτικής μη ισόρροπης και δίκαιης κατανομής χρημάτων, για τη δημιουργία έργων ανάγκης και ανάπτυξης. Στην τοπική εφημερίδα «Μαχητής» της Τρίτης 4 Ιουλίου 2013 – διαβάζω : Τέσσερα σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700,000 ευρώ στην ύπαιθρο του Δήμου αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι τα εξής : – Κατασκευή χώρων αναψυχής, – Αποκατάσταση περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών, – Οικιστική αναβάθμιση και ανάπλαση οικισμού.» Τα έργα αυτά κ. Δήμαρχε τα χαρακτηρίσατε αναπτυξιακού χαρακτήρα και καλύπτουν παράλληλα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.» Προκαλείτε το κοινό αίσθημα των δημοτών της Λάβδας και των άλλων χωριών κ. Δήμαρχε όταν λέτε ότι «Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τοπικών κοινωνιών τα έργα που εξαγγείλατε να γίνουν; Είναι έργα ανάγκης οι χώροι αναψυχής και δεν είναι ο δρόμος της Λάβδας και το γεφύρι στο ποτάμι; Είναι ή δεν είναι πρόκλησή σας – προσβολή στη νοημοσύνη των δημοτών; 700,000 ευρώ προγραμματίσατε κ. Δήμαρχε για τα έργα «ΑΝΑΨΥΧΗΣ» για 100,00 ευρώ που χρειάζονται να γίνουν τα πτερύγια της γέφυρας, και 50,000ευρώ για τους δρόμους της Λάβδας δεν προγραμματίσατε ποτέ; Και δεν έχετε χρήματα λέτε για να γίνουν τα έργα αυτά που εγκυμονούν κινδύνους για ζωές ανθρώπων και ζώων. Είστε τρία χρόνια Δήμαρχος και τα χωριά δεν επισκεφθήκατε ποτέ για να δείτε τα προβλήματα που υπάρχουν, και να μιλήσετε γι’ αυτά με τους κατοίκους τους.

4)      Σας κατηγορώ κ. Δήμαρχε διότι αναπαραγάγατε έντονο τοπικισμό  με τη λογική του εμείς κι εσείς. Μέσα από την καθημερινή λειτουργία και πρακτική σας, δεν επιβεβαιώθηκαν μόνο τα εύκολα και μεγάλα απραγματοποίητα προεκλογικά σας λόγια, αλλά και οι παρωχημένες αντιλήψεις σας για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι αντιπρόσωποι του λαού και εκφραστές της ουσίας της λαϊκής κυριαρχίας, δεν έχουν το δικαίωμα να αδιαφορούν στα προβλήματα και στις ανάγκες των δημοτών, όπως είναι οι δρόμοι, τα γεφύρια, η συγκοινωνία, η καθαριότητα και η υγεία.

Πραγματική Δημοτική πολιτική είναι να νιώθει ο Δήμαρχος τις ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών και να δίνει τις πρέπουσες λύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Δημοτική εξουσία να φέρεται αλαζονικά και με δυό μέτρα και δυό σταθμά. Η αρχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι πάντα κοντά στον πολίτη – δημότη, στα προβλήματα και στις ανάγκες του, και εσείς κ. Δήμαρχε αλλά και οι Δημοτικοί σας σύμβουλοι σταθήκατε όλα αυτά τα χρόνια πολύ μακριά από τις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων. Έχουν δυστυχώς κ. Δήμαρχε καταρρακωθεί επικίνδυνα οι αξίες που στηρίζουν την αξιοπιστία και τα δημοτικά οφέλη στη λειτουργία του Δήμου. Δηλαδή η αξιοκρατία, η ισονομία, το δημοκρατικό ήθος και η δημοτική υπευθυνότητα. Στη  θέση τους ανακαλύπτουμε την έξαρση του ατομισμού, της αδιαφορίας και της μεγάλης υποκρισίας.

 

Αυτά κ. Δήμαρχε είχα να σας γράψω χωρίς φόβο και πάθος αλλά και με την οργή και αγανάκτηση όχι μόνο της δικής μου, αλλά και όλων των Λαβδανιωτών που περνούν το δρόμο της ντροπής και καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους.

«Άρχοντος ουκ έσει εαυτόν μόνο αγαθόν παρέσχει, αλλά δει και των αρχομένων επιμελείσθε, όπως ως βέλτιστοι έσονται.»

 

Λάβδα 26-08-2013

Μιλτιάδης Καραλής

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ