Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΜΑ…ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ Κ Α Θ Η Κ Ο Ν ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ…

Του Γιώργου Νούτσου

 Θα αναρωτιέστε ίσως, αν είναι σωστό να στηρίζει κανείς την αρθρογραφία του πάνω σε φήμες κι αν με τον τρόπο αυτό, θεωρεί, πως υπηρετεί την ανάγκη των συντοπιτών του για ενημέρωση και προβληματισμό και μάλιστα για καίρια ζητήματα, που ποικίλα επηρεάζουν τον τρόπο ζωής τους. 

Η απάντηση είναι ευθέως, ναι. Και δεν είναι ένα “ναι” αυθαίρετο και ετσιθελικό, αλλά ένα “ναι”, που πηγάζει από την εμπειρία χρόνων και την “πολιτική σοφία”, που αυτή συνεπάγεται. 

Θέματα μεγάλου τοπικού ενδιαφέροντος έχουν ανακύψει τελευταία, είτε με τη μορφή φημών – κι αυτό τα καθιστά ακόμη σοβαρότερα – είτε με τη μορφή κυβερνητικών εξαγγελιών, θολών και γενικόλογων ως προς την πρακτική τοπική εξειδίκευσή τους, που λογικό είναι να διεγείρουν το ενδιαφέρον μας κι ακόμη πιο πολύ τις ανησυχίες μας για το τι τελικά πρόκειται να ακολουθήσει.

Αναφέρομαι τόσο στις έρπουσες, τεχνηέντως, “φήμες” για τον τερματισμό της Ε65 στην πόλη της Καλαμπάκας, όσο βέβαια και στο μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει με τον περιώνυμο Καλλικράτη στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας. Δεν θα σταθώ στα αυτονόητα επιχειρήματα, που καθιστούν απαγορευτικές ακόμη και τις σκέψεις για ανατροπές πάνω στα θέματα αυτά και την καθεστηκυία άποψη που είτε έχει καλλιεργηθεί, είτε εμπράκτως βιώνουν οι συμπολίτες μας, καθότι με επάρκεια γι αυτά, έχουν ήδη τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά και πολίτες με εμπειρία και μεστή άποψη.

Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει Γρεβενιώτης, που να δικαιολογεί και να υποστηρίζει τον τερματισμό της Ε65 στην Καλαμπάκα. Όπως είμαι σίγουρος, πως ελάχιστοι θα συναινούσαν στις Καλλικρατικές λογικές, για λιγότερες εφημερίες στο Νοσοκομείο Γρεβενών ή την κατάργηση των σημαντικών σε προσφορά ολιγοθέσιων ή μονοθέσιων σχολείων. Δεν είναι τα πάντα χρήμα, όπως στην κυβέρνηση πρεσβεύουν. Δεν καταλύουμε, δεν αποδομούμε, δεν αποσυντονίζουμε, δεν ανατρέπουμε προγενέστερους σχεδιασμούς για να εξοικονομήσουμε κάποια – ίσως και αρκετά να δεχτώ εγώ – ευρώ παραπάνω. Γιατί έτσι, καθυποτάσσουμε την Περιφέρεια και την προοπτική της στις λογικές ενός Αθηνοκεντρικού κράτους, μακρινού, αποκομμένου  και αποξενωμένου από τη βούληση και το πραγματικό συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Κι ενώ τα παραπάνω για κάθε νουνεχή πολίτη φαντάζουν λογικά, μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της περίεργης αφωνίας αυτών, που κυρίως θα έπρεπε να έχουν τον πρώτο λόγο. Αναφέρομαι στο βουλευτή του Νομού μας κο Χαντάβα, σε λαλίστατους σε άλλες περιπτώσεις πολιτευτές, σε κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη προσκείμενα στην κυβερνητική παράταξη, που υποπίπτουν σωρηδόν σε λάθη τακτικής αλλά και ουσίας.

Δεν μπορεί, να εγείρεται τεχνηέντως θέμα για την Ε65, θέμα εξαιρετικής σπουδαιότητας για τα Γρεβενά και την αναπτυξιακή τους προοπτική και να μην παίρνει θέση ο βουλευτής μας. Όχι απλά για να μας καθησυχάσει, αλλά πολύ περισσότερο για να  αποκλείσει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αναλαμβάνοντας πρώτος αυτός την πρωτοβουλία και συμπαρασύροντας μαζί του θεσμικούς παράγοντες αλλά και απλούς πολίτες στην προάσπιση του αυτονόητου…ότι με το μέλλον του τόπου μας δε δικαιούται να παίζει κανείς.

 

Το ίδιο θα μπορούσα να ισχυριστώ για πολιτευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προφανώς αντιλαμβάνονται με τρόπο διαστρεβλωτικό το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας αλλά και του δικού τους ρόλου. Προέχει το συμφέρον των Γρεβενών και ακολουθεί το κομματικό συμφέρον. Και για να δώσω μια άλλη διάσταση σ αυτό μου το επιχείρημα, θα έλεγα πως τελικά μόνο όταν υπηρετείται το τοπικό συμφέρον, προάγεται τότε πολύ περισσότερο το κομματικό και κατ επέκταση εκλογικό συμφέρον μιας παράταξης.

 

Σιωπώ σημαίνει συναινώ. Θα μπορούσε να σημαίνει όμως και έλλειψη γνώμης κι ακόμη χειρότερα, δειλία για την έκφρασή της. Όποιο απ τα τρία και να συμβαίνει, σίγουρα καθόλου δεν τους τιμά.

Μη δείχνοντας μέχρι την ώρα αυτή να το αντιλαμβάνονται, απλώς προσφέρουν κακή υπηρεσία. Με το να γίνονται θεραπαινίδες – μέσα από την έκδοση στρατευμένων  ανακοινώσεων – κάθε κυβερνητικής απόφασης, που εξόφθαλμα δεν υπηρετεί το συμφέρον του τόπου μας, αντιμάχονται την κοινωνία και απομακρύνονται απ αυτή.

Τα μεγάλα ζητήματα όμως μας θέλουν όλους μαζί. Όσο ακόμα βρισκόμαστε στον πλανήτη των φημών κι όχι των οριστικών αποφάσεων. Μ αυτή μου την παρέμβαση αυτό ακριβώς ζητώ. Να πρυτανεύσει η λογική και να μπουν προτεραιότητες. Να καταστούν τα Γρεβενά κορωνίδα των στόχων και επιδιώξεών μας, με βήμα σταθερό και βούληση αταλάντευτη.

Σίγουρα, κύριε βουλευτά και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, χρόνος, ευτυχώς, ακόμα υπάρχει. Πάρτε τις πρωτοβουλίες που πρέπει κι ελάτε, εσείς κι όλοι οι υπόλοιποι Γρεβενιώτες, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και το συμφέρον του…και ξέρουμε πολύ καλά όλοι, πόσο το έχει ανάγκη…   

*Ο Γιώργος Νούτσος υπήρξε Δήμαρχος Γρεβενών την περίοδο 2006 – 2010

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ