Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δήλωση της Κίνησης Γυναικών Εορδαίας για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη διεθνώς στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Οι γυναίκες ως κατηγορία, διαχρονικά, είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου, της μετανάστευσης, του σύγχρονου δουλεμπορίου, αλλά και των κακοποιητικών συμπεριφορών στην ιδιωτική ζωή, την οικογένεια και την εργασία. Στις σύγχρονες συνθήκες οικονομικής κρίσης, κοντά στη βία που οφείλεται στα στερεότυπα και τις διακρίσεις, δέχονται πρόσθετες πιέσεις, όπως απομάκρυνση από την εργασία, τη δημιουργία, τη μόρφωση, την ψυχαγωγία, συχνά γίνονται ο «σάκος του μποξ» για εκτόνωση του άνεργου , υπερχρεωμένου, και ποικιλοτρόπως καταπιεσμένου άνδρα της οικογένειας, ενώ άλλοτε εξωθούνται και προωθούνται στην πορνεία.
Η βία που υφίστανται οι γυναίκες, συνεπώς, είναι φαινόμενο που παράγει η κοινωνία και επιδεινώνεται δραματικά με την οικονομική κρίση και τη σήψη του συστήματος που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Μέσα σε ατμόσφαιρα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζοφερή, το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία και φόβο υποβιβάζεται ακόμη περισσότερο και αυτό αποδεικνύεται τόσο με τη βραδύτητα με την οποία δημιουργούνται δομές υποστήριξης θυμάτων κακοποίησης όσο και με την περαιτέρω υποβάθμιση δομών κοινωνικής πρόνοιας, μέσω περικοπών υπηρεσιών και οργανικών θέσεων.
Τα χιλιάδες θύματα της ενδοοικογειακής βίας δεν αφήνουν, όμως, περιθώρια επανάπαυσης και ολιγωρίας. Πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα στήριξης των κακοποιημένων γυναικών, παράλληλα, φυσικά, με την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης όσων στελεχώνουν υπηρεσίες που υποδέχονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (αστυνομία, νοσοκομεία, δικαστικές υπηρεσίες) και την προώθηση προγραμμάτων ισότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ