Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δέκα tips για να μειώσετε το κόστος για φαγητό

Θα κόψω από όλα, αλλά από το φαγητό ποτέ». Σας καταλαβαίνουμε. Η λιτότητα και οι περικοπές δεν έχουν θέση στην κουζίνα και το… πιάτο μας, όμως δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε για να καταφέρετε να περικόψετε τις διατροφικές σας δαπάνες. Υπάρχουν άλλοι, πιο απλοί τρόποι για να το κάνετε έτσι ώστε και να έχετε το budget σας ολόκληρο και το στομάχι σας… χορτάτο.

 

* Δεν παραγγέλνω, δεν παραγγέλνω. Πέρα από το σπιτικό φαγητό που έτσι κι αλλιώς είναι οικονομικότερο από το να τρώτε κάθε μέρα «έξω» ή να παραγγέλνετε delivery, υπάρχουν και τα υπόλοιπα σνακς, καφέδες αλλά και το καθημερινό ψωμί τα οποία κοστίζουν. Πώς μπορείτε να μειώσετε το κόστος; Σκεφτείτε απλά ότι με ένα κιλό αλεύρι μπορείτε να φτιάξετε περίπου τρία καρβέλια χειροποίητο ψωμί. Με ψωμί του τοστ γαλοπούλα και τυρί μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα από το σπίτι το σνακ σας, ενώ με στιγμιαίο καφέ από το σπίτι να φτιάξετε καφέ στη δουλειά, αντί να παραγγείλετε. Δείτε εδώ μερικές συνταγές για γρήγορα και υγιεινά σνακ. 

* Ο πεινασμένος… δεν θα πρέπει να πηγαίνει σούπερ μάρκετ. Είναι κλινικά μελετημένο και αποδεδειγμένο: αν πάτε για ψώνια με άδειο στομάχι το πιθανότερο είναι να αγοράσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε και να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ολόκληρο γεύμα πριν πάτε για ψώνια, τουλάχιστον τσιμπήστε κάτι για να αποφύγετε τις… πεινασμένες αγορές. 

* Αγοράστε σε ποσότητα. Σημειώστε τα προϊόντα τα οποία καταναλώνετε περισσότερο και στην αρχή κάθε μήνα αγοράστε τα σε οικογενειακές συσκευασίες. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης (βλ. παρακάτω) 

* «Έξω» αλλά οικονομικά. Σε περίπτωση που θέλετε να φάτε εκτός σπιτιού, εκμεταλλευτείτε τις προσφορές των κουπονιών (ναι, υπάρχουν ακόμα) ή τα σετ μενού τα οποία έχουν πλέον γίνει της μόδας στην πλειοψηφία των Αθηναϊκών εστιατορίων. Δείτε εδώ μερικά από αυτά. 

* Συγκρίνετε τιμές. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε σε ποια super market θα βρείτε τις οικονομικότερες τιμές τροφίμων ή ποια από αυτά κάνουν προσφορές σε συγκεκριμένα είδη. Αν δεν έχετε το χρόνο να τρέχετε από αλυσίδα σε αλυσίδα, το shop and save είναι μια ιστοσελίδα η οποία ανανεώνεται συνεχώς με όλες τις τρέχουσες προσφορές σε προϊόντα, ενώ διαθέτει και σύγκριση τιμών. 

* Περιορίστε το κρέας και το αλκοόλ. Τα λαχανικά και τα φρούτα κοστίζουν λιγότερο και είναι σαφώς πιο υγιεινά. Σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να το γυρίσετε στην… χορτοφαγία, όμως δεν θα πάθετε και τίποτα αν περιορίσετε την κατανάλωση κρέατος σε μια ή δυο φορές ανά εβδομάδα. Αντιθέτως, θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα από το μηνιαίο budget σας. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ. Είναι πολύ ακριβό και δεν σας προσφέρει τίποτα διατροφικά. 

* Φτιάξτε λίστα. Αν πάτε στο σούπερ μάρκετ χωρίς λίστα τροφίμων δύο πράγματα είναι σίγουρα: θα ξεχάσετε να αγοράσετε τα απαραίτητα και θα καταλήξετε να αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Επίσης, καλό θα ήταν να φτιάχνετε ένα εβδομαδιαίο μενού στην αρχή της κάθε εβδομάδας και να προγραμματίζετε τα ψώνια σας βάσει αυτού. 

* Μη φοβού τα « μη επώνυμα». Μπορεί να είστε «κολλημένοι» με μια συγκεκριμένη μάρκα, αν όμως μια αντίστοιχη «άγνωστη» στο σούπερ μάρκετ είναι πολύ πιο φθηνή ή προσφέρει μεγαλύτερη ποσότητα σε καλύτερη τιμή γιατί να μην την προτιμήσετε; Αποτελεί μάλιστα πάγια τακτική των περισσότερων αλυσίδων τον τελευταίο καιρό το λανσάρισμα τροφίμων από Έλληνες παραγωγούς τα οποία κοστίζουν λιγότερο από τα «επώνυμα», όμως δεν διαφέρουν σε τίποτα όσον αφορά την ποιότητα. Μόνο το περιτύλιγμα αλλάζει. 

*Προσοχή στην ημερομηνία λήξης. Σε τρόφιμα τα οποία έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης αγοράστε μόνο τις ποσότητες που χρειάζεστε. Καλύτερα να σας λείψουν και να χρειαστεί να τα αγοράσετε, παρά να τα πετάξετε επειδή χάλασαν. * Το μποστανάκι μου. Το πιθανότερο είναι ότι ούτε χώρο ούτε χρόνο έχετε για να ασχοληθείτε με την καλλιέργεια. Έχετε, όμως, την διάθεση; Το προσωπικό σας μποστάνι μπορεί να δημιουργηθεί στον κήπο σας, σε ζαρντινιέρες του μπαλκονιού σας, ακόμα και στην ταράτσα σας, στο κτήμα γύρω από το εξοχικό ενός φίλου και πέρα από το ελάχιστο κόστος των σπόρων και ένα οικονομικό σύστημα ποτίσματος που θα χρειαστείτε, το μόνο πραγματικά που μένει είναι να βρείτε το κέφι και το κουράγιο να ασχοληθείτε με μία δημιουργική δραστηριότητα που θα σας αποφέρει κυριολεκτικά καρπούς 

 

 
 
 
 
 
in2life

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ