Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Αρχισε η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων – Πώς πρέπει να το συμπληρώνουν οι υποψήφιοι

Αρχισε από σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών που εξετάσθηκαν στις πανελλαδικές προκειμένου να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων τελειώνει στις 12 Ιουλίου και μετά την παρέλευση της ημερομηνίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλλει.

Τις πρώτες ημέρες, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση στην ιστοσελίδα http://exams.minedu.gov.gr.

Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου:

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν μία προσεκτική ανάγνωση της εγκυκλίου που βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Συγκεκριμένα:

  • Ο υποψήφιος που θα δηλώσει προτίμηση για σχολή η οποία περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που επέλεξε τη δηλώνει μόνο μία φορά από όποιο επιστημονικό πεδίο επιθυμεί. Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο όσες σχολές επιθυμεί, ακόμη και όλες, από αυτές που περιλαμβάνονται σε ένα ή το πολύ δύο από τα πέντε επιστημονικά πεδία. Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει με όποια σειρά επιθυμεί τις σχολές, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο περιλαμβάνονται.
  • Οι υποψήφιοι καλό είναι να σημειώνουν πρώτα στα μηχανογραφικά τους δελτία τα τμήματα που πραγματικά προτιμούν, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής τους. Και αυτό για να ολοκληρώσουν τελικά τις σπουδές τους και να μην τις εγκαταλείψουν.
  • Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει ότι αν με το σύνολο των μορίων του εισάγεται σε περισσότερες από μία σχολές από αυτές που έχει δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθεί σε αυτή που έχει δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση.Κάθε υποψήφιος πρέπει ακόμη να φροντίσει ώστε τα τμήματα που διαλέγει να μην έχουν περιορισμένο επιστημονικό πεδίο, έτσι ώστε αργότερα να είναι εφικτό να συνεχίσει τις σπουδές του αν το θελήσει για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου.

Απλή και πρακτική μέθοδος συμπλήρωσης

Θεωρούμε ως υπόθεση εργασίας ότι έχουμε συγκεντρώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων, π.χ. 20.000 μόρια. Καλό είναι έχουμε στον νου μας ότι έχουν παρατηρηθεί άνοδοι και πτώσεις σχολών κατά χιλιάδες μόρια από τη μία χρονιά στην άλλη. Χαρακτηρίζουμε τις σχολές είτε ως Α (πρώτης προτίμησης) είτε ως Β (δεύτερης προτίμησης) είτε ως Γ (τρίτης προτίμησης) διατρέχοντας το σύνολο των σχολών και των δύο πεδίων που έχουμε επιλέξει, ανεξάρτητα από τις βάσεις των προηγουμένων ετών. Οσες σχολές δεν μας ενδιαφέρουν τις προσπερνάμε και δεν τις χαρακτηρίζουμε. Διερευνούμε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα των σπουδών κάθε σχολής ή τμήματος, τις μεταπτυχιακές προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Ιεραρχούμε τις σχολές της κάθε κατηγορίας με αύξοντα αριθμό 1, 2, 3 κ.λπ. Ετσι, αν π.χ. έχουμε χαρακτηρίσει 10 σχολές ως Α, 10 ως Β και άλλες 10 ως Γ, θα έχουμε τις σχολές Α1, Α2 (…), Α10, Β11, Β12 (…), Β20, Γ21, Γ22 (…), Γ30. Σβήνουμε τους χαρακτηρισμούς Α, Β, Γ. Ο αριθμός που είναι σημειωμένος δίπλα από κάθε σχολή αποτελεί τη σειρά προτίμησης με την οποία θα συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό δελτίο.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ