Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γεώργιος Κασαπίδης : Αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο χρόνων στην καταβολή ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους Έλληνες βιοκαλλιεργητές

Τα αίτια και τους υπεύθυνους της διετούς και πλέον καθυστέρησης στην πληρωμή των παραγωγών που εντάχθηκαν στα Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη εκτός από τον άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα των παραγωγών, η μη στήριξη τέτοιων δράσεων υπονομεύει την παραγωγή εξαγωγικών προϊόντων όπως η φέτα, αλλά και τον επιθυμητό αναπτυξιακό προσανατολισμό του τομέα που πρέπει να στηρίζεται στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία και σεβασμό στο περιβάλλον.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό:   Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

                                                    κ. Γεώργιο Καρασμάνη

                                              

Θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο χρόνων στην καταβολή ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους Έλληνες βιοκαλλιεργητές

 

Ο προσανατολισμός  της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στην παραγωγή ποιοτικών και βιολογικών προϊόντων που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και σέβονται το περιβάλλον και την αειφορία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τομέα και της ελληνικής οικονομίας, όπως όλος ο πολιτικός κόσμος  ομολογεί. Ωστόσο, η αδράνεια του ΥπΑΑΤ σε διεκπαιραιωτικά ζητήματα υπονομεύει πλήρως τη στήριξη αυτής της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, μετά την προκήρυξη ένταξης των παραγωγών στα Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας το 2012, σήμερα, δύο χρόνια μετά, καμία οικονομική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των παραγωγών έχει εκπληρωθεί. Επιπρόσθετα, εκτός από την αδιανόητη αυτή καθυστέρηση πληρωμής στους παραγωγούς, σε πολλούς από αυτούς ζητήθηκε για λόγους αμειψισποράς να αφήσουν για ένα έτος ακαλλιέργητες τις εκτάσεις τους, κάτι που έπραξαν θεωρώντας δεδομένη την άμεση πληρωμή τους με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, επηρεάζοντας άμεσα  το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Αντίστοιχα, μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάστηκε στη διαδικασία συμβασιοποίησης των ενταγμένων παραγωγών στη δράση «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων». H δράση   προκηρύχτηκε το 2012 και οι πρώτες συμβάσεις έγιναν με δύο χρόνια καθυστέρηση, στις αρχές του καλοκαιριού του 2014. Σε μια τόσο σημαντική δράση που στηρίζει την παραγωγή του πιο εξαγωγικού – εθνικού μας προϊόντος, της φέτας, οι κτηνοτρόφοι νιώθουν εγκαταλειμμένοι.

Συνέπεια όλων είναι να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο πολλοί παραγωγοί εξαιτίας της αφερεγγυότητας και ασυνέπειας του ΥπΑΑΤ.

 

Επειδή τα χρήματα των επιδοτήσεων αυτών προέρχονται από κοινοτικούς πόρους,

Επειδή η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα απαιτεί έμπρακτα έργα στήριξης και όχι θεωρία,

Επειδή οι Έλληνες παραγωγοί στηρίζονται στην έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται σε μεγάλο βαθμό για την προετοιμασία και οργάνωση της παραγωγής τους,

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις της,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Για ποιους λόγους δεν έχει καταβάλει από το 2012 ως υποχρεούται η Πολιτεία τις πληρωμές στους δικαιούχους παραγωγούς που εντάχθηκαν στα Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας; Θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες;

2.Ποιο το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και ποια η διαδικασία;

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ