Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αυτή είναι η μαγκιά μας, να είμαστε ΠΑΣΟΚ *Του Λάμπρου Παλάντζα

Πραγματικά δεν περίμενα να με επηρεάσει τόσο πολύ η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρέου. Βασικά δεν περίμενα ότι θα βρεθώ αντιμέτωπος με το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Παπανδρέου. Πάντα ήμουνα με τον Παπανδρέου, σε όλα και με απόλυτη ανιδιοτέλεια, όπως χιλιάδες άλλοι σύντροφοι. Το πολιτικό ήθος, ο κρυστάλλινος πολιτικός λόγος και το ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για μια άλλη Ελλάδα με συγκινούσαν, με στράτευαν στο πλευρό του Γιώργου, με μάγευε ο τρόπος που κατήγγειλε το πελατειακό κράτος και η μη πελατειακή Ελλάδα που υποσχέθηκε.

Ο Γιώργος έφερε στο πολιτικό σύστημα νέα ήθη και αξίες, υπηρέτησε την πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ κινούμενος σε ένα αξιακό πλαίσιο ασυνήθιστο και ανώτερο από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ακόμη και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Υπηρετήσαμε τον Γιώργο με ανιδιοτέλεια γιατί έδειχνε και ο ίδιος ανιδιοτελής.

Σήμερα όμως λίγο πριν τις εκλογές ο Παπανδρέου με έφερε μπροστά σε ένα δίλημμα που δεν ήμουν έτοιμος να απαντήσω, ούτε καν να το διαχειριστώ. ΠΑΣΟΚ ή Παπανδρέου;

Περίμενα από τον εαυτό μου να απαντήσει ξεκάθαρα Παπανδρέου, ήμουνα σίγουρος πως ο Παπανδρέου εκφράζει όλα αυτά που για μένα ήταν η ουσία της πολιτικής. Όμως κάτι με κρατούσε, κάτι κοπάζει τον ενθουσιασμό μου για το νέο ξεκίνημα, για τον Γιώργο για τις ιδέες και τις αξίες που εκφράζει.

Δεν μπορώ να είμαι με τον Παπανδρέου και να μην είμαι με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος,χωρίς να υπάρχει μια διαφοροποίηση, χωρίς να υπάρχει μια πολιτική διαφορά που δεν μπορεί να γεφυρωθεί.

Στα σχεδόν τρία χρόνια, που δεν είναι πρόεδρος, ο Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε σε μισή ψηφοφορία από το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές που τον ακολουθούν σε καμία. Οτάν ξεκίνησε το εγχείρημα της ΔΗΠΑΡ δεν διαφοροποίηθηκε έγκαιρα, αλλά σε τέτοιο χρονικό σημείο που απλά η διαφοροποίηση του ήταν πρόβλημα. Ακόμη και στα ζητήματα που έθεσε στην πρώτη επιστολή πήρε θετικές απαντήσεις από το ΠΑΣΟΚ. Τι διαφορετικό επιχειρεί να εκφράσει δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι μπορεί να εκφράσει εκτός ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να εκφράσει εντός. Ακόμη και στο ερώτημα με ποιους; δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Από το ίδιο μαγαζί ψώνισε στελέχη ο Γιώργος, τα ίδια στελέχη προερχόμενα από το ίδιο σύστημα.

Επίσης είναι και κάτι ακόμη που με χάλασε στον Γιώργο. Η φασίζουσα και ακραία συμπεριφορά των “υποστηρικτών” του. Στις 3 Σεπτέμβρη κραύγαζαν σαν χρυσαυγίτες στην “μούρη” του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σήμερα αν δεν είσαι με τον Παπανδρέου και παραμένεις ΠΑΣΟΚ, σε χαρακτηρίζουν λαμόγιο, τελειωμένο, εξαρτημένο, ξεπουλημένο και πολλά άλλα.

Από τους δεκάδες συντρόφους που συνομίλησα αυτές τις μέρες η κυρίαρχη συγκολλητική άποψη και το επικρατέστερο πολιτικό επιχείρημα είναι το πόσο μισούν τον Βενιζέλο.

Αγαπητοί μου σύντροφοι, αν η φανατισμένη στήριξη σας στο κόμμα του Παπανδρέου αποσκοπεί στο να εκτελέσει πολιτικά τον Βενιζέλο ίσως και να πετύχετε τον στόχο σας. Όσοι όμως πιστεύετε ότι θα σκοτώσετε το κακό ΠΑΣΟΚ θα απογοητευτείτε. Ακόμη και εάν το επίσημο ΠΑΣΟΚ μείνει εκτός βουλής το κακό ΠΑΣΟΚ ήδη αναπαράγεται και κυριαρχεί στο κόμμα του Παπανδρέου. Οι πελατειακές σχέσεις, το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ, οι βολεμένοι αργόσχολοι των κεντρικών, δεν έμειναν όλοι στο ΠΑΣΟΚ, διασπάστηκαν και πήγαν στον Γιώργο.

Αγαπητοί μου σύντροφοι η μάχη με το παρελθόν, με τις κακές νοοτροπίες, με το πελατειακό κράτος δεν δίνεται στο πλάι των εκφραστών του. Πρέπει να σταθούμε απέναντι.
Αυτή την φορά ο Παπανδρέου μας δίχασε, μας έβαλε να τσακωθούμε μεταξύ μας, όχι για πολιτικές διαφορές αλλά για εγωισμούς, καπρίτσια και φυσικά για το προσωπικό βόλεμα ορισμένων.
‘Οχι αυτή την φορά σύντροφοι. Τώρα θα παραμείνουμε ΠΑΣΟΚ. Θα μείνουμε να υπερασπιστούμε την ιστορία, την προσφορά και τις επιλογές του Κινήματος. Θα μείνουμε να δικαιώσουμε τον Ανδρέα, τον Σημιτή, την Μελίνα, τον Γεννηματά, ακόμη και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου εμείς θα τον δικαιώσουμε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μαγκιά μας, να είμαστε ΠΑΣΟΚ.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ