Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Απάντηση του Κυριάκου Ταταρίδη για το θέμα των Τούρκικων Φυλακών

Μετά από τις αντιδράσεις από τους φίλους μου συμπολίτες του GREVENASPOT ΚΑΙ ΤΟΥ GREVENA PICK καθώς και μερικών μεμονωμένων πολιτών σχετικά με την παρέμβαση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω να σημειώσω τα εξής:
Μπορώ να διακρίνω στα σχετικά δημοσιεύματα μια προοδευτική και αντιρατσιστική σκέψη που τα χαρακτηρίζει με μια όμως ελαφρά απόκλιση και σύγχυση από την ουσία του θέματος που έχει εγερθεί.
Η απόκλιση και η σύγχυση έχει σχέση με τη διαφορά ανάμεσα από ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ και ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. Στις διαπολιτισμικές συνεργασίες των λαών τα ιστορικά μνημεία προστατεύονται, διατηρούνται και συντηρούνται όταν, ακόμη, δεν έχουν καμιά σχέση με τον πολιτισμό της χώρας που φιλοξενούνται. Ακόμη και τα μνημεία παγκόσμιας ντροπής όπως, π.χ. το στρατόπεδο του Νταχάου προστατεύονται και συντηρούνται για να θυμίζουν στους λαούς τις θηριωδίες των Ναζί.
Θα έπρεπε να συντηρήσουμε και να προστατέψουμε π.χ. ένα μουσουλμανικό μνημείο (π.χ. τέμενος) αν αυτό βρισκόταν στην περιοχή μας. Όμως, για το εν’ λόγω κτίριο των Τούρκικων Φυλακών το κρίσιμο σημείο είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, ως ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ θα έπρεπε να τύχει της προστασίας μας.
Έτσι, περνάμε στο δεύτερο θέμα που είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, όπου καλούμαστε να επαναφέρουμε από το παρελθόν, το σημαντικότερο και προσφιλές ιστορικό θέμα που χαίρει της απόλυτης αποδοχής από την κοινωνία του τόπου μας ως το πολυτιμότερο ιστορικό μνημείο δεμένο με την τοπική ιστορική και πολιτισμική μας παράδοση.
Να γιατί δεν έχει θέση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η εν’ λόγω φωτογραφία για την οποία επιμένω στη θέση μου που ανέπτυξα στην παρέμβασή μου.
Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ