Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αξίζει να δείτε: 6 τρόποι – «εγγύηση» για μακροζωία!

Σε περίπτωση που οι λέξεις μακροβιότητα και ευτυχία έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε. Και ο λόγος είναι ότι αν παρακολουθήσετε τις ιστορίες ανθρώπων που έχουν κατορθώσει να φτάσουν (ίσως και να ξεπεράσουν) τα 100 χρόνια ζωής, θα διαπιστώσετε ότι τα κοινά στοιχεία είναι περισσότερα από όσα νομίζατε.

Υγιεινή διατροφή φυσικά

Αν και το να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή θεωρείται αυτονόητο, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί ως κυρίαρχος παράγοντας στη λίστα της μακροζωίας. Περισσότερα λαχανικά, άφθονο νερό και ποικιλία από όσπρια, ξηρούς καρπούς και φρούτα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα must της διατροφικής λίστας.

Όσο για τις πρωτεΐνες, προτιμήστε το λευκό από το κόκκινο κρέας και φυσικά τα ψάρια, που είναι πλούσια πηγή σε Ω3 λιπαρά οξέα. Αποφύγετε τη ζάχαρη και την καφεΐνη, όσο είναι δυνατόν και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος των μερίδων που καταναλώνετε.

Εν-δυο, εν-δυο…

Μαζί με μια υγιεινή διατροφή, η άσκηση συμπληρώνει το πάζλ της μακροζωίας και της ευημερίας. Αλλά μη σας τρομάζει ο όρος άσκηση, γιατί δεν πρόκειται για ατελείωτες ώρες σε έναν διάδρομο γυμναστηρίου ή για σκληρές προπονήσεις με βάρη κ.λπ.

Αντίθετα, ευχάριστες δραστηριότητες, όπως είναι το καθημερινό περπάτημα, οι εργασίες του κήπου και μία βόλτα με το ποδήλατο είναι ιδανικές και σίγουρα απέχουν από την έντονη ψυχωτική γυμναστική. Αν βέβαια, είστε λάτρεις του γυμναστηρίου και των σπορ, το σώμα σας θα σας…ευγνομωνεί.

Ουφ, αγχώθηκα πάλι

Το στρες είναι ο «σιωπηλός δολοφόνος» του σύγχρονου ανθρώπου. Όσο αναπόφευκτο και αν είναι τις περισσότερες φορές, πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε, αν όχι να το αποβάλετε. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τεχνικές και μεθόδους, που θα σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε για την καλύτερη ψυχική και σωματική σας υγεία.

Μερικές από τις πιο δημοφιλής μεθόδους, που θα σας κάνουν να αποβάλετε το στρες αλλά παράλληλα θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θετική διάθεση, είναι η yoga, ο χορός, η μουσική, η ζωγραφική ακόμα και η συντροφικότητα ενός κατοικίδιου, που σίγουρα θα σας κάνει να ξεφύγετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Φίλοι και βόλτες πάνε μαζί

Όσοι από εσάς αφιερώνετε χρόνο στους φίλους και την οικογένειά σας εμπλουτίζετε την καθημερινότητά σας με χαρά και ενέργεια, αναβαθμίζετε την ποιότητα της ζωής σας, ενώ παράλληλα ωφελείτε την ψυχική σας υγεία.

Για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο τον τομέα της κοινωνικοποίησης σας, επιλέξτε ένα καινούριο χόμπι ή μια νέα ασχολία, που θα σας αναζωογονήσει και θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό σας κύκλο.

Να θυμάστε, ότι η απομόνωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι μονόδρομος, που οδηγεί στην κατάθλιψη και διάφορες άλλες ψυχικές νόσους.

Η ποιότητα του ύπνου

Αυτό που έχει υποβαθμιστεί λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι ο ύπνος. Με τους γρήγορους ρυθμούς διαβίωσης, οι περισσότεροι δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο στο μυαλό και το σώμα τους για να ξεκουραστούν. Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν ότι ο μέσος όρος που πρέπει να αφιερώνετε για τον νυχτερινό σας ύπνο είναι 8 ώρες.

Απλές αλλαγές, όπως το να διατηρείτε τον χώρου του υπνοδωματίου σας δροσερό και σκοτεινό και να απενεργοποιείτε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, πριν κοιμηθείτε, εγγυώνται έναν ξεκούραστο ύπνο.

Stop στις «κακές» συνήθειες

Για να αυξήσετε το προσδόκιμο όριο ηλικίας και την ποιότητα της ζωής σας, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να αποβάλετε τις «κακές» συνήθειες. Με απλά λόγια, ξεχάστε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το τσιγάρο, βελτιώνουν σημαντικά την υγεία τους. Η πίεση και οι παλμοί επανέρχονται μόλις μία ώρα μετά το τελευταίο τσιγάρο και το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Μετά από ένα μήνα, μάλιστα, ο βήχας και η αναπνοή βελτιώνονται, ενώ μόλις έναν χρόνο μετά, ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.

Αναφορικά με το αλκοόλ, είναι γνωστό ότι βλάπτει το συκώτι σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ είναι ο βασικός ένοχος για την πρόσληψη περιττών κιλών, με όλες τις αρνητικές για την υγεία συνέπειες, που αυτά επιφέρουν.

 

alexiptoto.com

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ