Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αντετοκούμπο: Μάθημα πατριδογνωσίας!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013.
Ο Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο, δύο δίμετροι, έγχρωμοι, νεαροί, φερέλπιδες καλαθοσφαιριστές του Φιλαθλητικού, που οι σειρήνες του ΝΒΑ και άλλων μεγάλων ομάδων της Ευρώπης τους καλούν, αναγνωρίζοντας το μεγάλο τους ταλέντο, δηλώνουν τα πάντα, με τις εξής φράσεις:
«Σήμερα ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα και είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο, έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας,την Ελλάδα.
«Ευχαριστούμε την ελληνική Πολιτεία και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Θα είναι τιμή μας εάν μια μέρα κληθούμε να εκπροσωπήσουμε την ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ».
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 ο Γιάννης Αντετοκούμπο επιλέγεται στη θέση 15 των ντράφτς για τους Μιλγουόκι Μπάκς, στο πλουσιότερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, που σημαίνει εκτός των άλλων 4.500.000 δολάρια αμοιβή για τρία χρόνια!
Οι τρελοαμερικανοί!
Είδαν αυτό που δεν έβλεπε καμιά “ελληνική” ομάδα, κανένας μεγάλος προπονητής, παράγοντας, μάνατζερ, χωρίς “μέσο”, “παρακλήσεις” και “υποδείξεις” και “ανταλλάγματα” !
Πραγματικό ταλέντο!
Αυτό όμως είναι μια άλλη “πονεμένη” ιστορία….
Ας έρθουμε όμως, στους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας!
Την στιγμή της ανακοίνωσης ο Γιάννης κάνει τον σταυρό του απορημένος, ενώ δίπλα του, ο αδερφός του Θανάσης ανεμίζει την ελληνική σημαία!
Κυριακή 3ο Ιουνίου έρχεται από την Αμερική στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος φορώντας την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος για να αγωνιστεί με τα εθνικά μας χρώματα, αποφεύγοντας να συμμετάσχει στο καλοκαιρινό πρωτάθλημα της ομάδας που τον χρυσοπλήρωσε πριν δύο μέρες!
Για την Χρυσή Αυγή(ΧΑ) και για πολλούς άλλους στο αίμα και στις “ιδέες” “ελληναράδες”, μα όχι στην παιδεία, που καυχώνται εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν, ότι θα κατατροπώσουν τους εχθρούς του έθνους ή αγωνιούν για την καθαρότητα της Αερίας (Αρείας) μας φυλής, αυτή ίσως είναι η χειρότερη εκδοχή…
Άλλωστε πολλοί ομοϊδεάτες τους τους το έδειξαν αυτό στα Τρίκαλα και στη Ν. Σμύρνη, όπως και προηγούμενα στον ομόχρωμο Ηρακλή Σχορτσιανίτη που τίμησε και τιμάει τα εθνικά μας χρώματα…
Ο πατέρας και η μητέρα, μικρέμποροι, προσπαθούν να αναθρέψουν άλλα τέσσερα στόματα, με δουλειές του ποδαριού,στις λαϊκές και στο δρόμο, όπως χιλιάδες έγχρωμοι χρόνια τώρα στην πατρίδα μας, κυνηγημένοι από πολέμους και σκληρές συνθήκες ζωής, αφού αναζητώντας καλύτερη τύχη και ευκαιρίες στην Ευρώπη, ξέμειναν λόγω Σέγκεν στην Ελλάδα, στην μια από τις λίγες πόρτες του Νότου που οδηγούν στην “γη της επαγγελίας” του πλούσιου Βορρά…
Χωρίς χαρτιά, ημιπαράνομοι, ανασφαλείς, νηστικοί και φοβισμένοι…
Ίσως να έχουν υποστεί και αυτοί τους ελέγχους της ΧΑ, το “φραγγέλιο” στις λαϊκές και τις λοιπές “περιποιήσεις”…
Όμως έδωσαν στα παιδιά τους αρχές και προπάντων φρόντισαν να τα στείλουν στο σχολείο και να λάβουν την ελληνική παιδεία…
Επιπλέον φαίνεται ότι είναι και καλοί χριστιανοί…
Αυτά τα παιδιά είχαν ταλέντο και η Πολιτεία προεξάρχοντος του υπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη, γνωστού αθλητού και δοξασμένου προπονητού μπάσκετ αλλά και ακραίου συντηρητικού πολιτικού, τους έδωσε το πολυπόθητο ελληνικό διαβατήριο….
Δεν γνωρίζουμε αν πήραν το πολυπόθητο χαρτί τα άλλα δύο μικρότερα αδέλφια και οι γονείς ή αν η Πολιτεία περιμένει ανάλογα κατορθώματα και από αυτούς….
Πόσες χιλιάδες τέτοια παιδιά που δεν έχουν το ταλέντο του Γιάννη και του Θανάση στο μπάσκετ, αλλά έχουν όλες τις προϋποθέσεις και τις αρετές, αισθάνονται Έλληνες, είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, τους γυρίζει την πλάτη η Πολιτεία;
Κι όμως ο νόμος Ραγκούση, περί χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας, ένα από τα πιο προοδευτικά και πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Γ.Α.Παπανδρέου, τελεί σε αδράνεια με απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και ανοχή των μέχρι πρότινος δύο εταίρων της συγκυβέρνησης!
Άλλωστε, χάρις στις διατάξεις αυτού του νόμου, έγινε το ποθούμενο για τους αδελφούς Αντετοκούμπο.
Αν θέλουμε να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ισότητας και δικαιοσύνης, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση χωρίς μικρότητες και εμπόδια.
Η πατρίδα απελευθερωμένη από φόβους και αγκυλώσεις του παρελθόντος, μόνο να κερδίσει μπορεί από μια τέτοια κίνηση!
Ασφαλώς η “Νέα Ελλάδα” του Α. Σαμαρά θα επιδιώκει να γίνει ευρύτερη της παρούσας και όχι το αντίστροφο!
30/06/2013
Δημήτρης Ψευτογκάς
Υστερόγραφα:
1.Το δέντρο της δικομματικής πλέον κυβέρνησης δέχτηκε τις πρώτες “τσεκουριές” από τον πάλαι ποτέ ΕΠΕΝίτη και οπλοφόρο δια πελέκεως, κ. Βορίδη, με τις δηλώσεις του για τον….Ανδρέα Παπανδρέου!
Το γάρ πολύ της θλίψεως……
2. Φαίνεται ότι ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ενοχλεί και τρομάζει ακόμα- δεκαεφτά χρόνια από τον θάνατό του-τους ιδεολογικούς αντιπάλους του!
Ας το βλέπουν οι επίγονοι!
3.Η Τραγ(κ)ωδία συνεχίζεται στον ΣΚΑΪ με την Μιμή!
Πέλεκυ ο ένας, μάχαιραν ο άλλος!
Κάνουν ότι μπορούν να μας θυμίζουν την προσφορά, το μεγάλο έργο, τα λάθη και την αναγκαιότητα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
4. Διορίστηκε Πρόεδρος της Γιουρομπάνκ, ο οφειλέτης της, 5,7 εκατομμυρίων Ευρώ!
Εμπνευσμένη απόφαση της Τρόικας!
5. Ξαφνικός έρωτας; Οχιιιιι! Οι “αρχαιοελληνικές” ρίζες του δεσμού Βύρωνα Πολύδωρα και Χρυσής Αυγής είναι βαθιές και καθόλου τυχαίες….Και οι δύο είναι εκλεκτά τέκνα, κλάδοι της Δεξιομήτορος!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ