Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

«Ανασυγκρότηση της περιοχής Ντούζτσε της Τουρκίας»

Στο πλαίσιο του έργου «Ανασυγκρότηση της περιοχής Ντούζτσε της Τουρκίας» του οποίου η Ν.Α. Γρεβενών είναι επικεφαλής εταίρος και διαχειριστής η ΑνΓρε, ο Νομάρχης Γρεβενών και Πρόεδρος της ΑνΓρε κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφθηκε την Τουρκία και το Δήμο της Ντούζτσε συνοδευόμενος από τους πρώην Νομάρχη Γρεβενών κ. Αντώνη Πέτσα συντονιστή του έργου και Θωμά Τσιάλτα αναπληρωτή συντονιστή.

 

 

 

Τον κ. Νομάρχη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της Ντούζτσε κ. Ισμαήλ Μπαϊράμ.

Μετά από γόνιμο διάλογο, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, δόθηκε λύση στις τελευταίες εκκρεμότητες του έργου, μετά και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συνεργασίας σε νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα σε προκήρυξη Ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο υπέβαλλε πρόταση ο Δήμος της Ντούζτσε αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ν.Α. Γρεβενών ως Ευρωπαίος Εταίρος.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κος Μπαϊράμ προσέφερε στον κ. Νομάρχη αναμνηστική πλακέτα και ενθύμια της περιοχής σε ένδειξη φιλίας και ευγνωμοσύνης για την αγαστή συνεργασία. Από τη πλευρά του ο κ. Κουπτσίδης αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία του προσέφερε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του Νομού Γρεβενών.

Κατά την παραμονή του στη Τουρκία ο Νομάρχης και η συνοδεία του πραγματοποίησαν  σειρά επισκέψεων στη Κωνσταντινούπολη. Συγκριμένα τη Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 επισκέφτηκαν το «Ζωγράφειο Λύκειο», το Ελληνικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης στο οποίο φοιτούν σήμερα μόλις 49 μαθητές.

Ο Νομάρχης προσέφερε στο σχολείο δύο (2) Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, ενώ στους καθηγητές και στους μαθητές προσέφερε το βιβλίο «ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ» ένας ξεχωριστός κόσμος.

Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Δεμιρτζόγλου ευχαρίστησε το Νομάρχη για την ευγενική προσφορά του αλλά και το ενδιαφέρον του για το σχολείο. Ανταποδίδοντας του προσέφερε μία αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Ζωγράφειου Λυκείου τη « Σφίγγα», η οποία συμβολίζει τη νίκη του φωτός της παιδείας κατά του σκότους της αμάθειας.

Ο κ. Κουπτσίδης συνεχάρη τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό έργο που επιτελούν για τους λιγοστούς Έλληνες της Πόλης, τονίζοντας ότι η Πόλη αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Νομάρχης και η συνοδεία του παρακολούθησαν την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χοροστατούντος  του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

«Τον Ακάθιστο Ύμνο έψαλαν στη Παναγία οι πιστοί στις 8 Αυγούστου του 626 για τη σωτηρία της Πόλης από τη μεγαλύτερη ως τότε απειλή της ιστορίας της, στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, κατά τη παράδοση όρθιοι, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη τους : «τη υπερμάχω στρατηγώ».

Αμέσως μετά ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπου του μετέφερε τα σεβάσματα του Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Σεργίου και του προσέφερε ένα χρυσοκέντητο Επιγονάτιο (από Βιοτεχνία Εκκλησιαστικών ειδών της Δεσκάτης).     

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ