Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ανακοινωση της λαϊκής συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό της περιφέρειας

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2015 με τις ψήφους της συμπολίτευσης, της παράταξης του κ. Δακή (ΝΔ) και της παράταξης του κ. Μουμουλίδη (ΣΥΡΙΖΑ).
Επί της ουσίας, πρόκειται για τον προϋπολογισμό που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ. Δακή, ήδη από τον Αύγουστο του 2014. Το αντιλαϊκό σχέδιο προϋπολογισμού απορρίφθηκε από το Οικονομικό Παρατηρητήριο ως μη ρεαλιστικό και δόθηκαν εντολές για συγκεκριμένες αλλαγές. Ο προϋπολογισμός αναμορφώθηκε προς το χειρότερο, για να ψηφιστεί εν τέλει από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Προβλέπονται λιγότερες δαπάνες από τις ήδη πενιχρές των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς. Ειδικότερα, λιγότερες δαπάνες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για τη μεταφορά των μαθητών, για την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Δεν προβλέπεται καμία δαπάνη –πέρα από ένα συμβολικό ποσό στην Π.Ε. Κοζάνης- για την στήριξη των ανέργων, όσων γενικά βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Ανύπαρκτες είναι οι προβλέψεις για στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, των συλλόγων της περιοχής.
Ο περιφερειάρχης είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον προϋπολογισμό αλλά η διοίκηση έχει συνέχεια. Στα χνάρια δηλαδή του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι το κράτος έχει συνέχεια, και της κ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Μόνο που μαζί με τη διοίκηση, έχουν συνέχεια και τα μνημόνια μέσα από την ψήφιση τέτοιων προϋπολογισμών. Εξάλλου, προηγούμενα ο εισηγητής αντιπεριφερειάρχης οικονομικών είχε σπεύσει να διαβεβαιώσει ότι είμαστε εντάξει σε όλες μας τις υποχρεώσεις στο Οικονομικό Παρατηρητήριο ενώ δεν φείσθηκε επαίνων και ευχαριστιών στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή για τον προϋπολογισμό, που ουσιαστικά είναι δικό της έργο.
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού παραδέχθηκε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ίχνος κοινωνικής πολιτικής στον προϋπολογισμό, τον ψήφισε με την ελπίδα να αναμορφωθεί στη συνέχεια. Κι ύστερα κάποιοι απορούν πού βλέπουμε την στρατηγική σύγκλιση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να προβληματιστούν για τη στάση που κράτησε κάθε παράταξη στο περιφερειακό συμβούλιο, ιδιαίτερα για αυτούς που έταζαν ότι θα είναι διαφορετικοί από τους προηγούμενους. Ομονόησαν σε ένα προϋπολογισμό – σφαγείο για τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής. Είναι θέμα των ίδιων των εργαζομένων να παλέψουν για τις ανάγκες τους, να διεκδικήσουν την ικανοποίησή τους.

Υποσημείωση: Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ενός από τα σημαντικότερα θέματα, έγινε «ήρεμος διάλογος», με τον ένα να συγχαίρει τον άλλο και όλοι μαζί να ελπίζουν σε αναμορφώσεις προς το καλύτερο. Μόλις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, άρχισε η γνωστή αποκρουστική κοκορομαχία για ανούσια θέματα.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ