Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ.για την ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ήταν και είναι αντίθετοι με το Ν. 3868/10 όχι μόνο επειδή θιγεί τα εργασιακά τους δικαιώματα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εγκαθίδρυση καθεστώτος απλήρωτης εργασίας των γιατρών, αλλά επειδή δημιουργεί εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την περαιτέρω αποδυνάμωση και απαξίωση του συστήματος υγείας, πλήττοντας πρωτίστως τον πυρήνα της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει το ΕΣΥ, που είναι η επείγουσα Ιατρική και επειδή επιχειρεί να αντικαταστήσει την επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση στην οργάνωση ενός συστήματος υγείας, που είναι η μελέτη και η αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών, με μια άλλη λογιστική προσέγγιση που υποτάσσει τις ανάγκες στο προκαθορισμένο κόστος. Με αυτή τη λογική περιορίζει τη δυνατότητα ασφαλούς κάλυψης των επειγόντων περιστατικών, προκαθορίζοντας συγκεκραμένο αριθμό εφημεριών των γιατρών, χωρίς καμία τεκμηριωμένη συσχέτιση αυτού του αριθμού με τις πραγματικές ανάγκες.

 

 

Από την πρώτη ημέρα έναρξης της εφαρμογής του νόμου 3868 άρχισαν να εμφανίζονται οι τραγικές του επιπτώσεις στο ΕΣΥ. Στο Νοσοκομείο Κοζάνης επιδεινώθηκε η ήδη προβληματική κατάσταση της Καρδιολογικής Κλινικής, κάτι που οδήγησε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της προσθέτοντας έτσι ακόμα μια κλινική στον κατάλογο των κλινικών που υπολειτουργούν σε αυτό το Νοσοκομείο (Παιδιατρική, Μαιευτική κλπ.)

 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα εμφανίζονται πιο έντονα στις ειδικότητες που εμπλέκονται συχνά και άμεσα στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και των απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Αυτό επιβεβαιώνει την αρχική μας θέση ότι το Σύστημα Υγείας δέχεται πλήγμα στον πυρήνα της επείγουσας ιατρικής, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σύντομα στην πλήρη απαξίωση του. 

 

Η στάση των νοσοκομειακών γιατρών, επιστημονικά και ηθικά δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν που επιμένει ότι οι ανάγκες της υγείας, τη στιγμή που απειλείται η υγεία και η ζωή των πολιτών, δεν υποτάσσονται σε κανένα κόστος και ας μη περιμένει κανείς από τους νοσοκομειακούς γιατρούς καμιά έκπτωση σε αυτό το ζήτημα, ούτε να περιμένει φυσικά από τους πολίτες να συμβιβαστούν με λιγότερη η καθόλου υγεία επειδή αυτό επιβάλλει η οικονομική κρίση και οι «Σωτήρες” μας απ’ αυτήν.  

 

Σήμερα που πολλοί, για ευνόητους λόγους, ανακαλύπτουν τις αδυναμίες του σχεδιασμού του χάρτη υγείας της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και ομιλούν για ανάγκη αναδιοργάνωσης και εξορθολογισμού, με κατάργηση ή και συγχώνευση κλινικών και υγειονομικών μονάδων, οφείλουμε εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί να δώσουμε την απάντηση μας και αυτή είναι ότι είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε οποιαδήποτε σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση για ένα άλλο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης, που θα εξασφαλίζει όμως την πιστή τήρηση του άρθρου 21 παρ. 2 του συντάγματος που αναφέρει ότι “Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών”.  Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, που παραβλέπει τις άλλες πτυχές της πραγματικότητας και τις άλλες αδυναμίες του συστήματος, όπως είναι η έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας, η μη καλά οργανωμένη προνοσοκομειακή επείγουσα ιατρική (ΕΚΑΒ) και η έλλειψη αυτόνομων τμημάτων επειγόντων περιστατικών, είναι εκ του πονηρού και κρύβει τις πραγματικές προθέσεις και τις πολιτικές αποφάσεις για περαιτέρω αποδυνάμωση και κατεδάφιση του ΕΣΥ. 

 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας διεκδικούν:

 

·         Την άμεση απόσυρση του Νόμου 3868/10, που αντί για «αναβάθμιση του ΕΣΥ» θα οδηγήσει σύντομα στην πλήρη κατεδάφιση του.

·         Την άμεση ένταξη του Νοσοκομείου Κοζάνης στην προβληματική ζώνη Γ’. Είναι απαράδεκτο να παραμένει στη ζώνη Β’ με όλα τα γνωστά προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει.

·         Την ταχυτάτη ολοκλήρωση όλων των κρίσεων και διορισμών για τις κενές θέσεις γιατρών που είχαν προκηρυχθεί για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

·         Την άμεση έγκριση από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και από το Υπουργείο Υγείας επιπρόσθετη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών εφημέρευσης στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.   

 

 

 Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

                                 Συριανός Καχλάν                                                Γιασσάς Σάββας

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ