Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο – Δέκα συγκλονιστικές φωτογραφίες

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  ένας αγνοείται και 181 τραυματίστηκαν τραυματίστηκαν, όταν ένα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη το Σάββατο, και έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όταν ο πιλότος αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, KTVU τους δυο θανάτους και τους τραυματισμούς επιβεβαίωσαν πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο. Την ίδια ώρα η San Francisco Chronicle υποστηρίζει πως εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι από τις τραυματίες τουλάχιστον 40 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.

Καμία ένδειξη πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του νοτιοκορεάτικου αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Asiana Airlines, στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον.

Σύμφωνα τώρα με την αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της αμερικανική πόλης, Τζοάνε Χάγιες- Γουάιτ τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές είναι ακόμη στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ενώ ορισμένοι επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με την επικεφαλής της πυροσβεστικής, «περίπου 60 άτομα» δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί από τις αρχές και επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η ίδια είπε ότι 108 άνθρωποι δεν χρειάστηκε να εισαχθούν σε κάποιο νοσοκομείο. Στο αεροπλάνο που πετούσε από τη Σεούλ προς το Σαν Φρανσίσκο επέβαιναν 307 άτομα, εκ των οποίων 291 ήταν επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος.

Το χρονικό της συντριβής

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ, με προορισμό το διεθνή αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο για άγνωστους έως τώρα λόγους ο πιλότες επιχείρησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο πιλότος ζήτησε «emergency landing» (επείγουσα προσγείωση) από τον πύργο ελέγχου και όταν το κάτεβασε στο έδαφος, εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τη New York Daily News και το Russia Today έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, ενώ, όσον αφορά στους τραυματίες, ο αριθμός τους ποικίλλει από 12 έως 61. H FAA ωστόσο δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση περί θυμάτων

Το παρελθόν της εταιρείας και η μοιραία πτήση του 1993

Η Asiana Airlines είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας, ωστόσο έχει στο ιστορικό της ακόμα μια μοιραία πτήση πριν από 20 χρόνια. Ηταν το 1993, όταν ένα boeing 737-500 συνετρίβη λόγω κακοκαιρίας στο Μόκπο της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο από τα έξι μέλη του πληρώματος και 66 από τους 110 επιβάτες.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως το 2009 τα εν λόγω αεροσκάφη είχαν παρουσιάσει σημαντικό πρόβλημα στους κινητήρες τους (μάρκας Ρολς Ρόις) και οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι μπορούν να αποβούν μοιραία…

Σε αυτό το συμπέρασμα είχαν καταλήξει οι εκθέσεις της εθνικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών των ΗΠΑ και του βρετανικού φορέα για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων. Πάντως το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν υπερσύγχρονο, ηλικίας μόλις εφτά ετών, αφού είχε παραδοθεί στην Asiana το 2006.

Αλλά και τον Ιούλιο του 2011, εμπορικό αεροσκάφος τύπου Boeing 747 που εκτελούσε το δρομολόγιο Σεούλ – Σανγκάη, συνετρίβη στη θάλασσα της ανατολικής Κίνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό.

Εικόνες τρόμου και καταστροφής από τη συντριβής του αεροσκάφους Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Ο πιλότος του αεροπλάνου αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση στις 11.20 π.μ. (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- έγινε ένα λάθος στην προσγείωση, με αποτέλεσμα να κοπεί η ουρά του αεροπλάνου, στη συνέχεια να γυρίσει ανάποδα και να τυλιχτεί στις φλόγες. Ηδη υπάρχουν δύο νεκροί.


ΠΗΓΕΣ: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ