Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Έξι γυναίκες που ο λαός τις ήθελε και πάλι στην εξουσία

ε την επανεκλογή της στον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας η Ντίλμα Ρούσεφ εντάσσεται σε μια ομολογουμένως μικρή λίστα γυναικών πολιτικών που επανεκλέχθηκαν στη ηγεσία των χωρών τους από το 2000 και μετά. Πρόκειται για έξι γυναίκες που διαφέρουν στην πολιτική τους, όμως έχουν ένα κοινό: Αναγνωρίστηκαν ως οι καταλληλότερες για να αναλάβουν και πάλι τα ηνία της διακυβέρνησης.

1. Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ – Αργεντινή

Η Κίρχνερ παραμένει στην προεδρία της Αργεντινής από το 2007, διαδεχόμενη τον σύζυγό της, ο οποίος τρία χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής συχνά την συγκρίνουν με την Εβίτα Περόν. Έχει επικρίνει επανειλημμένα την αποικιοκρατική πολιτική, όπως αναφέρει, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ενώ στην Αργεντινή αναγνωρίζεται ως η πολιτικός που συγκρούστηκε με τους «γύπες» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

2. Ντίλμα Ρούσεφ – Βραζιλία

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας εξασφάλισε τη δεύτερη θητεία της στις εκλογές της Κυριακής (26/10). Αρκετά δημοφιλής στις λαϊκές τάξεις δεν δίστασε να έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα μετά τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA. Ως επικεφαλής μιας εκ των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών παγκοσμίως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντεπίθεση της συμμαχίας των BRICS για την απάντηση στην οικονομική κυριαρχία της Δύσης.

3. Μισέλ Μπασελέ – Χιλή

Η Μισέλ Μπασελέ έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Χιλής όταν κέρδισε τις εκλογές του 2006. Παρέμεινε στην εξουσία για τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2010, και επέστρεψε το 2014. Η δημοτικότητά της δεν βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο, καταγράφοντας πτώση, ωστόσο δεσμεύτηκε για την προώθηση ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, που αποτελεί βασικό αίτημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας στη Χιλή εδώ και χρόνια.

4. Τάρια Χάλονεν – Φινλανδία

Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, η Χάλονεν, πριν αναλάβει την προεδρία της χώρας, υπήρξε και επικεφαλής της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων της  Φινλανδίας. Πολέμια των πολιτικών του ΝΑΤΟ και ένθερμη υποστηρίκτρια της νομιμοποίησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, βρέθηκε στον προεδρικό θώκο από το 2000 έως το 2012. Τον Δεκέμβριο του 2003 η δημοτικότητά της έφτασε στο 88%, ενώ το 2009 το Forbes την κατέταξε ανάμεσα στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο.

5. Άνγκελα Μέρκελ – Γερμανία

Το βιογραφικό της καγκελάριου της Γερμανίας είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Η Μέρκελ, που ηγείται της γερμανικής κυβέρνησης από το 2005, αναγνωρίζεται ως μία από τις δημοφιλέστερες και ισχυρότερες γυναίκες πολιτικούς της παγκόσμιας ιστορίας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ το 2013 το Forbes την κατέταξε ως τον δεύτερο πιο ισχυρό άνθρωπο στο κόσμο. Είναι η υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ γυναίκα στη σχετική λίστα.

6. Μισελίν Καλμί Ρέι – Ελβετία

Η Μισελίν Καλμί Ρέι, επιχειρηματίας στον εκδοτικό χώρο είχε μια ραγδαία πολιτική ανέλιξη, και διετέλεσε πρόεδρος της Ελβετίας από το 2003 έως το 2011. Ήταν η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

* Με πληροφορίες από το RT

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ